Overig

Wat is Doodles? – Uitleg over deze NFT collectie

4 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Wat is Doodles? – Uitleg over deze NFT collectie

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De Doodles NFT collectie is één van de grootste projecten op de markt. De unieke, kleurrijke kunstwerken worden door vele mensen als profielfoto gebruikt. Echter, je komt er niet zomaar aan. Aan een Doodle NFT hangt namelijk een flink prijskaartje.

Maar wat is de Doodles collectie precies? Waarom zou je er meer over willen weten? Wat is er precies uniek aan deze NFT collectie? En hoe ziet de toekomst eruit voor het Doodles project? Dat, en meer, lees je in deze uitleg over de Doodles NFT collectie.

Wat is Doodles?

De Doodles NFT collectie is een collectie van non-fungible tokens die werd gelanceerd op 17 oktober 2021. De collectie bestaat uit 10.000 unieke NFT’s en werd ontworpen door de kunstenaar Burnt Toast. Bij de lancering werd het project door de founders gepromoot als een ‘community-driven’ project. Het zou dus echt draaien om de community die betrokken was bij het project. Zowel de holders als de fans.

Na de lancering in oktober 2021 groeide deze NFT collectie al snel uit tot één van de grootste NFT collecties op de markt. Gekeken naar de handelsvolume is Doodles de 10e grootste NFT collectie tot nu toe. Er werd namelijk als voor 150.000 Ethereum (ETH) aan Doodles verhandeld. Op het moment van schrijven (14 oktober 2022) is dit bijna $200.000.000 waard.

Doodles is dus niet de allergrootste NFT collectie op de markt, maar zeker één van de grootste. Gekeken naar all-time handelsvolume blijven maar 9 collecties boven Doodles. Een aantal van deze 9 collecties zijn de Bored Ape Yacht Club, de Mutant Ape Yacht Club, de Moonbirds, de Azuki collectie en de Crypto Punks NFT collectie.

Doodles werd opgericht door 3 founding members. Dit zijn: Evan Keast, Scott Martin en Jordan Castro. Deze mannen hebben zeker al de nodige ervaring in de tech wereld. Zo werkte Evan Keast voorheen bijvoorbeeld aan de Crypto Kitties collectie, namens Dapper Labs. Scott Martin, als kunstenaar bekend onder de naam Burnt Toast, werkte al aan kunstprojecten voor onder andere Facebook en Google.

Als laatste werkte ook Jordan Castro mee aan Crypto Kitties, namens Dapper Labs. Crypto Kitties is één van de eerste NFT projecten ooit. Het project zette NFT’s echt op de kaart binnen de cryptowereld. Wegens slechte tokenomics ging het project echter ten onder, wanneer je kijkt naar prijs.

Wat maakt Doodles uniek?

Maar hoe kan het dat dit project binnen relatief korte tijd zulke grote successen boekte? Eén van de redenen die hiervoor gegeven kan worden, is dat Doodles enorm veel verschillende kenmerken heeft. Er zijn bij bijna geen enkele collectie zoveel verschillende opties als je kijkt naar kenmerken.

Daardoor is elke NFT echt totaal anders en zo ontstaat er een waar spaarspel. Je hebt bij Doodles bijvoorbeeld 33 verschillende achtergronden, 55 verschillende lichamen en 56 verschillende gezichten. Op deze manier ontstaan er echt 10.000 unieke NFT’s.

Daarnaast kwam het project, destijds uniek, met echte eigen art. De groei van de NFT markt was met name te danken aan collecties als Crypto Punks en de Bored Ape Yacht Club. Je zag destijds dan ook dat er vele derivatives, oftewel afgeleiden, van deze collecties werden gelanceerd. Hiermee bedoelen we collecties die op deze voorlopers werden gebaseerd.

Zo kreeg je na de Bored Ape Yacht Club bijvoorbeeld de Lazy Lions, en zag je verschillende Punk collecties opkomen. Doodles was, destijds als een van de enige, echt uniek. Ze kwamen met een totaal nieuwe stijl artwork en een volledig anders concept. Dit zal zeker hebben bijgedragen aan het enorme succes van de Doodles NFT collectie.

De toekomst van Doodles NFT's

Wat is Doodles NFT

Een voorbeeld van een NFT uit de Doodles collectie

Hoe nu verder? De Doodles zijn inmiddels dus uitgegroeid tot één van de grootste NFT collecties op de markt, maar kunnen ze dit volhouden? Heeft het nog zin om op dit moment te investeren in Doodles? Dat hangt ervan af.

Doodles doet er in ieder geval alles aan om dit succes voort te kunnen zetten. Zo haalde de collectie vorige maand (in september 2022) een investeringsronde op van maar liefst $54 miljoen op een waardering van $704 miljoen. Volgens venture capitalists (durfkapitaal investeerders) is het Doodles project op dit moment dus meer dan $700 miljoen waard.

Het is in ieder geval dus duidelijk dat Doodles voor nu genoeg geld heeft om mee aan de slag te gaan. Hoe ze dit budget de komende jaren zullen besteden, zal nu gaan blijken. Op dit moment weten we in ieder geval dat er gewerkt wordt aan een collectie genaamd Doodles 2.

Dit zou een vervolg zijn op Doodles, die qua prijzen beschikbaar zal zijn voor het grote publiek. In plaats van enkel voor de whales (oftewel grote investeerders met veel budget), zoals dat op dit moment voor Doodles geldt. De Doodles collectie heeft op dit moment namelijk een floor price van 8 Ethereum (ETH).

Met de huidige prijzen (op het moment van schrijven, 14 oktober 2022) kost een Doodles dus ongeveer $10.000. Dat is natuurlijk bij lange na niet voor iedereen haalbaar.

Wat de toekomst van Doodles allemaal gaat brengen zal in de komende tijd gaan blijken! Wij houden de ontwikkelingen rondom deze bekende NFT collectie in elk geval nauw in de gaten en zullen je hierover op de hoogte blijven houden.

De collectie in het kort

De Doodles collectie is een non-fungible token collectie die in oktober 2021 werd gelanceerd en binnen no time uitgroeide tot één van de grootste collecties op de markt. In totaal werd er al voor 150.000 Ethereum (ETH) aan Doodles verhandeld en dit maakt Doodles de 10e grootste collectie aller tijden.

De NFT's waren destijds zo uniek omdat het één van de enige projecten was die echt met een eigen soort kunst kwam. Andere projecten die destijds lanceerden waren met namen afgeleiden van grote collecties zoals de Bored Ape Yacht Club en de Crypto Punks NFT collectie, maar Doodles kwam echt met iets nieuws. Hierdoor kwam het project dan ook al snel in stroomversnelling.

Onlangs haalde het bedrijf achter Doodles een enorme investeringsronde op en er is dus genoeg budget om te blijven bouwen aan de toekomst. Hoe deze er voor de  NFT collectie precies uit gaat zien weten we nog niet. Wij houden de ontwikkelingen in elk geval nauw in de gaten en zullen je hierover op de hoogte blijven houden!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *