Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil je deze graag verkopen voor euro's en het geld op jouw bankrekening ontvangen? Lees dan dit artikel verder om er achter te komen hoe je dit het beste kunt doen.

Inleiding tot Litecoin (LTC) naar euro omzetten

Omzetten Litecoin (LTC) naar euro

Stappenplan omzetten Litecoin (LTC) naar euro's

De cryptovaluta Litecoin heeft veel gemeen met de – op dit moment – grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC). Hoewel de twee munten veel overeenkomsten hebben, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Zowel Bitcoin als Litecoin maken gebruik van een open-source blockchain dat gebruik maakt van een proof-of-work mechanisme.

Daardoor kunnen gebruikers rekenkracht inzetten en zo LTC verdienen in ruil voor het verifiëren van blokken op de blockchain. Het concensus mechanisme is misschien hetzelfde, maar de algoritmen die gebruikt worden verschillen wel erg veel van elkaar. Bitcoin maakt gebruik van het SHA-algoritme. Litecoin maakt gebruik van een algoritme dat Scrypt heet.

Behalve dat beide coins gebruik maken van een ander algoritme, verschilt LTC in twee andere opzichten ook erg van Bitcoin. Het totale aanbod van LTC ligt vier keer hoger. Hierdoor is het doen van transacties op het LTC netwerk een stuk sneller dan dat van Bitcoin. Daarnaast liggen de transactiekosten voor een Litecoin-transactie veel lager dan die voor een Bitcoin-transactie.

✅ Litecoin verkopen »

Open een Bitvavo account en zet veilig Litecoin naar euro om.

Verkoop je Litecoin direct voor euro’s

Het verkopen van LTC is in de meeste gevallen een stuk gemakkelijker dan het verkopen van andere cryptomunten. Litecoin (LTC) wordt namelijk ondersteund door de meeste exchanges en brokers. Om te beginnen met het verkopen van je LTC is het belangrijk om te weten hoe je jouw munten hebt opgeslagen.

Hieronder lees je stap voor stap hoe je jouw Litecoin kunt verkopen voor euro’s:

 1. Ga naar de wallet of exchange wallet waar je jouw Litecoin hebt opgeslagen.
 2. In jouw wallet kun je op zoek naar de ‘withdrawal' knop waarmee je de Litecoin kunt versturen.
 3. Maak een account aan bij Bitvavo. Bij Bitvavo mag je de eerste 1.000 euro gratis, dus zonder handelskosten, verhandelen.
 4. Voor het verkopen van Litecoin moet je jezelf eerst kunnen verifiëren. Dit is een vereiste van De Nederlandsche Bank voor alle vergunning plichtige partijen die crypto naar euro over kunnen zetten.
 5. In het dashboard van Bitvavo kun je zoeken naar LTC en hier vervolgens op klikken.
 6. Klik op de knop ‘Storten’.
 7. Kopieer het adres van jouw Bitvavo Litecoin wallet en keer daarna terug naar de wallet waar je jouw Litecoin hebt opgeslagen.
 8. Plak je persoonlijke Bitvavo Litecoin walletadres in het adresveld en klik op versturen of opnemen. Je Litecoin zal binnen een uur worden verstuurd.
 9. Ga terug naar Litecoin in de Bitvavo app.
 10. Zorg ervoor dat je de optie voor verkopen hebt geactiveerd.
 11. Geef aan hoeveel LTC je wilt verkopen. Je zult direct te zien krijgen hoeveel euro je zult ontvangen.
 12. Klik op verkopen. Je zult de euro’s ontvangen in je Bitvavo account.
 13. Klik op tegoed opnemen vanuit het dashboard.
 14. Geef aan hoeveel geld je wilt laten uitbetalen op jouw bankrekening. Klik vervolgens op doorgaan.
 15. Vervolgens kun je de opname bevestigen door je 2-staps verificatie code in te voeren en op bevestigen te klikken.

Je zult het geld volgens de voorwaarden binnen 1 of 2 werkdagen ontvangen op je bankrekening, maar in de praktijk ontvang je de betaling vaak sneller.

Waarop letten bij Litecoin omzetten naar euro?

De redenen voor het verkopen van LTC kunnen erg uiteenlopend zijn, maar zijn als het goed is gebaseerd op jouw verkoopstrategie. De meeste investeerders die LTC verkopen doen dit omdat ze de doelen die ze vooraf hebben bepaald ook hebben behaald en voldoende winst hebben geboekt. Andere handelaren kiezen er voor om slechts de winst te verkopen en het inlegbedrag over te houden.

Het verkopen van LTC kan iets langer duren dan het kopen. Dat komt omdat je de munten eerst naar de broker moet sturen zodat die deze om kan zetten in euro’s. Ook kan het even duren voordat je het geld uiteindelijk zal ontvangen op je bankrekening. Dit ligt niet aan de broker, maar aan de verwerkingstijd van de bank. Het hele proces zal ongeveer twee werkdagen duren.

Het is op Nederlandse platformen niet mogelijk om je LTC te verkopen zonder een ID-verificatie. Het verifiëren van je identiteit is namelijk voor cryptoplatformen conform de Nederlandse wet verplicht.

✅ Eenvoudig LTC verkopen »

Open een Bitvavo account en zet veilig LTC naar euro om:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Litecoin verkopen zonder fees!

Omzetten LTC naar Euro samengevat

Hopelijk hebben we je met dit artikel kunnen helpen met het omzetten van je LTC naar euro’s. Wat ons betreft, is Litecoin zeker een cryptocurrency om de komende jaren in de gaten te blijven houden. Het is daarom altijd goed om te overwegen wanneer er een goed moment is om jouw euro's weer om te zetten in Litecoin (LTC).

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…
Overig

Wat is Lisk, welke voordelen kent LSK en hoe investeer je erin?

3 minuten leestijd
Ben je benieuwd wat de cryptomunt Lisk inhoudt, wat de voordelen zijn en hoe je in LSK kunt investeren? In dit artikel…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *