Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » Finst review: Voordelen crypto exchange, nadelen & tips

Is Finst een geschikte exchange voor jou? Het kiezen van de juiste crypto exchange zoals Finst is een belangrijke stap op weg naar een succesvolle ervaring met crypto. Of je nu op zoek bent naar een platform met lage transactiekosten, een breed scala aan cryptocurrency’s of een uitstekende klantenservice, bij elke eis past wel een platform.

Met zoveel verschillende crypto exchanges op de markt kan het lastig zijn om de juiste te vinden. Daarom hebben wij deze Finst review voor je geschreven, om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij hebben deze crypto exchange uitvoerig getest en beoordeeld, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Laten we snel beginnen met deze review van Finst, een Nederlandstalige crypto exchange die eerder dit jaar werd gelanceerd.

✅ Aanmelden bij Bitvavo.com »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Bitcoin (BTC) verkopen zonder fees!

Crypto exchange Finst kennismaking

Finst oprichters

Oprichters van Finst.com

Finst is een relatief nieuwe crypto exchange die in 2023 is gelanceerd en gevestigd is in Amsterdam. Hoewel Finst nog kleiner is dan sommige andere exchanges, betekent dat niet dat het niet een goede optie kan zijn voor crypto investeerders. Sterker nog, Finst heeft zichzelf gepositioneerd als een exchange die gericht is op het bieden van transparantie, veiligheid en klantgerichte dienstverlening, en dat alles met behulp van de kennis en ervaring van een team van beleggingsprofessionals.

Als beleggers begrijpen de oprichters van Finst hoe belangrijk het is om een veilige en betrouwbare manier te hebben om in crypto te investeren. Daarom is Finst ontworpen als een platform dat speciaal is gebouwd om aan de behoeften van crypto investeerders te voldoen. Finst is voor beleggers, door beleggers, zo geeft het bedrijf zelf aan op de website.

Een van de belangrijkste pijlers van Finst is maximale transparantie. Waar veel andere crypto exchanges vaak de neiging hebben om hun kosten en uitvoeringskwaliteit te verhullen, is Finst volledig transparant over haar vergoedingen en de manier waarop deze berekend worden. Op die manier kunnen beleggers altijd vertrouwen op een duidelijk en transparant overzicht van alle kosten en de kwaliteit van de uitvoering.

Finst richt zich ook sterk op veiligheid. Het team achter Finst heeft gepatenteerde systemen ontwikkeld die zijn gebouwd met behulp van de nieuwste technologieën. Dit garandeert niet alleen een hoog niveau van veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid, maar stelt het bedrijf ook in staat om transacties veel sneller en goedkoper uit te voeren dan wanneer er een tussenpersoon bij betrokken zou zijn.

Kortom, Finst is een exchange die misschien nog niet zo groot is als sommige andere spelers in de markt, maar die zich richt op de belangrijkste aspecten van een goede exchange: transparantie, klantgerichte dienstverlening, veiligheid en betrouwbaarheid. Laten we eens wat dieper in gaan op deze exchange, zodat jij kunt bepalen of Finst bij je past.

Wat houdt onze Finst review in?

In deze review van Finst zullen we een aantal belangrijke factoren onderzoeken die van invloed kunnen zijn op jouw keuze van een crypto exchange. We zullen onder andere kijken naar de transactiekosten, het aanbod van cryptocurrency’s op het platform en de beveiligingsmaatregelen die Finst heeft getroffen.

Door deze review te lezen, kun je een goed beeld krijgen van Finst als exchange en een weloverwogen beslissing nemen of dit de juiste crypto exchange is voor jou.

Review van Finst: 6 criteria beoordeeld

Finst

Het logo van Finst

Bij het beoordelen van Finst hebben we ervoor gekozen om de exchange te beoordelen op zes verschillende criteria. Deze criteria geven een duidelijk beeld van de kwaliteit en betrouwbaarheid van Finst als crypto exchange.

De zes criteria waarop Finst beoordeeld zal worden zijn:

 1. Crypto aanbod
 2. Registratieproces
 3. Transactiekosten
 4. Transactieverwerking
 5. Veiligheid en beveiliging
 6. Klantenservice

Om een volledig beeld van Finst te krijgen zullen we Finst op elk criterium beoordelen met een cijfer van 1 tot en met 5. Lees verder voor onze beoordeling van het eerste criterium ‘crypto aanbod’.

Finst crypto broker

Criterium 1: Crypto aanbod Finst

Als je op zoek bent naar een platform waar je crypto kunt verhandelen, dan is het belangrijk om te kijken naar het aanbod van verschillende munten en tokens. Bij Finst kun je momenteel kiezen uit 43 verschillende cryptocurrency's, variërend van grote namen zoals Bitcoin en Ethereum tot kleinere munten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Als je het aanbod bij Finst vergelijkt met dat van andere exchanges, dan is het aanbod wel relatief klein. Zo kun je bij Binance kiezen uit maar liefst 356 verschillende munten en tokens en bij Bitvavo zijn dat er 171. Het is dan ook belangrijk om te bedenken welke munten en tokens voor jou van belang zijn en of deze ook bij Finst worden aangeboden.

Op basis van het huidige aanbod geven wij een 3 uit 5 voor het aanbod bij Finst. Het is goed dat er verschillende munten en tokens beschikbaar zijn, maar het aanbod is wel beperkter dan bij andere exchanges. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken of de crypto die jij wilt verhandelen ook bij Finst beschikbaar zijn.

Criterium 2: Finst registratieproces

Het registratieproces bij Finst is zeer eenvoudig en duidelijk. Zodra je de website bezoekt, word je stap voor stap door het registratieproces geleid. Het proces is zo ontworpen dat het voor gebruikers van alle niveaus gemakkelijk te volgen is.

Wanneer je op de registratieknop klikt, word je gevraagd om je e-mailadres in te voeren en een wachtwoord te kiezen. Vervolgens volgen er nog enkele stappen. Finst legt alle stappen duidelijk uit en maakt het registratieproces zo snel en efficiënt mogelijk. Het is duidelijk dat Finst veel aandacht heeft besteed aan het ontwerpen van een registratieproces dat gebruiksvriendelijk en intuïtief is.

We geven Finst dan ook een 5 uit 5 voor het registratieproces. Het is gemakkelijk, duidelijk en voor iedereen te begrijpen. Met dit eenvoudige registratieproces stelt Finst gebruikers in staat snel en veilig te beginnen met het handelen in crypto.

Criterium 3: Transactiekosten Finst

Ook de transactiekosten een belangrijke factor om te overwegen wanneer je de keuze maakt tussen verschillende platformen. Bij Finst liggen de transactiekosten op slechts 0,15%, wat erg laag is voor een Nederlandstalig platform. Ter vergelijking: bij Bitvavo betaal je 0,25% per transactie (voor marketorders) en bij Coinmerce liggen de kosten tussen de 0,4% en 2,5%. Bij Binance zijn de kosten met 0,1% wel weer lager dan bij Finst.

Het is dus duidelijk dat Finst een zeer competitieve prijsstelling hanteert in vergelijking met andere Nederlandse exchanges. Met transactiekosten van slechts 0,15% per transactie is het handelen in crypto bij Finst aantrekkelijk en betaalbaar voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

Daarnaast mag een nieuwe gebruiker de eerste 2 weken 5000 euro aan crypto gratis verhandelen op het platform! Dit staat gelijk aan een welkomstbonus van €7,50!

Op basis van de lage transactiekosten geven wij Finst dan ook een 5 uit 5. Hoewel de concurrentie ook redelijke kosten hanteert, is het prijsverschil bij Finst aanzienlijk en dat maakt het platform een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die kostenbewust zijn. Bij het verhandelen van crypto kan het verschil tussen een klein verschil in transactiekosten al snel oplopen, dus dit maakt Finst des te interessanter.

Criterium 4: Finst transactieverwerking

Bij Finst kun je rekenen op een snelle en efficiënte transactieverwerking. Het platform biedt razendsnelle realtime uitvoering. Dit is van groot belang voor de gebruikers van het platform, omdat snelheid een cruciale factor is bij het handelen in crypto, vanwege de hoge volatiliteit.

Het is dan ook opvallend dat Finst hier zo'n nadruk op legt, en het is zeker een pluspunt voor het platform. De market orders bij Finst worden vrijwel onmiddellijk uitgevoerd, waardoor je als gebruiker snel kunt reageren op veranderende marktomstandigheden en de beste prijzen kunt krijgen.

Finst is echter een nieuw platform en heeft zich nog niet kunnen bewijzen tijdens drukke periodes (dit is vaak wanneer het misgaat). Momenteel staan alle beloftes mooi op papier, maar we moeten nog zien hoe dit in de praktijk uitpakt.

Al met al verdient Finst dan ook een zeer goede beoordeling voor de transactieverwerking, maar hebben we dit met 1 punt verlaagd omdat we graag willen zien hoe dit over 6 maanden gaat. We geven Finst een 4 uit 5 op dit criterium.

Criterium 5: Beveiliging / veiligheid Finst

Finst is een platform dat veel aandacht besteedt aan de veiligheid van haar gebruikers. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de veiligheid van zowel de crypto als het geld van de klanten te waarborgen. Zo worden de digitale assets van klanten bewaard met Fireblocks, een MPC-technologie met hardware isolatie, wat betekent dat deze niet in contact staat met het internet, die maximale beveiliging biedt tegen interne en externe aanvallen. Het geld van klanten wordt bewaard bij Bunq, een bekende Nederlandse bank. Bovendien zijn de cryptomunten en tokens van klanten gescheiden van die van het bedrijf en handelt Finst niet tegen haar klanten.

Het systeem van Finst is bovendien gesloten, zodat zelfs als een kwaadwillende partij toegang heeft tot een account, ze nooit geld kunnen overmaken naar een bankrekening die niet van de klant is. Finst beschermt klanten ook met 2-Factor Authentication (2FA), die standaard is ingeschakeld om de veiligheid van klanten en hun vermogen te waarborgen. Klanten kunnen hun account ook koppelen aan vertrouwde apparaten, waardoor alleen zij toegang hebben tot hun account en cryptos. De gegevens van klanten worden volledig versleuteld, strikt vertrouwelijk verwerkt en opgeslagen binnen de EU. Daarnaast worden er nog een aantal extra maatregelen getroffen.

Finst verdient een 5 uit 5 voor de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen. Het is duidelijk dat Finst veel aandacht besteedt aan de veiligheid van haar klanten en hun vermogen, wat bijdraagt aan een betrouwbare en veilige handelservaring.

Criterium 6: Klantenservice Finst

Finst heeft niet alleen een uitstekende beveiliging, maar ook een goede klantenservice. Allereerst biedt Finst online veel informatie via blogs en pagina's met uitleg over het platform en crypto in het algemeen. Maar mocht je nog steeds vragen hebben, dan staat de klantenservice van Finst voor je klaar.

De klantenservice van Finst is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 6 en is bereikbaar via live chat, e-mail en telefoon. Hoewel het een klein nadeel kan zijn dat ze niet 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar zijn, is de klantenservice van Finst nog steeds uitstekend. In vergelijking met andere crypto exchanges biedt Finst een zeer nuttige klantenservice.

Op basis van deze bevindingen geven we Finst een 5 uit 5 voor hun klantenservice. Als je vragen of problemen hebt met het platform, kun je erop vertrouwen dat Finst je snel en professioneel zal helpen.

Overzicht scores Finst

De zes criteria zijn in deze Finst.com review voorzien van een beoordeling. Ter vergemakkelijking hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Zodoende kun je eenvoudig de scores met elkaar vergelijken.
3/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

5/5

Transactiekosten

4/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

5/5

Klantenservice

Finst voordelen

Finst heeft uiteraard verschillende voordelen. Hieronder staan een aantal van de voornaamste hiervan nogmaals opgesomd:

 • + Het aanbod. Finst heeft een degelijk aanbod aan cryptocurrency’s. Het is genoeg voor beginners, maar in vergelijking met andere exchanges is het aanbod niet super breed.
 • + Het registratieproces. Het registratieproces is eenvoudig en snel te doorlopen.
 • + De transactiekosten. De kosten bij Finst zijn laag en transparant.
 • + De klantenservice. De klantenservice van Finst is goed bereikbaar en biedt uitstekende ondersteuning aan gebruikers.

Al deze voordelen maken Finst een aantrekkelijke optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto exchange.

Nadelen

Naast voordelen heeft Finst helaas, maar logischerwijs, ook nadelen. Laten we eens kijken naar een aantal van de voornaamste nadelen van het platform.

 • – Bestaat niet lang. De crypto broker bestaat sinds januari 2023 en moet zich nog bewijzen als geschikt platform.
 • – Beperkt aanbod. Hoewel Finst een aantal van de populairste cryptocurrency’s aanbiedt, is het aanbod nog steeds beperkt in vergelijking met andere exchanges. Als je op zoek bent naar minder bekende munten of tokens, is het mogelijk dat je ze niet zult vinden op Finst.
 • – Geen 24/7 klantenservice. Hoewel de klantenservice van Finst uitstekend is, is het belangrijk om te vermelden dat ze niet 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar zijn. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn als ze buiten de openingstijden contact op willen nemen.
 • – Geen crypto opnames of stortingen. Crypto kan niet opgenomen worden of gestort.
 • – Geen account of wallet verzekeringen. Je account is niet verzekerd, dit houdt verband met het feit dat crypto niet kan worden opgenomen of gestort.
 • – Enkel marketorders. Er kunnen alleen marketorders worden uitgevoerd. Dit wordt wellicht in Q2 2023 veranderd.

Ondanks deze nadelen blijft Finst een populaire en betrouwbare crypto exchange met veel voordelen voor gebruikers. Het is belangrijk om deze nadelen in gedachten te houden en te bepalen of ze voor jou een probleem vormen voordat je besluit om gebruik te maken van het platform.

✅ Crypto kopen bij Bitvavo »

Maak een Bitvavo account aan en koop veilig crypto's.
Claim jouw welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Onafhankelijke Finst ervaringen van gebruikers

Onze mening over Finst kan helpen, maar het is ook zeker interessant om de meningen van andere gebruikers te bekijken. Op basis van 39 reviews bij TrustPilot scoort Finst een 4,3 op een schaal van 5.

Laten we beginnen met de beoordeling van Edward Kool van Langenberghe. Hij geeft Finst slechts 1 ster en heeft kritiek op het feit dat het platform niet bij de tijd zou zijn. Zo zou je bijvoorbeeld geen externe transacties kunnen doen met coins en kun je niet van bankrekening veranderen. Dat laatste kan inderdaad een beperking zijn, maar aan de andere kant kan het ook zorgen voor extra veiligheid. Uiteraard is het belangrijk om dit soort beperkingen te kennen voordat je besluit om met Finst in zee te gaan. Verder geeft Edward aan dat Finst niet kan tippen aan Bitvavo en Binance.

Aan de andere kant is ‘cryptokoper’ zeer positief over Finst en geeft het platform 5 sterren. Hij noemt het een super platform dat goedkoper is dan de concurrentie en ook nog eens snel werkt. Dit is een mooi compliment voor Finst en het is goed om te zien dat er ook tevreden gebruikers zijn.

Rob Burrij heeft iets meer kritiek op Finst en geeft het platform 2 sterren. Hij heeft ontdekt dat je geen Bitcoin kunt storten of opnemen en dat je alleen market orders kunt plaatsen. Hij is bang dat Finst op deze manier gemakkelijk geld verdient over de rug van zijn gebruikers. Hij geeft de voorkeur aan Bitvavo, tenzij Finst deze beperkingen op korte termijn oplost.

Tot slot is er Jan van Hooff, die Finst 4 sterren geeft. Hij is tevreden over het platform en vindt dat alles er prima en overzichtelijk uitziet. Hij is vooral blij met de lage handelskosten van Finst en overweegt zelfs om over te stappen van Bitvavo naar Finst zodra het mogelijk is om crypto te staken en op te nemen.

Is Finst goedkoper dan Bitvavo?

Finst gaat duidelijk de strijd aan met Bitvavo als het gaat om handelskosten. Bij Bitvavo is dit voor marketorders 0.25% per transactie en bij Finst is dit 0.15% per transactie. Het nadeel van Finst tegenover Bitvavo is echter dat ze een hoop minder munten aanbieden en ze sinds januari 2023 bestaan. Als je bij Bitvavo een limietorder inschiet (als market maker) dan betaal je ook standaard 0.15% aan transactiekosten.

Eindoordeel cryptobeurs Finst 2023

Na het grondig beoordelen van Finst op zes verschillende criteria, kunnen we concluderen dat het een uitstekende crypto exchange is met veel voordelen. Zo is de transactieverwerking snel en efficiënt, is de klantenservice van hoge kwaliteit en is de veiligheid van het platform goed op orde.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen, zoals het feit dat dit platform nog niet zolang bestaat en dat het zijn naam nog waar moet maken. Zeker bij extreme volatiliteit en hoge volumes kunnen nieuwe platformen nog in de problemen raken, terwijl bestaande platformen hiertegen bestand zijn.

Ons eindoordeel voor Finst is een 4.50 uit 5. Dit cijfer is gebaseerd op onze beoordeling van de 6 verschillende criteria, waarbij Finst op vrijwel alle punten zeer goed heeft gescoord. Enkel het aanbod is zeker een aandachtspunt voor Finst. Wil jij graag een heleboel verschillende cryptomunten tot je beschikking hebt? Dan is Finst wellicht niet het juiste platform voor jou. Buiten het aanbod, scoort Finst echter op alle fronten zeer goed.

Finst review FAQ

Wat is Finst?

Finst is een crypto beleggingsplatform dat wordt aangeboden door de mensen die eerder bij DEGIRO hebben gewerkt. Focus ligt op transparantie, veiligheid en vertrouwen.

Hoeveel cryptomunten biedt Finst aan?

Finst biedt iets meer dan 40 verschillende munten aan. Dit is een relatief klein aanbod in vergelijking met andere platformen.

Welke kosten hanteert Finst?

Per transactie betaal je slechts 0.15% aan handelskosten bij Finst. Dit is zeer scherp.

Is Finst goedkoper dan Bitcoin Meester?

Ja, Finst is goedkoper dan Bitcoin Meester. Bij Bitcoin Meester betaal je 1% per transactie.

Is Finst goedkoper dan Litebit?

Ja, Finst is goedkoper dan Litebit. Bij Litebit betaal je tussen de 1% en 2% per transactie.

Auteur van dit artikel
 • Gijs Ooijen

  Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.