Trading

Wat moet je weten over handelen met een crypto trading bot?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Wat moet je weten over handelen met een crypto trading bot?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wanneer je aan crypto trading wil doen zal je tot de vaststelling komen dat je daarvoor op verschillende manieren te werk kan gaan. In eerste instantie kan je de keuze maken om allemaal manuele trades uit te voeren. Dit betekent dat je elke handeling eigenlijk gewoon zelf moet doen. Dat kan best interessant zijn omdat je op die manier de optimale controle houdt over elke trade die wordt uitgevoerd.

Dit gezegd hebbende is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van een crypto trading bot. Over deze laatste optie is er door de jaren heen reeds heel wat gezegd en geschreven. Er zijn dan ook een aantal niet onbelangrijke voor- en nadelen aan verbonden. Ben jij benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan moet je vooral verder blijven lezen.

Wat is een crypto trading bot precies?

Gebruik crypto trading bot uitleg

Uitleg over het gebruik van een crypto trading bot

Een crypto trading bot zoals Diamond Pigs is een stukje software welke een bepaalde handelsstrategie voor jou uitvoert. Op basis van de door jou ingevulde instructies zal ze dan ook bepaalde handelingen op de markt gaan uitvoeren.

Dit betekent concreet dat ze handelt volgens vooraf ingestelde regels evenals instellingen. De manier waarop een bot een keuze maakt is in de praktijk sterk afhankelijk van de prijsontwikkelingen die er in de markt plaatsvinden.

Over het algemeen kan er worden vastgesteld dat bots marktontwikkelingen analyseren op het gebied van:

  • Prijs
  • Volume
  • Tijd
  • Orders

Voor verschillende crypto trading bots die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze op vlak van instellingen (nagenoeg) volledig kunnen worden aangepast aan de voorkeuren waar jij over beschikt. Wanneer je met het idee speelt om van een bepaalde bot gebruik te gaan maken zal je dan ook kunnen concluderen dat het altijd interessant kan zijn om even de mogelijkheden op de markt te vergelijken. Op die manier haal je er gegarandeerd de voor jou beste keuze of optie tussenuit.

Waarom zou je gebruikmaken van een crypto trading bot?

Door de jaren heen hebben menig aantal mensen die graag geld willen verdienen met crypto ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van een crypto trading bot. Dat men deze keuze heeft gemaakt is het gevolg van de verschillende interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Denk hierbij aan:

  • Crypto trading bots zijn zeer efficiënt en sterk in multitasking
  • Er is geen sprake van emoties die een invloed hebben op de handelingen
  • Een bot kan in de praktijk heel wat sneller handelen dan mensen

Naast bovenstaande voordelen is er natuurlijk ook het feit dat je door gebruik te maken van een crypto trading bot eigenlijk altijd online bent. Voor ons mensen spreekt het voor zich dat we in de praktijk af te rekenen krijgen met heel wat verschillende verplichtingen waaraan we moeten zien te voldoen.

Dit betekent dat we ons niet 24/7 kunnen focussen op de evoluties in de markt of op de cryptobeurs. Dat geldt wel voor een crypto trading bot. Het spreekt namelijk voor zich dat deze software altijd online kan zijn waardoor er op elke opportuniteit kan worden ingespeeld. Dit in tegenstelling tot handmatig beleggen in crypto's via de beurs.

Welke nadelen zijn er verbonden aan het gebruik van zo’n bot?

De voordelen die hierboven zijn aangehaald hebben ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat er tal van interessante redenen bestaan om ervoor te kiezen om een trading bot te gaan gebruiken. Dit gezegd hebbende is het zo dat er eveneens de nodige aandacht moet worden besteed aan de risico’s waarmee je kan worden geconfronteerd. Denk hierbij concreet aan de volgende:

  • Gebruikmaken van een crypto trading bot is vooral interessant voor ervaren traders
  • Bij een hoge volatiliteit is het gebruik van een bot eigenlijk niet interessant
  • Voor cryptobots geldt dat ze onveilig kunnen zijn omdat ze werken met API’s

We begrijpen bijzonder goed dat het er in eerste instantie zeer eenvoudig uit kan zien om te gaan handelen met crypto trading bots. Dit gezegd hebbende is het zo dat er zeker ook de nodige zaken zijn om aandacht aan te besteden.

Gebruikmaken van een bot is dan ook in tegenstelling tot wat heel wat mensen op het eerste zicht vaak vermoeden helemaal geen garantie tot succes, integendeel. Bedenk jezelf in de praktijk dan ook altijd of het wel echt interessant is om van een dergelijk stukje software gebruik te maken of niet. Zo voorkom je nadien vervelende teleurstellingen en verliezen.

Conclusie; hoe interessant is gebruikmaken van een bot echt?

Gebruikmaken van een crypto trading bot kent in de praktijk duidelijk een aantal interessante voor-, maar ook grondig te overwegen nadelen. Of gebruikmaken van deze software voor jou al dan niet interessant kan zijn is dan ook steevast afhankelijk van je persoonlijke situatie evenals van de kennis waarover je beschikt.

Hoe dan ook, de informatie die je aantreft op deze pagina zal je zonder twijfel kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Ook interessant om te lezen: De beste crypto exchange voor cryptocurrency trading

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *