Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie betekent. Vervolgens kijken we naar de verschillende strategieën die gelinkt kunnen worden aan trend trading. Ook beschrijven we hoe je kunt beginnen met deze vorm van cryptocurrency trading.

Wat is een trend trading strategie?

Trend trading is een handelsstrategie waarbij beleggers proberen te profiteren van de richting waarin de prijzen van een financiële activa bewegen. Dit kan bijvoorbeeld door te kopen wanneer de prijzen stijgen en te verkopen wanneer ze dalen. Het doel van trend trading is om te profiteren van de opwaartse of neerwaartse bewegingen van de markt, in plaats van te speculeren op kortetermijnfluctuaties.

Wat is de trend trading strategie?

Wat is de trend trading strategie nu precies?

Voordelen van trend trading strategieën

De trend trading strategieën kennen diverse voordelen. Laten we eens inzoomen op vier van de meest belangrijke voordelen van trend trading:

 1. Het kan helpen om risico's te verminderen door te focussen op langere termijn tendensen in plaats van op kortetermijnfluctuaties.
 2. Het kan potentieel hogere winsten opleveren, omdat beleggers profiteren van de stijgende of dalende prijzen van een financiële activa.
 3. Het is een relatief eenvoudige manier van beleggen, omdat beleggers alleen hoeven te volgen wat er op de markt gebeurt in plaats van ingewikkelde analyse te doen.
 4. Het kan helpen om emotionele beslissingen te voorkomen, omdat beleggers zich houden aan een bepaalde strategie en niet afwijken van die strategie, ongeacht wat er op de markt gebeurt.

Welke trend trading strategieën zijn er?

Er zijn verschillende trend trading strategieën die worden gebruikt door crypto trend traders. Drie van de meest populaire strategieën bespreken wij onderstaand.

Moving Average Crossover

Moving Average Crossover is een technische analyse-strategie die wordt gebruikt om te bepalen wanneer een cryptocurrency in een opwaartse of neerwaartse trend is. De strategie maakt gebruik van twee moving averages (korte en lange termijn) om te bepalen wanneer er een crossover plaatsvindt tussen de twee gemiddelden.

Als de korte termijn moving average boven de lange termijn moving average kruist, kan dit een teken zijn van een opwaartse trend. Als de korte termijn moving average onder de lange termijn moving average kruist, kan dit een teken zijn van een neerwaartse trend.

Breakout Trading

Breakout Trading is een strategie die wordt gebruikt om te profiteren van een plotselinge prijsbeweging van een cryptocurrency wanneer deze door een belangrijk niveau van ondersteuning of weerstand breekt. Als een cryptocurrency door een belangrijk niveau van weerstand breekt, kan dit een teken zijn van een opwaartse trend en kan een trader een long-positie openen om te profiteren van deze trend.

Als een cryptocurrency door een belangrijk niveau van ondersteuning breekt, kan dit een teken zijn van een neerwaartse trend en kan een trader een short-positie openen om te profiteren van deze trend.

Trend Line Trading

Trend Line Trading is een strategie die wordt gebruikt om te profiteren van opwaartse of neerwaartse trends in de prijs van een cryptocurrency door trendlijnen te identificeren en te volgen. Een trendlijn is een lijn die door de hoogste en laagste punten van een cryptocurrency's prijsbeweging wordt getrokken en geeft aan in welke richting de trend zich ontwikkelt.

Als een cryptocurrency boven een opwaartse trendlijn handelt, kan dit een teken zijn van een opwaartse trend en kan een trader een long-positie openen om te profiteren van deze trend. Als een cryptocurrency onder een neerwaartse trendlijn handelt, kan dit een teken zijn van een neerwaartse trend en kan een trader een short-positie openen om te profiteren van deze trend.

Hoe begin ik met trend traden?

Als je wilt beginnen met crypto trend trading, is het belangrijk om eerst goed te begrijpen hoe cryptocurrencies werken en hoe de markt voor cryptocurrencies functioneert. Het is ook belangrijk om bekend te zijn met de verschillende strategieën die worden gebruikt door crypto trend traders.

Om te beginnen met crypto trend trading, zou je de volgende stappen kunnen volgen:

 1. Leer zo veel mogelijk over cryptocurrencies en hoe de markt voor cryptocurrencies functioneert. Dit kun je doen door boeken te lezen, artikelen te lezen en naar video's te kijken over het onderwerp. Het is ook een goed idee om je in te schrijven voor een cursus of een opleiding over crypto trading.
 2. Zoek een betrouwbare crypto exchange waar je kunt handelen in cryptocurrencies. Er zijn verschillende exchanges beschikbaar, dus neem de tijd om te onderzoeken welke exchange het beste bij jouw behoeften past.
 3. Kies een paar cryptocurrencies waar je in wilt handelen en begin met het volgen van de prijsbewegingen van deze munten. Dit kun je doen door gebruik te maken van crypto trading tools en platforms, zoals crypto trading charts en prijswaarschuwingen.
 4. Bepaal welke trend trading strategie je wilt gebruiken. Er zijn verschillende strategieën die worden gebruikt door crypto trend traders, dus neem de tijd om te onderzoeken welke strategie het beste bij jouw behoeften past.
 5. Begin met het uitvoeren van trades op basis van de trend trading strategie die je hebt gekozen. Houd bij het uitvoeren van trades altijd rekening met het risico en beheer je risico's door stop loss-orders in te stellen en je posities te diversifiëren.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat crypto trend trading een risicovolle activiteit is en dat je altijd moet investeren met geld dat je kunt missen.

Is deze trading strategie geschikt voor beginnende traders?

Het is lastig om te zeggen of een bepaalde handelsstrategie geschikt is voor beginnende traders zonder meer informatie te hebben over de specifieke strategie en de ervaring van de trader. Het is altijd belangrijk om goed te begrijpen hoe een handelsstrategie werkt voordat je ermee begint, en het is aanbevolen om een bewezen strategie te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke situatie en doelen.

Welke trading strategie alternatieven zijn?

Er zijn verschillende alternatieven voor trend trading, afhankelijk van wat je precies zoekt in een trading strategie. Sommige van deze alternatieven zijn:

 1. Swing Trading: Dit is een strategie die wordt gebruikt om te profiteren van kortetermijnschommelingen in de prijs van een cryptocurrency. In tegenstelling tot trend trading, die zich richt op het identificeren en volgen van lange termijn trends, richt swing trading zich op het identificeren en profiteren van kortetermijnschommelingen in de prijs.
 2. Scalping: Dit is een strategie die wordt gebruikt om zeer kleine winsten te maken door vaak kleine trades uit te voeren op korte termijn. In tegenstelling tot trend trading en swing trading, die zich richten op het maken van winsten op langere termijn, richt scalping zich op het maken van winsten op zeer korte termijn.
 3. Day Trading: Dit is een strategie die wordt gebruikt om winsten te maken door vaak kleine trades uit te voeren gedurende een dag. In tegenstelling tot trend trading, swing trading en scalping, die zich richten op het maken van winsten op verschillende termijnen, richt day trading zich specifiek op het maken van winsten gedurende een dag.

Kortom, er zijn vele andere alternatieven voor trend trading, en het is belangrijk om te onderzoeken welke strategie het beste bij jouw behoeften past en om te leren hoe je deze strategie kunt toepassen bij het handelen in cryptocurrencies.

Ook interessant om te lezen:

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….
Trading

5 bekende crypto trading strategieën: Uitleg, tips en voordelen

5 minuten leestijd
Vandaag de dag zijn er ontzettend veel crypto trading strategieën. Maar welke trading strategieën zijn het meest bekend en wat houden ze…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *