Cryptomarkt

Crypto nieuws 18 november 2022: Koersen, beren, XRP en FTX

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws 18 november 2022: Koersen, beren, XRP en FTX

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 18 november 2022: Het was voor crypto weer een heftige week. In ons nieuwsbericht blikken we terug op de koersen van de afgelopen week en kijken we vooruit met onze koersverwachting voor de komende week. Ook delen we natuurlijk het laatste cryptonieuws uit binnen- en buitenland.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

Helaas hadden na vorige week verliezen ook deze week de overhand op de cryptomarkt. Als we de weekresultaten van de top 25 crypto bekijken zien we voornamelijk rode cijfers. Uitzonderingen zijn Leo Token (LEO) met +4,89%, Litecoin (LTC) met +3,07% en Uniswap (UNI) met +0,89%. De Bitcoin (BTC) verloor 5,74% en dat valt nog mee, want het grootste verlies was met 25,84% voor Solana (SOL).

Uiteraard zien we deze sterke daling ook invloed uitoefenen op de maandresultaten van crypto. Ook hier zijn enkele positieve uitzonderingen die de regel bevestigen. In de top 25 crypto scoort Litecoin (LTC) +19,91%, OKB (OKB) + 17,81%, Polygon (MATIC) + 1,45% en blijft Dogecoin (DOGE) met +40,82% koploper. Dit bewijst eens te meer dat er ook in een bear markt geld te verdienen valt met de juiste crypto. Dat is een hard gelag voor bijvoorbeeld beleggers in Solana (SOL) want die moesten met -56,20% het grootste maandverlies van de top 25 crypto incasseren. De Bitcoin (BTC) verloor over 30 dagen 14,28%.

Op het moment van schrijven zien we een rustige markt, waarbij veel prijzen schommelen tussen -1% en + 1%. Meest positieve uitzondering is OKB (OKB) met +5,23% terwijl Solana (SOL) met -3,76% lantaarndrager is. De actuele koersen van de top 10 crypto's kun je hier volgen.

Crypto koersverwachting voor de komende week

Onze verwachting is dat we ook volgende week niet te veel kunnen vertrouwen op technische analyses. Zoals we in het nieuwsoverzicht zien zijn het vooral niet-financiële factoren die het sentiment bepalen. Daarmee is de verwachting dat de Bitcoin (BTC) over de grens van $ 19.100,- komt die nodig is om de bear-trend te keren nu niet realistisch. Het is dan ook interessant hoe de Bitcoin prijs op lange termijn, de zogenaamde macro-outlook, is aangetast door de huidige situatie rond de FTX crash. Onderstaande video-analyse probeert daar inzicht in te geven.

Op de korte termijn lijkt de markt erg volatiel te zijn en zowel opwaarts als dalend te kunnen bewegen. Daarom is een behouden strategie, zoals dollar cost averaging met een goede stop loss, nu populair bij veel investeerders.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

In België was het een rustige week zonder specifiek cryptonieuws. In Nederland was er meer te melden. Zo blijkt het failliete platform FTX ook (illegaal) in Nederland actief te zijn geweest. In de communicatie over deze zaak meldt toezichthouder De Nederlandsche Bank dat er recent 23 onderzoeken zijn ingesteld tegen illegaal in Nederland opererende cryptobeurzen waarvan er nog 5 lopen. 6 hebben hun activiteiten aangepast en de status van de andere 14 onderzoeken heeft DNB niet gedeeld.

Ondertussen roepen Nederlandse influencers op om crypto van buitenlandse beurzen naar Nederlandse beurzen te transfereren. Om het vertrouwen te wekken heeft de door ons gereviewde cryptobeurs Bitvavo aangegeven dat zij haar reserves openbaar gaat maken.

Ook is er veel internationaal nieuws. De ontwikkelingen rond het instorten van FTX volgen elkaar razendsnel op. Wij geven een overzicht van de belangrijkste nieuwsfeiten.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

Het faillissement van cryptoplatform FTX houdt cryptobeleggers angstig en zorgt voor een olievlek. Zo blijkt het faillissement financieel gezien het grootste in de Amerikaanse geschiedenis en breiden de gevolgen zich als een olievlek uit over de cryptomarkt.

Dit leidt tot verkoopgolven, terwijl er nauwelijks gekocht wordt. Dit betekent dat de liquiditeit toeneemt. Hierdoor moesten ook andere cryptobeurzen en leenplatformen, zoals Gemini van de gebroeders Winklevoss, tijdelijk de mogelijkheid tot opname van euro's staken en het uitgeven van leningen staken.

Ook het zakelijke optieplatform Grayscale zit in een lastig parket. Op dit moment geven zij massieve korting (40% en meer) hetgeen een zwaar bearish vooruitzicht betekent. Daarbij fungeerde Gemini als liquideitsverschaffer en die functie kan ze nu niet uitvoeren. Dat zowel Gemini als Grayscale onder dezelfde moeder vallen maakt hun positie nog kwetsbaarder.

Ook het feit dat aankomende vrijdag de maandopties aflopen zorgt voor spanning. In het uiterste geval zou, als het platform omvalt, 634.000 BTC op de markt komen. Dat daar een gigantische koersdaling door ontstaat moge duidelijk zijn. Het wordt dus alweer een spannende week voor crypto.

Lees ook eens ons andere cryptocurrency nieuws

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

2 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *