Investeren

In crypto investeren met weinig geld, hoe pak je het aan?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » In crypto investeren met weinig geld, hoe pak je het aan?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wanneer je in het verleden wilde investeren moest je er rekening mee houden dat je daarvoor maar beter een behoorlijk bedrag opzij had staan. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet langer het geval.

Toch worden heel wat potentiële investeerders in bijvoorbeeld Bitcoin afgeschrikt door de koers waarover ze beschikt. Nog steeds geldt voor heel wat nieuwe investeerders namelijk dat ze vrezen dat ze verplicht zijn om telkens een investering per token te moeten doen. Voor Bitcoin zou dat dus op moment van schrijven betekenen dat je investering minstens 70K moet bedragen. Dat is natuurlijk best even schrikken.

Gelukkig is dit helemaal niet correct. Je kan er namelijk in de praktijk ook voor kiezen om kleine(re) stukjes Bitcoin aan te kopen. Op deze manier kan je met een beperkter budget toch een aantrekkelijke positie opbouwen. Ben jij ook benieuwd hoe dit nu precies in zijn werk gaat? Dan is het de moeite waard om je even te verdiepen in de onderstaande informatie.

Hoe kan je in crypto investeren?

Met weinig geld cryptocurrency investeren

Met weinig geld in crypto's investeren

Om een antwoord te kunnen geven op de vraag hoe je in crypto kan investeren met een klein budget is het van cruciaal belang om even te kijken naar de verschillende manieren waarop er in de markt kan worden geïnvesteerd. Hierbij maken we een onderscheid tussen twee opties, namelijk:

  1. Je kan een éénmalige investering in de markt uitvoeren
  2. Het is mogelijk om periodiek in te stappen met een kleiner bedrag

Wanneer je een eenmalige investering wenst te doen en je het liefst van allemaal in de toekomst geen extra stortingen meer zou willen doen spreekt het voor zich dat je er goed aan doet om te zorgen voor een relatief groot bedrag.

Alleen op die manier kan je holding voldoende groot zijn om een echt indrukwekkende financiële meerwaarde te kunnen realiseren. Heb je echter geen groot budget voor handen? Dan kan periodiek instappen een interessantere keuze zijn.

Extra tip voor een klein budget

Pak ook de eenmalige promotiebonussen mee van crypto exchanges. Zo kan je bij de volgende exchanges interessante bonussen ontvangen die je weer kan gebruiken voor je investering:

Periodiek instappen met de dollar-cost-average methode

Het opbouwen van een positie in bijvoorbeeld Bitcoin of een bepaalde altcoin is eveneens mogelijk door gebruik te maken van de zogenaamde dollar-cost-average methode. Wanneer je deze methode gaat toepassen zal je kunnen vaststellen dat er geen sprake is van een éénmalige, maar wel van een terugkerende investering.

Hierbij moet je voor jezelf de volgende zaken gaan bepalen:

  1. Welk (vast) bedrag kan je op periodieke basis gaan investeren?
  2. Hoe frequent wil je deze investering gaan doen?

Voor heel wat mensen biedt instappen in de markt door middel van de dollar-cost-average methode een zeer interessante oplossing voor het probleem waarmee ze geconfronteerd worden. Zoveel is zeker. Op deze manier wordt het namelijk ook voor de investeerder met een (zeer) beperkt budget mogelijk gemaakt om een mooie positie op te bouwen in Bitcoin of in één of meerdere altcoins. Bovendien werk je op deze manier aan een gemiddelde aankoopkoers en ook dat is alleen maar interessant. Hiermee kan het zogenaamde koersrisico immers danig worden ingeperkt.

Via Bitvavo kan je automatisch een vast bedrag per maand investeren in crypto met de DCA functie.

Herinvesteer je staking opbrengsten en bouw je posities gratis uit

Wanneer je niet over een groot budget beschikt om te investeren in crypto kan het ook altijd interessant zijn om te overwegen om de staking opbrengsten die je bij veel munten kan ontvangen te gaan herinvesteren.

Tegenwoordig is het al lang niet meer zo dat je uitsluitend over de mogelijkheid beschikt om een Proof of Stake coin te staken. Ook voor andere munten waaronder zelfs Bitcoin geldt dat het bij een groot aantal partijen mogelijk is om staking opbrengsten te verzamelen.

Je zou ervoor kunnen kiezen om deze opbrengsten te laten uitbetalen als een vorm van passief inkomen, maar wellicht is het nog interessanter om ze gewoon te herinvesteren. Zo kan je jouw bestaande positie in één of meerdere cryptomunten in principe (zo goed als) gratis uitbreiden.

Via Bitvavo kan je automatisch je cryptomunten staken.

Je hebt dus geen groot budget nodig om te investeren in crypto

De informatie in dit artikel heeft ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat ook investeren in crypto met een klein bedrag zeker en vast tot de mogelijkheden behoort. De manier waarop je gaat investeren zal dan echter wel een beetje verschillen met de aanpak van menig aantal grote partijen.

Dat hoeft echter geen enkel probleem te zijn. Sterker nog, voor menig aantal experten geldt dat zij van mening zijn dat periodiek instappen veel meer zekerheden met zich meebrengt dan het uitvoeren van een éénmalige investering in crypto.

Dit natuurlijk niet in het minst omdat er met periodieke stortingen een zogenaamde gemiddelde aankoopkoers kan worden gerealiseerd. In ieder geval, beschik je slechts over een beperkte hoeveelheid aan financiële middelen die je kan investeren? Laat dat je dan zeker en vast niet afschrikken om een investering in crypto te doen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *