Cryptomarkt

Crypto nieuws vrijdag 21 oktober: Koersen, Elon Musk en BTC

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws vrijdag 21 oktober: Koersen, Elon Musk en BTC

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws vrijdag 21 oktober 2022: Het is weer vrijdag, dus tijd om terug te blikken op de crypto en Bitcoin koersen van de afgelopen week. Daarna blikken we vooruit met de koersverwachting voor de komende week. Natuurlijk mag het Nederlandse en Belgische Bitcoin- en cryptonieuws niet ontbreken. Tot slot delen we het belangrijkste internationale cryptonieuws.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

In het nieuwsoverzicht van vorige week moesten we een negatieve cryptoweek signaleren en dat is deze week helaas niet anders.

Het is opvallend dat er grote verschillen tussen verschillende Altcoins te zien zijn. Zo bleef het resultaat voor Ethereum (ETH) met -0,74% beperkt terwijl Cardano (ADA) met 11,22% in de afgelopen week het hardst daalde. De Bitcoin hield de schade relatief beperkt met een verlies van 2,06%. Toch was er niet alleen verlies te noteren bij de top 25 crypto. Polygon (MATIC) was namelijk met +2,26% de snelste stijger.

Natuurlijk heeft dit invloed op de maandresultaten. Deze liggen ook ver uiteen. Zo steeg Uniswap (SWAP) over 30 dagen het snelst met +12,40% terwijl Cardano (ADA) wederom de snelste daler was met -23,99%. De Bitcoin noteert over deze periode een plus(je) van + 0,61%.

Vandaag zien we een negatieve dag. Afgezien van Leo Token (LEO) dat +0,25% noteert zien we alleen rode cijfers. De snelste daler is op dit moment UniSwap (UNI) met 8,19%. De Bitcoin is met -1,08% een middenmoter.

Voor de komende week zijn de ogen van investeerders gericht op de Bitcoin koers van $ 19.500,-. Als de koers daar structureel boven komt kunnen we een volatiele en zelfs bullish week verwachten. In dat geval is het belangrijk dat investeerders op korte termijn voorbereid zijn en hun risicomanagement op orde hebben. De video-analyse kun je hier zien.

Als de Bitcoin (BTC) koers onder de $ 19.500 blijft is het beeld meer vlak en continuerend. Daarmee blijft de grootste cryptomunt dan in de continuatiefase die al weken aanhoudt. Ervaren traders weten dat de kans op een koersdaling groter is naarmate de trend langer vlak blijft. Ook in zo'n markt is er voor (beginnende) crypto analisten geld te verdienen. Een mogelijke optie is dan Dollar Cost Averaging (DCA) of value cost averaging.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

In Nederland vond de afgelopen week het event Bitcoin 2022 plaats. Het was voor de eerste keer dat deze jaarlijkse conferentie in Europa georganiseerd werd. Tijdens de conferentie ging men in op de adoptie van de 3 functies van Bitcoin en het Lightning Netwerk. De conclusie is dat de Bitcoin inmiddels haar plek in de financiële wereld veroverd heeft en genoeg voordelen biedt om ook in de toekomst een belangrijke rol te spelen.

Uit onderzoek van Coincub blijkt dat België in het derde kwartaal het één na onvriendelijkste economische klimaat ter wereld heeft voor crypto. Noorderbuur Nederland doet het met een 13e plaats op deze crypto wereldranglijst beduidend beter.

Klaarblijkelijk wil België haar reputatie onder cryptoliefhebbers verbeteren. Men startte namelijk het initiatief 'te mooi om waar te zijn'. Op deze website waarschuwt men voor cryptofraude, kun je zien welke fraudes populair zijn en melding maken als je onverhoopt toch slachtoffer wordt.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

Elon Musk veroorzaakt opschudding door zijn uitspraak eerder vanmorgen waarin hij aangeeft dat hij verwacht dat de recessie aanhoudt tot voorjaar 2024. Analisten verwachten dat dit een negatieve impact op de koers van de Bitcoin heeft aangezien men op sneller herstel en daarmee minder ingrijpen van de FED had gehoopt. Nu Musk die hoop in twijfel trekt zorgt dit voor somber sentiment en dat kan de markt langduriger beïnvloeden, zeker omdat op 2 november het volgende FED rentebesluit verwacht wordt.

Natuurlijk betekent dit niet alleen kommer en kwel, zo verwacht het team achter Ripple (XRP) met spanning op de maandag. Dat is namelijk een cruciale dag voor de strijd tussen Ripple (XRP) en de SEC. Deze zaak gaat over de vraag of XRP als security gezien moet worden. Ripple lijkt er echter steeds gunstiger voor te komen te staan. In de gelekte documenten vraagt Ripple (XRP) een belangrijk deel van de aanklacht te schrappen. Als dit lukt zal dit met gejuich ontvangen worden door het team en naar verwachting ook door de handelaren die op een koersstijging speculeren.

Voor nu fijn weekend! Lees ook eens ons andere cryptocurrency nieuws op Crypto.be.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *