Cryptomarkt

Crypto-nieuwsupdate: Elon Musk tweet ‘BTC will make it’

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto-nieuwsupdate: Elon Musk tweet ‘BTC will make it’

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto-nieuwsupdate 20 november 2022: Het zijn hectische tijden voor de cryptomarkt, en soms is het lastig om allemaal te overzien. Cryptobeurs FTX staat nu in de spotlights, vanwege zijn teloorgang, maar er gebeurt natuurlijk nog veel meer in de cryptowereld. Eerder deze week schreven wij ook al over FTX in het artikel ‘FTX failliet verklaard‘.

Vandaag gaan we in op al het andere belangrijke cryptonieuws van de afgelopen week. Om alvast even een voorproefje te geven: Een van de grootste hedgefondsen ter wereld stapte deze week in crypto. En Elon Musk deed op Twitter een goed woordje voor Bitcoin (BTC). Je leest het allemaal in deze crypto-nieuwsupdate!

Elon Musk voorspelt lange cryptowinter met een positief eind

De bearmarkt waar we ons in bevinden duurt nu al eventjes, maar volgens Elon Musk is het einde mogelijk nog niet in zicht. In zijn tweet die hij op 14 november plaatste liet hij dat blijken.

Hij lijkt er in ieder geval wel zeker van te zijn dat het goed gaat komen met Bitcoin. Het zal voor veel mensen toch een opluchting zijn dat deze grote voorstander van Bitcoin er nog steeds in gelooft. Musk maakte eerder al met zijn bedrijf Tesla grote investeringen in Bitcoin en accepteerde zelfs een tijdje Bitcoin-betalingen.

Over andere cryptocurrencies deed Elon Musk geen uitspraak, maar zo nu en dan plaatst hij ook nog een tweet over Dogecoin (DOGE). De cryptocurrency die hij eerder dit jaar door het dak liet stijgen met zijn tweets.

Crypto wordt vertegenwoordigd op het WK voetbal

Het WK voetbal is weer begonnen! Een van de grootste evenementen wereldwijd en dus een mooi uithangbord voor merken en bedrijven. Dit jaar zul je (als je graag voetbal kijkt) ook een paar grote namen in de cryptosector voorbij zien komen. Hieronder bespreken we welke:

Algorand: De blockchain-partner van FIFA

FIFA heeft met Algorand (ALGO) een sponsor-en technische partnerovereenkomst gesloten. De partnerschap houdt in dat Algorand het officiële blockchainplatform van FIFA wordt en de officiële blockchainondersteunde wallet levert. Volgens de sponsorovereenkomst wordt Algorand een FIFA World Cup Qatar 2022™ Regional Supporter in Noord-Amerika en Europa, en een FIFA Women's World Cup Australia and New Zealand 2023™ Official Sponsor.

Crypto.com: Officiële sponsor WK voetbal 2022

Crypto.com (CRO) is officieel sponsor van de FIFA World Cup Qatar. Hiermee is het het enige crypto-handelsplatform dat het WK zal sponsoren. Dit betekent dat het bedrijf dus zal profiteren van aanzienlijke brand exposure zowel binnen als buiten de stadions van het toernooi.

Chiliz: Nationale fan tokens

Chiliz (CHZ) is de officiële cryptomunt van het platform socios.com, een uitgever van fan tokens voor vele voetbalploegen en zelfs nationale teams. De kans is groot dat gedurende het WK de interesse voor bepaalde fan tokens toe zal nemen.

Zo bracht socios.com niet zo lang geleden de $ARG fan token uit, de fan token voor het nationale team van Argentinië. Voor veel mensen in Argentinië een van de grote favorieten dit WK, en dat is ook terug te zien in de prijs die afgelopen week zo’n beetje verdubbelde.

Apple komt met nieuwe NFT- en crypto maatregelen

’s Werelds grootste bedrijf, Apple, bracht onlangs naar buiten dat het zijn regels voor cryptobedrijven op de App Store zal verstrengen.

Allereerst mogen cryptobeurzen alleen nog maar hun diensten leveren binnen landen/regio’s waar zij de benodigde licenties hebben verkregen.

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, heeft bijvoorbeeld nog geen licentie in België. Nu verwachten wij wel dat Binance deze licentie zal verkrijgen voordat de nieuwe regels ingevoerd worden. Maar toch levert het voor veel exchanges een hoop extra werk op.

Ook eist Apple met ingang van de nieuwe regels een vergoeding van 30% op elke NFT-aankoop op apps binnen de App Store. Dit is een forse vergoeding, en de verwachting is dan ook dat het aantal NFT-verkopen op IOS apps flink zal dalen.

Eén van de grootste hedgefondsen ter wereld stapt in crypto

Volgens Bloomberg werkt Man Group aan een crypto-hedgefonds. Man Group is momenteel een van de grootste hedgefondsen ter wereld met zo’n 97 miljard dollar aan activa onder beheer.

Man Group bestaat uit verschillende subfondsen die zich op verschillende sectoren richten. Crypto zal dus de nieuwste toevoeging zijn aan deze reeks. Het fonds zal beheerd worden door Andre Rzym, een fondsmanager die al meer dan 17 jaar ervaring heeft in zijn vak.

Tegen eind 2022 kunnen de werkzaamheden van start gaan. Momenteel wordt er nog hard gewerkt binnen het bedrijf om het risico voor de crypto-tak af te stemmen.

Voetnoot: Dit nieuwsartikel is tot stand gekomen in samenwerking met crypto specialist Harold Hamersma

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *