Overig

Bitcoin naar euro omzetten: Uitleg over 4 bekende manieren

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Bitcoin naar euro omzetten: Uitleg over 4 bekende manieren

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De handel in cryptocurrency, met name Bitcoin, is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Omdat ze geloven in de toekomst van cryptocurrency, zien de meeste handelaren het als een investering voor de toekomst. Maar hoe zit het met degenen die een deel of al hun Bitcoin willen omzetten in euro's?

Als je op zoek bent naar opties of niet weet welke stappen je moet nemen om je Bitcoin (BTC) om te zetten naar euro's, dan is dit artikel voor jou! Het zal je een duidelijk beeld geven van welke methoden er voor jou beschikbaar zijn om je Bitcoin snel over te zetten. Doorloop de tekst aandachtig en in een mum van tijd is het omzetten van je Bitcoin voor jou eitje!

Bitcoin overzetten naar je bankrekening

Bitcoin (BTC) in euro's omzetten

Uitleg over het omzetten van Bitcoin in euro's

Bitcoin overmaken naar een bankrekening is vergelijkbaar met het omrekenen van valuta op het vliegveld bij aankomst in een nieuw land. Je ‘verkoopt' je Bitcoin en ‘koopt' de equivalente monetaire waarde in euro's.

De ‘wisselkoers' voor deze valutawissel wordt niet bepaald door de economische acties van een regering of de centrale bank van een land. In plaats daarvan bepaalt de vraag de wisselkoers van de Bitcoin. De hoeveelheid geld die je ontvangt voor je Bitcoin wordt bepaald door hoeveel mensen op dit moment Bitcoin willen kopen en wat zij bereid zijn te bieden.

De overdracht van Bitcoin naar een bankrekening is analoog aan het wisselen van valuta. Maar omdat Bitcoin niet onder overheidscontrole staat, vindt de uitwisseling privé plaats. Anders gezegd, het omzetten van Bitcoin naar euro wordt daardoor niet bemiddeld door internationale economische structuren.

Gebruik een crypto exchange

Het gebruik van een gecentraliseerde exchange zoals Bitvavo is een van de eenvoudigste manieren om je cryptocurrency of Bitcoin te verzilveren. Bitvavo heeft een eenvoudig te gebruiken “koop/verkoop” knop, en je kan selecteren welke cryptocurrency en hoeveel je wil verkopen. Je zet de cryptocurrency snel om in geld, waar je vanuit je Bitvavo toegang hebt tot het omgezette geld. Indien gewenst, kan je het geld vervolgens overmaken naar je bankrekening.

Heb je nog geen Bitvavo account en wil je starten met investeren in Bitcoin / crypto's? Met de onderstaande button maak je eenvoudig een Bitvavo account aan en kun je jouw eerste €1.000 aan Bitcoin zonder fees aankopen en verkopen.
🏆 Verhandel Bitcoin bij Bitvavo »
Bitcoins met Bancontact kopen

Maak gratis een Bitvavo account aan en verhandel veilig BTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Hoewel Bitvavo een populaire optie is om cryptocurrency te verkopen, zijn er natuurlijk diverse andere bekende crypto exchanges waaraan je crypto's kunt verkopen. Daarnaast kun je Bitcoin naar euro omzetten door contact op te nemen met jouw crypto broker, wanneer je daar crypto's ondergebracht hebt. Lees verder om erachter te komen hoe dat in zijn werk gaat.

Contacteer je broker om je cryptocurrency te verkopen

Als een broker zoals LiteBit je cryptomunten bezit, is de eenvoudigste optie om bij die broker te blijven. Als je bijvoorbeeld klant bent bij de broker Coinmerce die de handel in cryptomunten aanbiedt, is het gemakkelijker om gewoon een transactie uit te voeren op hun platform en zo je cryptomunten om te zetten in geld.

Je zal het geld op je rekening hebben staan nadat je de handel hebt voltooid en hierna ben je klaar om opnieuw te handelen of te genieten van het overgezette geld! Bitcoin (BTC) omzetten naar euro is op die manier dus zo gebeurd.

Bitcoin in euro omzetten middels peer-to-peer handel

Je kan ook Bitcoin in euro omzetten door een rechtstreekse handel te doen. Daarbij verkoop je jouw Bitcoin (BTC) rechtstreeks aan een andere persoon in plaats van via een derde partij. De meest gebruikelijke methode is het gebruik van een peer-to-peer online platform waarmee verkopers de beste aanbiedingen kunnen vinden via een uitwisseling, hoewel het ook persoonlijk kan worden gedaan indien nodig.

Je kunt cryptocurrency online verkopen in ruil voor euro’s via een peer-to-peer handel. Deze transacties worden vaak gefaciliteerd door een beurs, en Binance exploiteert een populair online peer-to-peer platform dat bekend staat als Binance P2P. Het platform borgt je cryptocurrency nadat je instemt met een transactie. Binance geeft de crypto vrij aan de koper op het platform zodra je het transactierecord op de betaalrekening hebt gecontroleerd en hebt bevestigd dat je het geld van de koper hebt ontvangen.

Wissel een cryptocurrency om voor een andere en cash dan uit

Sommige exchanges staan de conversie of verkoop van bepaalde crypto's naar euro’s niet toe, dus zal je een andere route moeten bewandelen om aan je geld te komen. Afhankelijk van de exchange, moet je je cryptocurrency mogelijk overzetten of omzetten naar een andere populaire valuta voordat je het omzet naar euro’s. Dit is bij het omzetten van Bitcoins naar euro's veelal niet aan de orde, aangezien BTC één van de bekendste crypto's is.

Bitcoin naar euro omzetten samengevat

Handelaars kunnen hun Bitcoin op verschillende manieren omzetten naar euro. Populaire cryptobeurzen zijn altijd een goede gok omdat ze betrouwbaar en bekend zijn, terwijl online platforms met peer-to-peer verkoop mogelijk flexibiliteit in betaling bieden. De keuze van welke methode je gebruikt voor het overzetten van cryptocurrency ligt bij jou. Je moet zelf aanvoelen welke methode het beste bij je past.

Wil jij makkelijk BTC in euro's omzetten? Klik op de onderstaande button en maak direct gebruik van onze handige Bitcoin converter.

Bitcoin converter »

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *