Investeren

Cryptomunten of NFT’s: Welke zijn het beste als investering?

4 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Cryptomunten of NFT’s: Welke zijn het beste als investering?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wanneer je van start gaat met het investeren op de cryptomarkt heb je een heleboel keuzes om te maken. Eén van die keuzes is: ga je investeren in cryptomunten of in NFT’s?

De twee zijn totaal andere soort investeringen. Je hebt met andere handelsplaatsen te maken, andere kosten, en überhaupt andere assets. Maar hoe maak je de keuze tussen de twee?

Vandaag kijken naar wat de twee soorten investeringen precies inhouden. We vertellen je wat de voor- en nadelen van de twee soorten investeringen zijn, en wat de verschillen tussen de twee zijn. Hopelijk kun jij op deze manier bepalen welke investering het beste bij jouw voorkeuren en risicoprofiel past. Laten we snel beginnen!

Cryptomunten als investering: wat houdt het in?

Eén van de opties die je hebt, wanneer je wil gaan investeren op de cryptomarkt, zijn dus cryptomunten. Cryptomunten zijn een soort valuta, maar dan gebouwd op de blockchain. Vaak kun je deze cryptocurrency’s ook binnen een bepaald ecosysteem gebruiken. Zo kun je munten vaak gebruiken binnen een bepaald blockchainnetwerk, bijvoorbeeld om voor de gas fees te betalen. Crypto tokens kun je dan vaak gebruiken binnen gedecentraliseerde applicaties.

Voorbeelden van cryptomunten zijn bijvoorbeeld Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) uitleg” href=”https://crypto.be/cryptomunten/ethereum-eth/” rel=””>Ethereum (ETH), of Cardano (ADA). Deze munten kunnen in waarde dalen of stijgen en je investering kan meer waard worden doordat de cryptomunt waarin je geïnvesteerd hebt meer waard wordt. Een groot verschil tussen een cryptomunt en een NFT is dat je bijvoorbeeld ook 0.0001 Bitcoin kunt kopen, waar je niet 0.0001 Bored Ape kunt kopen.

De voordelen van cryptomunten als investering

Cryptomunten als investering hebben uiteraard verschillende voordelen. Laten we eens kijken naar de voornaamste daarvan.

  • Hoog potentieel rendement – de voornaamste reden voor veel mensen om te investeren in crypto is door het hoge potentiële rendement dat er te halen is. Dat is in de nog maar korte historie van crypto natuurlijk ook wel bewezen: als je het goed doet is het binnen crypto mogelijk om een heel hoog rendement te behalen.
  • Liquide – een ander voordeel van cryptomunten, met name wanneer je het vergelijkt met NFT’s, is dat je bij cryptomunten redelijk liquide bent. Hiermee bedoelen we dat je je cryptomunten in principe op elk moment wel weer kunt omruilen naar euro’s, wat bij NFT’s niet kan.

🏆 Verhandel crypto's bij Bitvavo »
Bitcoins met Bancontact kopen

Maak gratis een Bitvavo account aan en verhandel veilig crypto's.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

De nadelen van cryptomunten als investering

Naast voordelen hebben cryptomunten als investering ook verschillende nadelen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Hoog potentieel verlies – naast een hoog potentieel rendement, kun je in crypto ook heel veel verliezen. De markt is erg volatiel, waardoor je in korte tijd erg veel kunt verliezen.
  • Risico – naast het risico van een deel van je investering snel te verliezen, komen er meer risico’s bij de markt kijken. Dit geldt ook voor NFT’s, maar de markt is ongereguleerd. Daardoor is er ook veel mogelijk voor bijvoorbeeld oplichters.

NFT’s als investering: wat houdt het in?

Een NFT

Een voorbeeld van een NFT

Naast cryptomunten heb je natuurlijk ook andere opties, bijvoorbeeld NFT’s. NFT staat voor non-fungible token en als je het over een NFT hebt, heb je het over een token die écht uniek is. Er is er daadwerkelijk maar één.

Voorbeelden van NFT’s zijn bijvoorbeeld de Bored Ape Yacht Club, de Crypto Punks, en de Doodles. Vorig jaar werden NFT’s ineens razend populair en daardoor zijn vele mensen ineens geïnteresseerd in het investeren in de zogeheten non-fungible tokens. Een groot verschil tussen een NFT en een cryptomunt als investering is dat je geen 0.1 NFT kunt kopen, waar je wel 0.1 Bitcoin kunt kopen. Een NFT kun je alleen kopen als geheel, of simpelweg niet.

De voordelen van NFT’s al investering

NFT’s als investering hebben uiteraard verschillende voordelen. Laten we eens kijken naar de voornaamste daarvan.

  • Hoog potentieel rendement – net als bij cryptomunten is het ook bij NFT’s mogelijk om een heel hoge potentiële winst te behalen.
  • Kunst – naast het geld, gaat het voor veel mensen bij NFT’s ook over de kunst. Bij NFT’s heb je de mogelijkheid om mooie kunststukken aan te trekken.

De nadelen van NFT’s als investering

Naast voordelen hebben NFT’s als investering ook verschillende nadelen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Hoog potentieel verlies – naast een hoge potentiële winst kun je bij NFT’s ook heel veel geld verliezen. Heel veel NFT’s gaan namelijk ook naar 0, waardoor je bijvoorbeeld ook zomaar je volledige investering kunt verliezen.
  • Niet liquide – bij NFT’s ben je absoluut niet liquide. Althans, bij de meeste collecties. Als je je NFT wil verkopen zul je daadwerkelijk opzoek moeten naar een koper en kun je deze niet zomaar op de markt verkopen binnen enkele seconden.

Cryptomunten of NFT’s als investering: alles wat je moet weten in het kort

Wanneer je wil gaan investeren op de cryptomarkt heb je verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in cryptomunten, maar ook in NFT’s. Wat zijn de verschillen tussen de twee opties en welke is nou het beste?

De twee mogelijkheden hebben allebei hun eigen voordelen en hun eigen nadelen. Uiteindelijk kun je alleen voor jezelf bepalen welke optie binnen crypto het beste bij je past. Bij de beide opties kun je een enorm hoog rendement behalen als je het goed doet. Echter, de andere kant op kun je bij de beide opties ook enorm veel geld verliezen.

Hopelijk hebben we je vandaag voldoende kunnen informeren over twee van de meest gebruikte opties die je hebt wanneer je een rendement wil gaan genereren via crypto. Het zijn nog lang niet alle opties, maar deze twee zijn wel erg populair. Van welke ga jij gebruik maken?

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *