Cryptomarkt

Crypto nieuws vrijdag 14 oktober: Bulls, Binance en Q4

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws vrijdag 14 oktober: Bulls, Binance en Q4

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Vanaf deze week vind je op Crypto.be elke vrijdag het laatste cryptonieuws. We delen nieuws over de snelst stijgende en snelst dalende cryptomunten, duiken in het Nederlands en Belgisch cryptonieuws en houden je natuurlijk op de hoogte van alle internationale crypto ontwikkelingen. In dit nieuwsbericht (14 oktober 2022) vertellen wij jou meer over de laatste cryptocurrency ontwikkelingen van afgelopen week.

Hardste crypto stijgers en dalers

We kijken terug op een negatieve crypto week. Als we de resultaten van de top 25 crypto over de afgelopen 7 dagen analyseren zien we dat Ethereum Classic (ETC) met -13,76% het meest verloor. De Bitcoin (BTC) noteert een bescheiden weekverlies van -0,68%. Niet alle cryptomunten noteerden verlies. OKB (OKB) was namelijk een opvallende uitzondering met een winst van 11,49%.

Na de hype rondom de lancering van Ethereum Merge hebben zowel Ethereum (ETH) als Ethereum Classic (ETC) te kampen met dalende koersen. Het feit dat Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson zich zwaar afzet tegen de Ethereum-community en het Ethereum Classic Twitter-account heeft ‘omgekat' tot een portal voor een concurrent helpt daarbij niet. Ook op technisch gebied heeft de munt het zwaar te verduren, want aan de dalende hash-rate zien we dat miners hun interesse verliezen.

Als we vooruitblikken zien we dat het leed nog niet geleden is. Analisten verwachten een negatieve week voor de Bitcoin (BTC) prijs en dat heeft, zoals je in onderstaande video-analyse kunt zien, zijn weerslag op andere crypto zoals Ethereum Classic.

Ondanks de negatieve analyse is de cryptomarkt vandaag positief gestemd voor het weekend. De top 25 crypto laten groene cijfers zien waarbij sommige crypto zoals Uniswap (UNI) zelfs dubbele cijfers noteren.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

Als we naar de ontwikkelingen in België en Nederland kijken domineert cryptobeurs Binance het cryptonieuws. In onze Binance review bespraken wij al dat de beurs gevoelig is voor hackers en dat bleek eerder deze week. De beurs werd namelijk opnieuw getroffen. Deze keer wist een hacker $ 566 miljoen buit te maken door de BNB Chain (voormalige Binance Smart Chain) te manipuleren en 2 miljoen BNB weg te sluizen. Validators grepen in door het netwerk te bevriezen en een hard fork uit te voeren. Dit kon niet verhinderen dat de hacker er met zo'n 100 miljoen dollar vandoor ging.

Deze hack leidde niet tot directe schade voor gebruikers. Ook de schade van een te grote supply is door Binance opgelost door een coin burn uit te voeren die deze fraude compenseert.

Tegelijkertijd gaf Roy van Krimpen, hoofd Benelux van Binance een interview waarin hij stil stond bij de marktontwikkelingen en de plannen van Binance in de Benelux.

Van Krimpen signaleert dat de huidige bear markt een goede gelegenheid is om zich voor te bereiden op de volgende bull-markt. Deze gaat volgens hem zeker komen gezien de groei van het aantal crypto-gebruikers en toepassingen. Wanneer de volgende Bitcoin bull run komt is natuurlijk de vraag. Veel mensen gebruiken de Bitcoin halving cycle strategie om hier een inschatting van te maken.

Daarnaast legt Van Krimpen uit dat de Benelux-strategie voor Binance de komende jaren gericht is op 3 pijlers:

  • Binance wil voldoen aan de Europese regelgeving;
  • De cryptobeurs wil investeren in educatie van cryptobeleggers;
  • Binance wil investeren in innovatieve toepassingen en producten.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

In het nieuws op de internationale cryptomarkt valt op dat stable coin Tether (USDT) de kritiek op de dekking van haar stable coin ter harte neemt. Aangezien de munt gekoppeld is aan de waarde van de dollar zou er voor iedere Tether (USDT) een US dollar in kas moeten zijn. Uit eerdere onderzoeken bleek dat er in plaats daarvan risicodragende waardepapieren waren gekocht. Hierdoor ontstond het gevaar dat als de koers van die waardepapieren zou dalen de dekking van Tether (USDT) weg zou vallen. Gisteren maakte Tether bekend dat zij de risicovolle waardepapieren uit haar portefeuille heeft gehaald.

Tot slot zien we hoe diverse experts vooruitblikken met hun verwachting voor de cryptomarkt in het vierde kwartaal. Door de aanhoudende rentemaatregelen, economische onzekerheid en correlatie met andere markten verwachten zij een verdere daling van de cryptoprijzen. Dit ligt in lijn met de video-analyse die we hierboven zagen. Overigens biedt een dalende markt ook kansen om rendabel in crypto te beleggen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *