Trading

Crypto opties traden – Hoe doe je dat en werkt het?

4 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Crypto opties traden – Hoe doe je dat en werkt het?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Naast het simpelweg kopen en verkopen van cryptocurrency, heb je nog een heleboel andere opties wanneer je wil gaan traden in crypto. Zo kun je bijvoorbeeld handelen met een hefboom, maar ook handelen in crypto opties.

Crypto opties zijn investeringscontracten die jou op een bepaalde manier de mogelijkheid geven om te profiteren van prijsschommelingen in crypto assets. Maar wat zijn crypto opties precies? Waar kun je ze traden? En wat zijn de risico’s die erbij komen kijken? Dat, en meer, lees je in dit artikel over het traden in crypto opties.

Wat zijn crypto opties?

Het traden van opties is op de aandelenmarkt erg populair. In plaats van het inkopen van een Apple aandeel, koop je dan een call optie of put optie. Wanneer je een call optie koopt, koop je eigenlijk een contract dat jou de optie geeft om binnen een bepaalde tijd een bepaald aandeel voor een bepaald bedrag kunt kopen.

Call optie en put optie

Zo kun je bijvoorbeeld een call optie hebben die jou de mogelijkheid geeft om binnen een week het Apple aandeel te kopen voor $10, als deze op dit moment $10 waard is. Stel dat het aandeel van stijgt naar een bedrag van $15, dan heb jij alsnog het recht om dit aandeel aan te schaffen voor een bedrag van $10, waardoor je automatisch winst maakt.

Dit werkt ook zo de andere kant op, bij een put optie. Hier sluit je een contract af waardoor jij het recht hebt om een bepaald aandeel voor een bepaald bedrag binnen een bepaalde tijd te verkopen.

Laten we weer zeggen dat je een contract afsluit dat je het Apple aandeel binnen een week mag verkopen voor $10, wanneer deze op dit moment op $10 staat. Als deze dan na 5 dagen bijvoorbeeld op $5 staat, heb jij nog altijd het recht deze voor $10 te verkopen. Je kunt dan dus Apple aandelen inkopen voor $5 en verkopen voor $10.

Cryptocurrency opties en trading

Ditzelfde is nu mogelijk binnen crypto. Ook hier kun je nu dus handelen in contracten die jou de rechten geven om een bepaalde crypto asset binnen een bepaalde tijd voor een bepaald bedrag te kopen of verkopen. Je kunt dan dus gebruikmaken van jouw TA kennis, om heel veel winst te behalen op de crypto handel. Als jij zeker weet dat Bitcoin (BTC) de komende week een bepaalde move gaat maken, kun je hier door middel van opties optimaal gebruik van maken.

Waar kun je crypto opties traden?

Crypto opties vallen onder de categorie derivatives. Derivatives, oftewel afgeleiden, zijn een heleboel verschillende soorten investeringscontracten waarbij je op bijzondere manieren gebruik kunt maken van koersschommelingen van een onderliggende asset. Eén van die derivatives zijn dus crypto opties.

Er zijn een heleboel verschillende plekken waar je kunt handelen in crypto derivatives. Laten we eens kijken naar een aantal van deze opties.

Binance

Binance is op dit moment de grootste exchange op de markt en dat is niet voor niets. Je kunt via Binance ook simpelweg bijna alles doen, als het gaat om de handel in cryptocurrency. Zo kun je via Binance ook handelen in investeringscontracten.

Bij Binance is het mogelijk om in crypto opties te traden met een hefboom van tot wel 125x. Dit betekent dat je het effect van de optie kunt vergroten met een vermenigvuldiger van maar liefst 125. Als je dan eigenlijk 1% winst zou behalen, zou je nu 125% winst behalen. Dat werkt uiteraard ook de andere kant op en zo kun je door middel van deze hefboom ook wel degelijk in de schulden komen te staan.

ByBit

Crypto opties traden

Uitleg over crypto opties traden

Als je denkt aan een exchange die echt gebruikt wordt voor het traden, denk je waarschijnlijk als snel aan ByBit. ByBit staat bekend om zijn vele opties als het gaat om het echt day traden van cryptocurrency, maar ook om de lage kosten die je betaalt bij de exchange. Ook bij ByBit heb je de optie om te traden in crypto opties.

Delta Exchange

Een andere exchange die het voor jou mogelijk maakt om in crypto opties te handelen, is er een waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. We hebben het namelijk over de Delta Exchange. Delta Exchange is een exchange die nog erg onbekend is, maar wel erg in de opmars is. De exchange groeit hard en dat komt waarschijnlijk mede doordat zij crypto opties aanbieden.

Ook bij Delta Exchange heb je de optie om te handelen met een hefboom. Hier gaat deze hefboom tot wel 100x, wat betekent dat je je normale winst kunt vermenigvuldigen met 100 om je hefboomwinst te krijgen. Maar wederom, let hier erg mee op. Dit gaat ook de andere kant op. Zo kun je hierdoor ook in de schulden komen te staan.

De risico’s van crypto opties

Het handelen in crypto opties komt dan ook zeker niet zonder risico’s. Het voornaamste risico komt eigenlijk kijken wanneer je vrijwillig meer risico gaat nemen dan met een reguliere call. Zo bieden veel crypto exchanges je de mogelijkheid om in crypto opties te handelen met behulp van een hefboom.

Als je met een hefboom handelt verhoog je je potentiële winst, soms met een vermenigvuldiger van tot wel 125. Echter, je verhoogt ook je potentiële verlies. Sterker nog, je loopt meer risico dan enkel je inleg, wanneer je met een hefboom handelt kun je zelfs in de schulden komen te staan.

Het handelen met een hefboom kan dus erg goed uitpakken, maar ook compleet verkeerd. Je stelt jezelf bloot aan enorm veel risico en denk dus ook altijd goed na of dit binnen je risicoprofiel past. Let hier goed mee op!

Crypto opties traden in het kort

Opties bestaan op de aandelenmarkt al erg lang. Wanneer je investeert in een optie sluit je eigenlijk een contract af waarin staat dat je binnen een bepaalde tijd een bepaalde asset voor een bepaald bedrag kunt kopen of verkopen. Hierdoor kun je dus op een bijzondere manier profiteren van bepaalde schommelingen in de prijs van deze asset.

Nu heb je dus ook crypto opties. Hier doe je eigenlijk precies hetzelfde, maar dan met crypto assets. Hierdoor kun je, wanneer je gebruikmaakt van een hefboom, je potentiële winst verhogen. Echter, datzelfde geldt voor je potentiële verlies.

Crypto opties kun je verhandelen op een heleboel verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan Binance en ByBit, maar ook Delta Exchange. Ben jij van plan te gaan handelen in crypto opties?

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *