Trading

Wat is de beste exchange voor crypto trading?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Wat is de beste exchange voor crypto trading?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Ontzettend veel mensen investeren in crypto voor de lange termijn. Dit betekent dat ze gewoon één of meerdere posities openen welke ze naar alle waarschijnlijkheid maanden of zelfs jaren aan zullen willen blijven houden tot een bepaald prijsniveau is bereikt. Er zijn echter ook heel wat mensen die dergelijk geduld niet hebben of bijvoorbeeld vooral geloven in het korte termijn perspectief van Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen.

Voor deze personen geldt dat ze graag aan de slag willen gaan met het traden van crypto. Vooraleer je dit kan doen spreekt het voor zich dat je op zoek zal moeten gaan naar een interessante partij die je dergelijke trading mogelijkheden aanbiedt. Ben jij ook benieuwd naar hoe je nu precies de beste exchange voor crypto trading kan vinden? Dan is het zonder meer interessant om rekening te houden met de onderstaande tips en informatie.

Hoe veilig is de exchange waar je gebruik van wenst te maken?

Indien je specifiek op zoek bent naar een exchange om op te gaan handelen met crypto zal je er rekening mee willen houden dat je naar alle waarschijnlijkheid een significante waarde in crypto bij de partij in kwestie zal willen aanhouden. Op zich hoeft daar helemaal niets mis mee te zijn. Toch is het zo dat je op deze manier niet zelf beschikt over de zogenaamde private key. Deze heb je nochtans wel nodig voor het geval er iets fout zou lopen met de partij waarbij je handelt.

Vooraleer gebruik te maken van een bepaalde exchange voor jouw crypto trading avontuur is het dan ook van cruciaal belang om even grondig de veiligheid te controleren die je bij de partij in kwestie kan verwachten. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat er aandacht moet worden besteed aan de hieronder terug te vinden aandachtspunten:

  1. Hoe goed is de toegang tot de accounts beveiligd?
  2. Beschikt de exchange over een bepaald noodfonds of niet?
  3. Is er bekend hoeveel van de holdings er in cold storage worden bewaard?
  4. Welke hulpmiddelen of zekerheden worden er bij trading aangeboden door de exchange?

Voor heel wat exchanges waaronder bijvoorbeeld Binance geldt dat ze door menig aantal traders worden geprefereerd omdat ze beschikken over een uitmuntende betrouwbaarheid en veiligheid. Niet alleen zijn de systemen op en top beveiligd, bovendien is het ook nog eens zo dat er sprake is van een reservefonds waar mensen uit vergoed kunnen worden wanneer er onverhoopt toch iets fout zou lopen. Dergelijke zaken kunnen je vrij eenvoudig de weg wijzen richting de beste exchange waar jij voor jouw trading avontuur gebruik van kan maken.

Welke handelsparen worden er allemaal aangeboden?

Crypto trading beste cryptocurrency exchange

Beste cryptocurrency exchange voor crypto trading

De opportuniteiten die zich voordoen op vlak van crypto trading zijn niet zelden terug te vinden in één of meerdere specifieke handelsparen. Om deze opportuniteiten te kunnen benutten spreekt het dan ook voor zich dat je gebruik moet kunnen maken van de handelsparen in kwestie. Dat is natuurlijk logisch, maar helaas blijkt dat in de praktijk ook weer niet altijd even voor de hand liggend te zijn. Lang niet alle crypto exchanges bieden immers zomaar alle beschikbare handelsparen aan.

Vooraleer aan de slag bij een bepaalde crypto exchange is het dan ook altijd zeer belangrijk om na te gaan welke handelsparen er precies worden ondersteund. Dit niet in het minst wanneer er sowieso bepaalde handelsparen bestaan waar jij in het merendeel van de gevallen gebruik van maakt.

Welke instrumenten voor crypto trading zijn er allemaal voor handen?

Door de jaren heen is duidelijk geworden dat het merendeel van de crypto exchanges zich danig hebben ingesteld op niet alleen investeerders voor de lange termijn, maar ook zeker op korte termijn traders. Dit heeft ervoor gezorgd dat zowat alle gerenommeerde cryptocurrency partijen op vandaag nagenoeg dezelfde mogelijkheden aanbieden.

Onder meer is het bij elke zichzelf respecterende exchange bijvoorbeeld wel mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamde stop-limit order. Dit is overigens geen overbodige luxe wanneer je echt goed risicomanagement wil toepassen.

Kijk ook verder dan alleen de trading mogelijkheden

In eerste instantie ben je mogelijks vooral op zoek naar een crypto exchange om aan trading bij te doen. Dit gezegd hebbende is het zo dat heel wat mensen hun bekomen winsten uit trading graag op lange(re) termijn willen gaan investeren. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je dus ook even verder willen kijken dan louter en alleen de trading mogelijkheden die er aangeboden worden op de verschillende crypto exchanges.

Is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat er ook bepaalde cryptocurrency staking mogelijkheden worden aangeboden of niet? In ieder geval is het vooraleer je aan te melden bij een bepaalde exchange altijd de moeite waard om op voorhand even voor jezelf te bepalen op welke mogelijkheden je daadwerkelijk allemaal wil kunnen rekenen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *