Overig

Litecoin verkopen: Uitleg over een veilige verkoop van LTC

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Litecoin verkopen: Uitleg over een veilige verkoop van LTC

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Als je eigenaar bent van de cryptocurrency Litecoin, is het cruciaal dat je begrijpt hoe je het legaal en veilig kan verkopen. Voor degenen die hierin moeilijk hun weg vinden, is er geen druk, daarvoor zijn we hier. Dit artikel zal je een beter beeld geven van hoe je de munt, Litecoin, veilig en op de juiste manier kan verkopen. Aan de slag dan maar!

De cryptocurrency Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC) is een cryptocurrency die in 2011 ontstond als gevolg van een vork in de Bitcoin blockchain. Het was eerder bedoeld om de zorgen van de ontwikkelaars weg te nemen dat Bitcoin te gecontroleerd werd, en om het voordeel die personen behalen door de “mining” van cryptocurrency te gaan verkleinen.

Hoewel het uiteindelijk niet lukte om te voorkomen dat de “miners” het leeuwendeel van de “mining” van Litecoin voor hun rekening namen, is de cryptocurrency uitgegroeid tot een mijnbare munt en een peer-to-peer betalingssysteem.

Uitleg over het verkopen van Litecoin (LTC)

Overweeg je om Litecoin (LTC) te verkopen? In dat geval heb jij als Litecoin-eigenaar een aantal mogelijkheden. Onderstaand bespreken wij twee van deze mogelijkheden omtrent het veilig verkopen van Litecoin. Daarbij staan wij stil bij zowel crypto exchanges en brokers, evenals peer-to-peer exchanges.

LTC verkopen aan crypto exchanges en brokers

Deze groep houdt zich bezig met het kopen en verkopen van digitale activa staan bekend als cryptocurrency exchange platforms en brokers. Als je Litecoin wilt verkopen, heb je die waarschijnlijk op zo'n exchange of broker platform gekocht. Het is ook mogelijk om via deze crypto aanbieders Litecoin om te zetten naar euro's.

Dit is de meest veilige optie, omdat brokers en exchanges als dienstverleners van digitale activa zijn geregistreerd bij de Franse en/of Nederlandse toezichthouder voor de financiële markten. Deze platforms bieden een breed scala aan uitwisselingsopties, waaronder de mogelijkheid om Litecoin om te zetten in euro's of LTC te ruilen voor andere cryptocurrencies.

Eén van deze crypto exchanges is Bitvavo. Deze bekende cryptobeurs wordt door velen gebruikt voor het aankopen en verkopen van Litecoin. Klik op de onderstaande button om snel en gemakkelijk jouw LTC aan Bitvavo te kunnen verkopen. Je kunt bij hen natuurlijk ook tal van andere crypto's verhandelen.
🏆 Verhandel Litecoin bij Bitvavo »
Bitcoins met Bancontact kopen

Maak gratis een Bitvavo account aan en verhandel veilig LTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Peer-to-peer exchanges

Peer-to-peer exchanges stellen mensen in staat cryptocurrencies met elkaar te verhandelen. Deze platforms verbinden kopers en verkopers, maar spelen geen rol in de transacties zelf. Zij houden geen digitale activa aan namens de handelaren. Het nadeel hier is een gebrek aan veiligheid – er is geen voorafgaande identiteitscontrole, en deze platforms zijn niet aansprakelijk voor eventuele problemen.

Litecoin snel en veilig verkopen

Veilig Litecoin (LTC) verkopen

Veilige verkoop van Litecoin (LTC) tips

Weten hoe je je Litecoin moet verkopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Iedereen wil immers zijn vermogen verkopen onder de best mogelijke voorwaarden wat betreft veiligheid (ervoor zorgen dat de transactie verloopt zoals verwacht) en snelheid (ervoor zorgen dat de verkooporder zo snel mogelijk wordt uitgevoerd).

Omdat de prijs van cryptocurrencies zoals Litecoin van de ene seconde op de andere kan veranderen, moet de online broker onmiddellijk reageren op je order om je Litecoin te verkopen.

Een snel en eenvoudig proces is duidelijk de juiste weg. Dat is precies wat Bitvavo biedt met haar snelle verkoop via bankoverschrijving oplossing. De transactie kan in enkele minuten worden voltooid nadat je een account hebt geopend en je bankrekening aan de Bitvavo-rekening hebt gekoppeld.

Dit is de beste manier om volledig te profiteren van een beslissing om Litecoin te verkopen vanwege een gunstige verandering in de prijs ervan. Omdat het echter fiatgeld is dat op je bankrekening wordt gestort, werkt deze optie alleen voor het omzetten van Litecoin in euro's.

Andere opties voor het omzetten van Litecoin in euro

Als eigenaar van een cryptocurrency zal jouw eerste gedachte bij verkoop waarschijnlijk zijn om je Litecoins om te zetten in euro's. Maar houd in gedachten dat je niet de hele munt hoeft te verkopen.

Een cryptocurrency is, net als fiatgeld, verdeeld in kleinere eenheden. Een Litoshi is de kleinste eenheid van LTC, en één Litecoin bevat 100 miljoen Litoshi's. Je kan de koers van Litecoin/euro in de gaten houden en een fractie van LTC in plaats van de hele munt verkopen wanneer je maar wilt. Maar moet je met een Litecoin/euro exchange in zee gaan? Absoluut niet. Je kan je LTC inwisselen voor andere cryptocurrencies (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, enzovoort) op basis van prijsschommelingen.

Deze transacties hebben het voordeel dat ze niet worden belast. Maar als je Litecoin voor euro's verkoopt, wordt de winst van meer dan 305 euro in een jaar belast. Bovendien kunnen personen die regelmatig digitale valuta kopen en verkopen als professionals worden beschouwd, en worden hun transacties belast als industriële en commerciële winst.

Litecoin (LTC) verkopen samengevat

Er zijn verschillende mogelijkheden om Litecoin te verkopen. Het is echter van cruciaal belang dat je de veiligheid in de gaten houdt, evenals eventuele prijswijzigingen. Het wordt om veiligheidsredenen aanbevolen om een cryptocurrency exchange platform te gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om je Litecoin te verkopen en om te ruilen voor euro's, of om te ruilen voor een andere cryptocurrency om belastingen op je winst te vermijden.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *