Crypto.be » Cryptomunten » Bitcoin (BTC) cryptocurrency analyse

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de Bitcoin (BTC) en de live Bitcoin koers. Zo geven we 5 tips over veilig BTC kopen en beantwoorden we veelgestelde vragen over de grootste cryptomunt.

Wat is Bitcoin (BTC) als crypto zijnde?

Wat is Bitcoin?

Wat is de crypto Bitcoin (BTC)?

De Bitcoin is in 2008 gepresenteerd door een of meer onbekende ontwikkelaars onder pseudoniem Satoshi Nakamoto[1]. De munt is volledig virtueel en heeft 3 doelen:

 • Snel betalingen kunnen doen (zogeheten “Peer2Peer transacties”);
 • Onafhankelijk zijn van bemiddelaars zoals banken;
 • Het beschermen van privacy ten opzichte van overheden.

Daarnaast bieden Bitcoins inflatiebescherming doordat de maximale hoeveelheid beschikbare Bitcoins bepaald is op 21 miljoen. De uitgifte van Bitcoin (BTC) gebeurt door goedkeuring van blokken transacties op de Blockchain.

Je kunt Bitcoins kopen en verkopen of bewaren in zogenoemde wallets. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor ervaren beleggers. Door het hoge rendement zijn Bitcoins een aantrekkelijke belegging, maar omdat de koers nogal kan bewegen (dit noemt men volatiliteit) kan dit risicovol zijn.

Live Bitcoin koers volgen

De waarde van de Bitcoin wordt uiteraard bepaald door vraag en aanbod. Zoals we zeiden kan die waarde sterk verschillen, dus is het belangrijk om de live Bitcoin koers te volgen. Een leuk weetje: ‘de live Bitcoin koers' bestaat niet. Iedere beurs en iedere broker heeft zijn eigen vraag en aanbod, dus de live Bitcoin koers verschilt per aanbieder.

bitcoin

Bitcoin (BTC)

EUR
62.459,26
USD
$ 66,560.83
GBP
53,883.13

✅ Direct Bitcoin kopen »

Daarnaast hebben wij een speciale pagina met uitgebreide BTC / Bitcoin koers grafieken. Handig voor iedereen die diepgaande informatie over de BTC koers wil verkrijgen.

Voordelen Bitcoins/BTC crypto

De verschillende live BTC koersen per beurs bieden voordelen voor ervaren investeerders omdat zij daarmee winst kunnen halen. Ook voor beginnende beleggers zijn er voordelen aan beleggen in Bitcoin als crypto. Zo zijn de munten volledig digitaal en kun je ze makkelijk bewaren. Daarnaast is de BTC inmiddels vertrouwd en minder gevoelig voor prijsschommelingen dan andere cryptomunten. Hierdoor is deze munt ideaal als je wilt beginnen met beleggen in crypto.

Overal waar geld is zijn boeven, dus is veilig BTC kopen een must. Daarom geven wij je graag 5 tips.

Hoe kun je veilig BTC kopen?

Coinmerce BTC kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Bitcoin met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Bitcoin kopen bij Bitvavo


Direct Bitcoin (BTC) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste BTC aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 gratis crypto*
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

Veilig Bitcoin kopen is belangrijk. Op die manier verklein je de kans op diefstal of verlies. Daarom delen wij graag 5 tips over het veilig aankopen van BTC met jou.

 1. Beleg verstandig en beleg dus alleen met geld dat je kunt missen.
 2. Pas op voor crypto-fraude en scams. Veel boeven proberen je te verleiden om jouw BTC naar hen over te maken of via bijvoorbeeld phishing toegang tot jouw crypto te krijgen.
 3. Als je (een deel van) deze munt koopt krijg je een public key en een private key. Deze private key is het wachtwoord om jouw BTC uit te kunnen geven. Hou deze dus altijd privé.
 4. Als je BTC koopt via een beurs of broker krijg je vaak alleen een public key. Wanneer je niet snel wilt verkopen is het verstandig de BTC direct na aankoop over te boeken naar jouw eigen wallet met private key. Zo voorkom je dat je de dupe wordt van een aanval van hackers op een beurs. Een bekend gezegde is: “If you don't have the private key, you don't own the cryptocurrency”.
 5. Kies voor het kopen en verkopen een betrouwbare beurs of broker. Wij hebben al onderzoek gedaan en introduceren graag 3 betrouwbare partijen met live Bitcoin koers waar je makkelijk BTC kunt kopen en verkopen.
Veilig BTC kopen

Expert tips over veilig BTC kopen

Waar kun je Bitcoin kopen?

Er zijn veel beurzen en brokers die zich op België richten waar je Bitcoin kunt kopen. Wij adviseren om altijd een betrouwbare beurs of broker te gebruiken. Om het je makkelijk te maken selecteerden wij alvast 3 betrouwbare partijen: Bitvavo, LiteBit en Binance.

Bitcoin bij Bitvavo kopen

De grootste betrouwbare cryptobeurs van Nederland is Bitvavo. Hier bepaalt men de live Bitcoin koers direct op basis van vraag en aanbod. Ook betaal je een overzichtelijke fee per BTC transactie. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Bitvavo heeft eveneens een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit houdt in dat De Nederlandsche Bank controleert of deze crypto aanbieder zich aan de anti-witwasrichtlijnen houdt, wat de betrouwbaarheid en veiligheid ten goede komt.

Wist je daarnaast al dat je bij Bitvavo met veel verschillende betaalmethodes Bitcoin kunt kopen? Daarbij kun je denken aan Bancontact en iDeal. Ook BTC verkopen aan deze exchange is zeer gemakkelijk. Verder kun je bij Bitvavo naast BTC nog zo'n 175 andere crypto (ver)kopen en heeft men een geavanceerd handelsdashboard voor ervaren beleggers.

Alsmede is deze crypto exchange zeer eenvoudig qua gebruik voor beginnende crypto investeerders / traders. Gebruikers die ook gebruik willen maken van andere diensten – zoals het beleggen in futures, crypto lending of DeFi – hebben vaak niet genoeg aan Bitvavo. Kortom, Bitvavo is een uitstekende exchange voor het kopen van BTC.
🏆 Bitcoin kopen bij Bitvavo »
Investeren in deze crypto

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig BTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

LiteBit crypto aanbieder van BTC

LiteBit is een BTC broker. Dit betekent dat je dus als koper niet rechtstreeks handelt met de verkoper. De crypto exchange LiteBit bepaalt de in- en verkoopprijs. Uiteraard heeft LiteBit een vergunning van De Nederlandsche Bank. Andere voordelen zijn dat je eenvoudig kunt betalen via Bancontact en iDeal en dat je een ruime keus uit diverse cryptovaluta hebt.

Een nadeel is dat de kosten vaak wat hoger liggen dan bij cryptobeurzen. Desalniettemin is LiteBit een prima crypto aanbieder voor het kopen van Bitcoins.
Bitcoin kopen bij LiteBit »
BTC met Bancontact kopen

Maak een LiteBit account aan en koop eenvoudig Bitcoins.

Koop Bitcoins bij Binance

De cryptobeurs Binance is de grootste cryptobeurs ter wereld en daarmee staat zij te boek als erg betrouwbaar. Ondanks dat deze cryptobeurs momenteel geen DNB-vergunning heeft is het legaal om op deze beurs BTC te kopen. Het voordeel is dat deze beurs ook veel andere cryptomunten aanbiedt en diverse mogelijkheden biedt voor gevorderde investeerders. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan futures-handel, DeFi en cryptoleningen. Door hun uitgebreide leeromgeving kun je als beginnend belegger ook veel leren over deze geavanceerde manieren van BTC beleggen.
Bitcoin kopen bij Binance »
Betaalmogelijkheden Bancontact en iDeal

Maak een Binance account aan en investeer in BTC.

Crypto.be tip: maak accounts op verschillende beurzen

Veel beleggers maken accounts op ten minste 2 verschillende cryptocurrency beurzen. Als je bijvoorbeeld een account maakt op Bitvavo en Binance kun je ten eerste profiteren van verschillende koersen en dus voordelig in- en verkopen.

Daarnaast biedt Binance veel meer beleggingsmogelijkheden, dus kan je meekijken bij geavanceerde manieren van investeren. Tot slot organiseren beide beurzen regelmatig acties waarbij je korting krijgt of zelfs crypto kunt verdienen. Door bij beide beurzen een account aan te maken profiteer je dus sneller en maak je meer rendement.

Met deze informatie weet je natuurlijk al veel over BTC beleggen, maar we kunnen ons voorstellen dat je ook nog veel vragen hebt. Daarom zetten we de meest gestelde vragen over Bitcoin op een rij en geven we daarbij natuurlijk gelijk het juiste antwoord.

Facts en cijfers Bitcoin (BTC) in België

Het onderzoeksbureau Markteffect heeft in 2022 onderzoek gedaan naar de cryptocurrency Bitcoin (BTC) in België. De resultaten zijn verwerkt in een onderzoeksrapport (Markeffect, 2022). Dit rapport heeft geresulteerd in veel interessante inzichten in het sentiment, de houding en het investeringsgedrag van Belgische inwoners in relatie tot Bitcoin / BTC.

Wij delen graag een aantal opvallende BTC cijfers en facts met jou:

 • 64% van de Belgische inwoners denkt het eerste aan Bitcoin wanneer zij een cryptocurrency moet benoemen ('top-of-mind');
 • 28% van de Belgische respondenten heeft aangegeven één of meerdere crypto's te bezitten. 20% van de respondenten bezit de cryptovaluta Bitcoin (BTC);
 • 22% van de respondenten gaf aan dat zij onvoldoende verstand van BTC heeft. Daarentegen gaf 27% van de deelnemers aan dat zij over redelijk veel BTC kennis beschikt. Tot slot wil 51% van de ondervraagden meer leren over de crypto Bitcoin (BTC), aangezien er verondersteld wordt dat er sprake van onvoldoende kennis van deze cryptovaluta is.

Uit deze cijfers blijkt dat Bitcoin de populairste cryptocurrency in België is (Markeffect, 2022). Tevens willen veel Belgen – die interesse in cryptovaluta's hebben – meer te weten komen over BTC. Laten we daarom onderstaand een aantal veelgestelde vragen over deze cryptomunt beantwoorden.

Veelgestelde vragen over BTCs beantwoord

Om ervoor te zorgen dat je als BTC belegger niet eindeloos onderzoek hoeft te doen zetten we de veelgestelde vragen over rendabel Bitcoin beleggen op een rij. Daarbij geven we direct de antwoorden zodat je goed geïnformeerd in BTC kunt beleggen.

Wat is de BTC verwachting?

Net zoals dat de BTC prijs niet bestaat, bestaat dé BTC verwachting ook niet. We onderscheiden namelijk twee fases als we de Bitcoin prijs analyseren. Dit zijn de korte termijn (variërend van uren tot een jaar) en de lange termijn (periode langer dan een jaar). Veel analisten en experts gebruiken ook de term middellange termijn (1 tot 3 jaar) waardoor de lange termijn dus opschuift (3 jaar of langer).

Op korte termijn is de Bitcoin verwachting altijd erg afhankelijk van de omstandigheden in de markt, maar op middellange termijn en lange termijn verwacht men enorme BTC prijsstijgingen. Zo verwacht men dat 1 BTC in 2024 al $ 100.000,- waard kan zijn. Experts houden er daarnaast rekening mee dat de BTC in 2030 zelfs $ 300.000,- waard kan zijn. Dat zijn ten opzichte van de live Bitcoin prijs enorme rendementen.

Hoe kan ik veilig BTCs opslaan?

Als je BTC koopt kan je deze opslaan op het platform waar je gekocht hebt. Zoals we uitlegden beschik je dan vaak niet over de private key. Het is daarom verstandig om de BTC op te slaan in jouw eigen wallet.

Er zijn diverse soorten wallets. Zo kun je digitale wallets op jouw desktop, laptop of als app op jouw telefoon gebruiken. Je kunt ook kiezen voor wallets die helemaal niet met internet verbonden zijn.

Er zijn ook beurzen die eigen wallets aanbieden. Hoewel je daar wel de beschikking over de private key hebt adviseren wij toch een eigen wallet. We zien namelijk dat beurzen gehackt kunnen worden. Ook de wallets van de klanten zijn dan natuurlijk interessant voor deze professionals.

Hoe kan ik deze cryptomunt verkopen?

De waarde van de Bitcoin kan verschillen per beurs/broker, maar ook per regio in de wereld. Je kunt jouw BTC (of andere crypto) dan ook op 2 manieren verkopen.

De eerste manier is het overboeken van jouw BTC uit jouw privé wallet naar de beurs/broker waar je wilt verkopen.

De tweede manier is het rechtstreeks verkopen aan kopers. Hierbij is natuurlijk de vraag hoe je zeker kunt weten of de koper jou betaalt. Er zijn platformen die hier tegen vergoeding in bemiddelen, maar ook dit is een optie waar we zeer terughoudend in zijn.

Waarom in BTC investeren?

“Waarom zou ik in BTC investeren?” Dit betreft een veelgehoorde vraag vanuit de kant van beginnende crypto investeerders. Als we de Bitcoin investeerders analyseren zijn er 3 type investeerders:

 • De idealistische investeerder: deze groep is sceptisch ten aanzien van autoriteiten en banken en wil met BTC zo veel mogelijk afstand creëren;
 • De technische investeerder: deze groep investeerders koopt nu alvast Bitcoin omdat zij verwachten dat de munt en achterliggende technologie de toekomst hebben;
 • De investeerder die maximaal rendement wil: zoals we eerder zagen verwacht men ten opzichte van de live Bitcoin prijs enorme koersstijgingen. Zij verwachten nu goedkoop te investeren en te profiteren op het moment dat de Bitcoin prijs inderdaad zo hoog wordt als experts denken.

Het laatste Bitcoin nieuws op Crypto.be

Als jij op korte en lange termijn maximaal rendement wilt halen uit jouw Bitcoin investering is het natuurlijk belangrijk dat je direct kunt inspelen op de laatste ontwikkelingen. Daarom vind je het laatste Bitcoin nieuws altijd als eerste op Crypto.be.

Naast actueel nieuws over ETH/Ethereum hebben wij eveneens 4 andere bekende cryptocurrencies beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto's:

Ethereum (ETH) crypto analyse” href=”https://crypto.be/cryptomunten/ethereum-eth/”>Ethereum (ETH) Litecoin (LTC) Ripple (XRP) Cardano (ADA)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.