Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het SRM token. Interessant om te lezen voor zowel beginnende als ervaren cryptohandelaren.

Wat is Serum?

Wat is Serum?

Wat is Serum (SRM) nu precies?

Serum – afgekort SRM – is een decentrale beurs (DEX) voor het handelen van cryptocurrency's die is gebouwd op de Solana blockchain. Het is ontworpen om hoge transactiesnelheden te bieden en lage transactiekosten te hebben, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor handelaren en gebruikers.

SRM maakt gebruik van het Automated Market Maker (AMM) model om de prijzen van cryptocurrency's te bepalen en te handelen. Dit betekent dat er geen centrale partij is die de prijzen bepaalt of handelsorders uitvoert. In plaats daarvan worden de prijzen bepaald door het gebruik van algoritmen en de vraag en het aanbod op de markt.

Daarnaast maakt Serum het mogelijk om te handelen met behulp van “cross-chain” transacties, wat betekent dat gebruikers kunnen handelen tussen verschillende blockchain-netwerken. Dit maakt het gemakkelijker om te handelen tussen verschillende cryptocurrency's en kan bijdragen aan het verhogen van de liquiditeit op de beurs.
✅ SRM bij Bitvavo kopen »

Maak een Bitvavo account aan en investeer voordelig in SRM.
Claim jouw welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

De voordelen van Serum toegelicht

Er zijn enkele belangrijke voordelen van Serum als decentrale beurs voor het handelen van cryptocurrency's. Ten eerste kan SRM gelinkt worden aan een hoge transactiesnelheid. Serum maakt namelijk gebruik van de Solana blockchain, wat betekent dat het in staat is om hoge transactiesnelheden te bieden. Dit kan handelaren in staat stellen om snel op marktveranderingen te reageren en kan het gemakkelijker maken om te handelen.

Ten tweede houdt SRM verband met lage transactiekosten. Aangezien Serum gebruikmaakt van de Solana blockchain, zijn de transactiekosten meestal lager dan op andere decentrale beurzen. Dit kan handelaren helpen om hun kosten te verlagen en hun winsten te verhogen. Ten derde maakt deze DEX zogeheten ‘cross-chain handel' mogelijk. SRM biedt immers de optie om te handelen tussen verschillende blockchain-netwerken. Dit houdt in dat gebruikers kunnen handelen tussen verschillende cryptocurrency's, hetgeen kan bijdragen aan het verhogen van de liquiditeit op de beurs en kan het gemakkelijker maken om te handelen.

Ten vierde biedt Serum decentralisatie aan. Het is namelijk een decentrale beurs, wat betekent dat er geen centrale partij is die de prijzen bepaalt of handelsorders uitvoert. Dit kan betekenen dat gebruikers meer controle hebben over hun handelsactiviteiten en kan helpen om het risico te verminderen van censuur of manipulatie van de markt.

Kopen van het token SRM: Hoe doe je dat?

SRM is de native token van Serum en kan worden gekocht op verschillende cryptocurrency beurzen. Om SRM te kopen, zul je eerst een account aan moeten maken op een beurs die SRM aanbiedt. Dit kan vereisen dat je je identiteit verifieert en dat je financiële informatie verstrekt, afhankelijk van de wetgeving en de vereisten van de cryptobeurs.

Wanneer je eenmaal een account bij de crypto aanbieder aangemakat hebt, kun je SRM kopen door het volgende te doen:

Stap 1: Zorg ervoor dat je een digitale wallet hebt om SRM in op te slaan. Je kunt een crypto wallet downloaden op je computer of een hardware wallet gebruiken om je SRM op te slaan.
Stap 2: Kies een betalingsmethode. Sommige beurzen accepteren creditcardbetalingen, terwijl andere bankoverschrijvingen of andere digitale valuta accepteren.
Stap 3: Zoek naar SRM op de cryptobeurs en selecteer hoeveel je ervan wilt kopen.
Stap 4: Volg de stappen om je aankoop te voltooien. Dit kan verschillen per aanbieder, dus het is belangrijk om de instructies op de uitwisseling te volgen.

In de meeste gevallen is het beleggen in SRM zo gebeurd! Een zeer voordelige aanbieder van SRM is bijvoorbeeld Bitvavo. Daar kun je eenvoudig terecht wanneer je besluit om in SRM te willen investeren.
✅ SRM bij Bitvavo kopen »

Maak een Bitvavo account aan en beleg voordelig in SRM.
Claim jouw welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Het SRM token veilig bewaren doe je zo

Het is natuurlijk benodigd om jouw (toekomstige) SRM-tokens veilig te bewaren, omdat ze waarde hebben en potentieel kwetsbaar zijn voor diefstal of verlies. Hierbij delen wij enkele tips om jouw SRM-tokens veilig te bewaren. Gebruik om te beginnen een hardware wallet. Dit betreft een fysiek apparaat dat speciaal is ontworpen om cryptocurrency op te slaan. Een zogeheten hardware wallet is één van de veiligste manieren om SRM-tokens op te slaan, omdat het offline wordt bewaard en beschermd is tegen hackpogingen.

Je kunt alsmede gebruikmaken van zogenaamde paper wallets. Een paper wallet is een fysiek document met op het ene blad jouw publieke adres en op het andere blad jouw privésleutel. Je kunt de SRM-tokens op deze manier opslaan door de paper wallet op een veilige plaats te bewaren, zoals in een kluis. Streeft tot slot een sterk wachtwoordbeleid na. Anders gezegd, zorg ervoor dat je een sterk wachtwoordbeleid hanteert voor elke wallet of exchange waarop jij SRM-tokens bewaart. Gebruik lange, unieke wachtwoorden en verander ze regelmatig.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…
Cryptomarkt

Is de digitale euro een bedreiging voor crypto?

3 minuten leestijd
Centrale bank digitale munten (CBDC’s) zijn een hot topic in de financiële wereld en er is veel discussie over of ze een…