Cryptomarkt

Crypto staking bij Binance: Complete uitleg voor beginners

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto staking bij Binance: Complete uitleg voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Veel mensen zien crypto als een manier om wat extra bij te verdienen. Hoe mooi zou het zijn als dit volledig passief kan? Nou, dat kan! Op een heleboel manieren, maar bijvoorbeeld via crypto staking bij Binance.

Staking is het vastzetten van crypto waarvoor je extra cryptomunten in ruil krijgt. Maar hoe doe je dat precies via Binance? Wat zijn de mogelijkheden? En hoeveel kun je verdienen? Dat, en meer, lees je in dit artikel over crypto staking bij Binance. Laten we snel beginnen!

Wat houdt crypto staking in?

Een passief inkomen is toch iets waar veel mensen tegenwoordig naar op zoek zijn. Zoals Warren Buffett ooit mooi zei: “If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die”. Kortom, passief inkomen is populair. Binnen crypto zijn er een heleboel manieren waarop het mogelijk is om een passief inkomen te genereren. Eén daarvan is crypto staking. Dat is dan ook precies waar we het vandaag over gaan hebben.

Crypto staking is dus een manier om een passief inkomen te generen via crypto. Bij crypto staking haal je namelijk je voordeel uit een bepaald consensus algoritme genaamd Proof of Stake. Een blockchain maakt gebruik van een consensus algoritme om haar transacties te valideren. Eén van die consensus algoritmes is dus Proof of Stake.

Bij Proof of Stake zetten gebruikers hun crypto vast binnen het netwerk om zo transacties te valideren. In ruil hiervoor ontvangen zij meer crytpomunten. Op deze manier kunnen zij dus een passief inkomen genereren. Dat je aan het einde van de streep meer cryptomunten hebt is in principe gegarandeerd. Toch kun je echter geld verliezen, namelijk wanneer de waarde van de cryptomunt dusdanig daalt dat je uiteindelijke dollarbedrag lager uitvalt.

Hoewel crypto staking dus een mooie manier kan zijn om een passief inkomen te genereren via crypto, is het helaas geen gratis geldmachine. Er kan dus nog altijd het een en ander misgaan, waardoor je onderaan de streep met minder geld uitkomt.

Kun je crypto staken bij Binance?

Het korte antwoord is ja. Via Binance is het op een heleboel verschillende manieren mogelijk om op een heleboel verschillende cryptomunten een rendement te behalen, op een passieve manier. Je kunt via Binance niet daadwerkelijk een node runnen, oftewel écht staken binnen het netwerk, maar er zijn wel genoeg andere manieren waarbij je hetzelfde resultaat als staking hebt.

Je hebt bij Binance namelijk een tabje genaamd ‘Earn’. Onder ‘Earn’ zie je alle manieren waarop je een passief inkomen kunt genereren via Binance. En dit zijn er meer dan een aantal. Zo heb je bijvoorbeeld ‘Binance Earn’, ‘Simple Earn’, ‘BNB Vault’ en ‘Liquidity Farming’, met daarnaast nog een aantal meer opties.

Aan de achterkant steken alle opties net weer wat anders in elkaar, maar voor jou als gebruiker maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit. In de basis zet je je crypto vast in één van de functies en krijg je in ruil hiervoor meer crypto terug. Binnen elke functie zijn verschillende munten beschikbaar en kun je hier verschillende percentages over ontvangen, maar voor de gebruiker lijkt het uiteindelijk allemaal op staking.

✅ Binance account openen »

Snel en eenvoudig een Binance account aanmaken.

Inmiddels weet je dus wat crypto staking is en ook dat dit op een heleboel manieren mogelijk is bij de grootste exchange op de markt: Binance. Laten we nu eens gaan kijken naar welke munten je allemaal kunt staken bij Binance en welke percentages je hierover kunt ontvangen.

Welke munten kun je staken bij Binance?

Crypto staking betrouwbaarheid optimaliseren

Staking van crypto bij Binance

Bij Binance kun je een enorm breed aanbod aan cryptomunten staken, waarschijnlijk meer verschillende munten en tokens dan bij welke exchange dan ook. We kunnen ze dan ook niet allemaal op een rijtje zetten, omdat het er dan simpelweg te veel zouden worden.

Wat we wel kunnen doen, zijn een aantal voorbeelden uit het rijtje halen en je hierbij het percentage geven dat je op deze munt kunt ontvangen. Laten we dat dus even doen.

Zoals eerder gezegd zijn er naast dit lijstje nog een heleboel andere opties. Om elke staking optie te zien kun je naar de website van Binance gaan en vervolgens kijken naar de verschillende functies onder ‘Earn’.

Crypto staking bij Binance: hoe start je daarmee?

Bij Binance kun je dus op heel veel verschillende munten en tokens een passief inkomen verdienen, maar hoe doe je dit? Gelukkig is het heel simpel. Binnen een aantal klikken kun je al passief inkomen verdienen door te staken op Binance.

  1. Allereerst moet je uiteraard ingelogd zijn bij de exchange. Dit doe je door naar Binance.com te gaan, vervolgens op ‘Sign In’ te klikken en dan de aangegeven stappen te volgen.
  2. Heb je nog geen Binance account? Maak er eerst hier een aan.
  3. Daarna moet je de crypto kopen die je wil gaan staken. Dit kun je doen onder het tabje ‘Buy Crypto’ of het tabje ‘Trade’.
  4. Vervolgens ga je naar ‘Earn’ en kies je voor de functie waarvan jij gebruik wil maken. Hieronder volg je vervolgens de stappen die aangegeven worden.

Het spreekt dus allemaal best wel voor zich. Hopelijk is het je gelukt! Als je toch nog vragen hebt, kun je altijd de klantenservice van Binance inschakelen.

Binance staking: alles wat je moet weten in het kort

Crypto staking is een manier om een passief inkomen te generen met crypto. Hierbij zetten gebruikers hun crypto vast waarvoor ze in ruil meer cryptomunten ontvangen. Het is dus in principe gegarandeerd dat je aan het einde met meer cryptomunten eindigt, maar wanneer deze per stuk in waarde dalen kun je toch geld verliezen.

Ook via Binance kun je via staking een passief inkomen genereren met crypto. Dit kan op heel veel verschillende manieren, op heel veel verschillende munten en voor heel veel verschillende percentages.

Vandaag hebben we alles wat betreft Binance staking voor je op een rijtje gezet. Wat zijn de mogelijkheden precies? Hoe ga je van start? En hoeveel kun je verdienen? Dat weet je nu allemaal. Succes met staking bij Binance!

✅ Binance account openen »

Snel en eenvoudig een Binance account aanmaken.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *