Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » ByBit review: Crypto exchange voordelen, nadelen & tips

Is ByBit de perfecte match voor jou? Het selecteren van een crypto exchange zoals ByBit is een cruciaal moment in je crypto reis. Ben jij op zoek naar een exchange met een hoge liquiditeit en een intuïtieve interface? Of is jouw prioriteit dat de exchange een 24/7 klantenservice aanbiedt? Misschien wil jij wel een breed scala aan handelsparen tot je beschikbaarheid hebben.

Er is voor iedereen wel een geschikte exchange te vinden. Maar de zoektocht kan een uitdaging zijn. Daarom bieden wij met deze ByBit review een helpende hand. Wij hebben deze populaire crypto exchange grondig getest en beoordeeld. Laten we allereerst kennis maken met deze bekende crypto-aanbieder.

Let op: ByBit biedt ook crypto derivaten aan, dit zijn risicovolle diensten die enkel geschikt zijn voor ervaren beleggers. Maak geen gebruik van derivaten als je niet weet wat je doet of maak een demo account aan om te oefenen. Voor Nederlanders is het belangrijk om te weten dat klantentegoeden worden aangehouden en beheerd via SATOS.

✅ ByBit account openen met $20 gratis crypto en 10% korting »

En claim meer dan $30.000 aan Reward Bonussen

Crypto exchange ByBit kennismaking

ByBit is een cryptocurrency exchange die zich met richt op echte traders en in 2018 is opgericht. Het platform biedt handelsparen voor een heleboel cryptocurrency’s. ByBit is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste en meest populaire exchanges voor crypto handelaren. De exchange noteert dagelijks miljarden aan verhandelde cryptovaluta.

ByBit biedt verschillende diensten aan, zoals zero-fee spothandel, derivatenhandel (dit is de populairste dienst) en crypto earn.

De exchange staat bekend om zijn snelle verwerkingstijden en hoge liquiditeit. ByBit biedt ook zeer competitieve handelskosten en de mogelijkheid om met leverage te handelen. Dit maakt het een favoriete keuze onder veel professionele handelaren, die op zoek zijn naar een betrouwbaar en efficiënt platform voor het verhandelen van crypto. Door zijn groei en populariteit is ByBit uitgegroeid tot één van de grootste exchanges op de markt.

✅ ByBit account openen met 10% korting en $20 crypto credit»

En claim meer dan $30.000 aan Reward Bonussen

Wat houdt onze ByBit review in?

In deze review van ByBit we kijken naar alle punten die jouw keuze voor de juiste exchange kunnen beïnvloeden. Zo kijken we naar de transactiekosten, maar ook naar het aanbod van munten dat beschikbaar is via het platform, evenals bijvoorbeeld de veiligheid van het platform.

Hopelijk vorm jij daardoor, aan de hand van deze review, een goed beeld van ByBit als exchange, zodat je de keuze kunt maken of dit de juiste crypto exchange voor jou is.

Review van ByBit: 6 criteria beoordeeld

ByBit

Het logo van ByBit

In de review zullen we ByBit om precies te zijn op 6 verschillende criteria beoordelen. Zodoende ontstaat er aan het einde van deze review een duidelijk beeld van deze cryptocurrency exchange.

De criteria waarop ByBit beoordeeld wordt, zijn als volgt:

 1. Crypto aanbod
 2. Registratieproces
 3. Transactiekosten
 4. Transactieverwerking
 5. Beveiliging / veiligheid
 6. Klantenservice

We zullen ByBit in deze review op elk criterium beoordelen door een cijfer van 1 tot en met 5 toe te kennen. Lees verder om onze beoordeling van het eerste criterium ‘crypto aanbod' te lezen.

Criterium 1: Crypto aanbod ByBit

Het aanbod van cryptocurrency's is een belangrijk criterium om een exchange te beoordelen. Een divers aanbod kan van groot belang zijn voor wie een gevarieerd portfolio wil opbouwen. ByBit biedt hier een uitstekend aanbod van 277 beschikbare munten. Dit varieert van grote munten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) tot minder bekende munten zoals Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC). Dit aanbod is veel groter dan veel andere exchanges die vaak minder dan 100 munten aanbieden.

Het grote aanbod van ByBit biedt traders de mogelijkheid om een breed scala aan cryptocurrency's te verhandelen, waarmee ze hun portfolio kunnen diversifiëren en profiteren van verschillende markten. Bovendien biedt het ook de mogelijkheid om in verschillende altcoins te investeren en zo van verschillende groeimogelijkheden te profiteren.

Voor derivatenhandel biedt ByBit zowel Inverse als Perpetual contracten aan. Dit houdt in dat je je winsten in USDT of in de bepaalde cryptomunt uitbetaald krijgt.

Dit alles maakt ByBit een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren traders. Daarom geven we ByBit een 5 uit 5 voor het crypto aanbod.

Criterium 2: ByBit registratieproces

Een ander belangrijk criterium bij het kiezen van een exchange is het registratieproces. Bij ByBit is dit een eenvoudig proces dat zichzelf wijst. De stappen zijn duidelijk en eenvoudig te volgen. Gebruikers hoeven geen uitgebreide informatie te verstrekken tijdens het registratieproces en KYC (Know Your Customer) is niet vereist om een account te openen.

Hoewel KYC niet vereist is, zijn bepaalde features van het platform wel vergrendeld als je geen KYC uitvoert. Dit betekent dat gebruikers die geen KYC uitvoeren, bijvoorbeeld geen toegang hebben tot de ByBit Launchpad, Earn en limieten hebben bij het opnemen van crypto.

Over het algemeen geven we het registratieproces van ByBit een 4 uit 5. Het proces is eenvoudig en snel, maar het ontbreken van KYC kan beperkingen opleveren voor sommige gebruikers.

Criterium 3: Transactiekosten

Eveneens een belangrijke overweging bij het kiezen van een crypto exchange zijn de kosten. Bij ByBit zijn er geen kosten bij spot trading (kopen en verkopen), en bij de futures en derivatives trading liggen ze heel laag. Dit maakt ByBit een aantrekkelijke optie voor traders die vaak handelen en hierdoor hoge transactiekosten willen vermijden.

Als we de kosten van ByBit vergelijken met andere exchanges, zijn ze ook heel laag in vergelijking. Dit maakt ByBit een goede keuze voor zowel beginnende als ervaren traders die willen profiteren van een lage kostenstructuur.

We geven ByBit dus een 5 uit 5 voor de fees. De kosten zijn zeer laag, zowel voor spot trading, futures en derivatives trading en zelfs in vergelijking met andere exchanges. Dit maakt ByBit een aantrekkelijke optie voor traders die zoeken naar een exchange met lage transactiekosten.

Criterium 4: Transactieverwerking

De snelheid van transactieverwerking is een ook belangrijke criterium bij het kiezen van een crypto exchange. Bij ByBit worden transacties heel snel verwerkt, dit komt onder andere door de hoge liquiditeit van de exchange. Dit maakt ByBit een goede keuze voor traders die snel willen handelen en willen profiteren van marktbewegingen.

De hoge liquiditeit van de exchange zorgt ervoor dat er altijd genoeg kopers en verkopers zijn, waardoor de transacties snel kunnen worden voltooid. Dit zorgt voor een efficiënte verwerking van transacties, zelfs tijdens periodes van hoge volatiliteit.

We geven ByBit dus een 5 uit 5 voor de transactieverwerking. De transacties worden snel verwerkt, dankzij de hoge liquiditeit van de exchange, wat een efficiënte verwerking van transacties garandeert.

Criterium 5: Beveiliging / veiligheid ByBit

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een crypto exchange is de veiligheid. ByBit neemt verschillende maatregelen om gebruikersaccounts te beschermen. Zo gebruikt de exchange bijvoorbeeld 2FA, waardoor niemand in principe in je account kan zonder de juiste verificatiecode.

Daarnaast wordt de crypto die op het platform staat bewaard in cold wallets, wat betekent dat deze offline wordt bewaard en zo minder kwetsbaar is voor hackers. Dit maakt ByBit een veilige keuze voor gebruikers die hun crypto willen beschermen.

Er is echter weinig bekend over extra maatregelen die ByBit treft om gebruikersaccounts te beschermen, wat zowel positief als negatief kan worden gezien. We geven ByBit een 4 uit 5 voor beveiliging. Hoewel de exchange 2FA en cold wallets gebruikt, is er weinig bekend over extra maatregelen die genomen worden.

Criterium 6: Klantenservice

De klantenservice van een crypto exchange is een belangrijk criterium om te overwegen. ByBit biedt een livechat aan die 24 uur per dag beschikbaar is voor gebruikers. Helaas is de klantenservice niet in het Vlaams of Nederlands beschikbaar. Dit kan voor sommige gebruikers een belemmering zijn.

Daarnaast is er een grote hoeveelheid aan informatie en hulpbronnen beschikbaar op de website van ByBit. Dit kan helpen bij het oplossen van veelvoorkomende problemen zonder hulp van de klantenservice.

We geven ByBit dus een 4 uit 5 voor de klantenservice. Hoewel de livechat 24 uur per dag beschikbaar is, is deze niet in het Nederlands beschikbaar, maar er is wel veel informatie en hulpbronnen beschikbaar die de gebruiker kan helpen bij het oplossen van problemen.

Overzicht scores ByBit

De zes criteria zijn in deze ByBit review voorzien van een beoordeling. Ter vergemakkelijking hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Zodoende kun je eenvoudig de scores met elkaar vergelijken.
5/5

Crypto aanbod

4/5

Registratieproces

5/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

4/5

Beveiliging / veiligheid

4/5

Klantenservice

ByBit voordelen

ByBit biedt verschillende voordelen:

 • + Hoge liquiditeit waardoor transacties snel kunnen worden voltooid
 • + Lage kosten, spot trading is zelfs gratis
 • + Interessante kortingen voor nieuwe klanten
 • + Breed scala aan cryptocurrency's beschikbaar, 277 verschillende coins
 • + Eenvoudig en snel registratieproces
 • + Hoge beveiliging met 2FA, cold wallets voor crypto's
 • + Live chat 24/7 beschikbaar en veel informatie en hulpbronnen beschikbaar

Nadelen

Ook kent Bybit.com nadelen. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

 • + De klantenservice is niet beschikbaar in het Nederlands/Vlaams
 • + Sommige features zijn vergrendeld zonder KYC
 • + Er is weinig bekend over extra maatregelen die ByBit neemt om gebruikersaccounts te beschermen

Onafhankelijke ByBit ervaringen van gebruikers

ByBit krijgt op TrustPilot een 3.1 uit 5 sterren, gebaseerd op 403 reviews. Deze score geeft aan dat er zowel positieve als negatieve ervaringen zijn met de exchange.

Een van de negatieve reviews is van Delano Jansen, die de exchange 2 uit 5 sterren geeft. Hij geeft aan dat hij het idee heeft dat de fees worden gemanipuleerd en dat ze dus niet echt zo laag zijn als ze lijken. P. Blok is ook ontevreden, hij geeft maar 1 ster. Hij heeft meerdere problemen, zoals dat orders soms niet uitgevoerd worden.

Er zijn ook positieve reviews, zoals die van E. D. die wel erg tevreden is. Hij geeft 5 sterren uit de 5, en heeft niets te klagen. Datzelfde geldt voor Danny Vlimmeren, die het een “Super fijne app met veel mogelijkheden” noemt.

Het is belangrijk om op te merken dat deze beoordelingen slechts een momentopname zijn en dat de ervaringen kunnen veranderen. Het is daarom aan te raden om de reviews te bekijken en te overwegen voor je beslist of ByBit de juiste exchange voor jou is.

Eindoordeel cryptobeurs ByBit

Na een grondige analyse van de verschillende aspecten van ByBit, kun je hopelijk een beslissing maken of ByBit de juiste exchange voor jou is. ByBit scoort hoog op criteria zoals transactieverwerking, kosten en aanbod van cryptocurrency's.

Met een hoge liquiditeit, worden transacties snel verwerkt en de kosten zijn heel laag, zowel bij spot trading, futures als derivatives trading. Er is een breed scala aan cryptocurrency's beschikbaar, om precies te zijn maar liefst 277 verschillende coins, waardoor het makkelijk wordt om een divers portfolio op te bouwen, mocht je dit willen.

Het registratieproces is eenvoudig en snel, de beveiliging is goed met 2FA en cold wallets, de live chat is 24/7 beschikbaar. Ook al is de klantenservice niet in het Nederlands, er is wel veel informatie en hulpbronnen beschikbaar om je te helpen bij het oplossen van problemen.

Er zijn echter ook nadelen, zoals de beperkingen voor gebruikers die geen KYC uitvoeren en de beperkingen voor gebruikers die geen Engels spreken. Ook is er weinig bekend over extra maatregelen die ByBit neemt om gebruikersaccounts te beschermen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn.

Op basis van de 6 criteria, komen we tot een algemene score van 4.5 uit 5 voor ByBit. Dit is een uitstekende score. Het is wel belangrijk om te onthouden dat er ook nadelen zijn, die je in overweging moet nemen. Je kunt immers enkel zelf bepalen welke exchange het beste bij je past. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat Futures handel extreem risicovol is.

✅ ByBit account openen met 10% korting en $20 crypto credit»

En claim meer dan $30.000 aan Reward Bonussen

Auteur van dit artikel
 • Gijs Ooijen

  Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.