Cryptomarkt

Crypto nieuws 17-11-2022: Bitvavo maakt reserves bekend

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws 17-11-2022: Bitvavo maakt reserves bekend

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 17 november 2022: Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland en België, heeft als gevolg van de situatie omtrent de teloorgang van FTX besloten om zijn reserves openbaar te maken. Net als bijna elke andere grote exchange neemt Bitvavo deze beslissing om zijn klanten gerust te stellen. Transparantie blijkt hard nodig te zijn om de rust in de markt te laten wederkeren.

Is de cryptobeurs Bitvavo veilig?

Bitvavo deed op 16 november in een blogpost uitspraak over de huidige situatie in de cryptomarkt en maakte hierin onder andere bekend dat het geen blootstelling heeft aan FTX of Alameda. Verder verklaard het bedrijf dat een groot deel van de gebruikersfondsen worden opgeslagen bij beheerdiensten die zich specialiseren in de opslag van digitale activa. Ook zijn de fondsen tot op een bedrag van 775 miljoen dollar verzekerd.

Bitvavo gaat reserves bekendmaken

Crypto nieuws Bitvavo maakt reserves bekend

Bitvavo maakt reserves bekend

De reserves die de cryptobeurs Bitvavo aanhoudt zullen worden onthuld in de vorm van een merkle tree. Dit is een ingewikkelde, maar ook de meest gebruikte methode en betrouwbare methode om reserves aan te tonen.

“Hoewel de afgelopen dagen zwaar zijn geweest voor digitale activa, waardeert Bitvavo de recente ontwikkelingen in de markt op het vlak van transparantie en veiligheid, en het is onze intentie om actief mee te doen in deze ontwikkelingen. We werken hard aan het opzetten van een controleerbare merkle tree, zodat elke gebruiker onafhankelijk de dekking van zijn activa op het Bitvavo platform kan verifiëren, om cryptografisch te bewijzen dat we de activa bezitten die we zeggen te bezitten namens u.”

Bitvavo Account Guarantee

Bitvavo heeft al eerder laten zien dat het de veiligheid van zijn klanten op nummer 1 stelt. In juni voerde het bedrijf ook al de Bitvavo Account Guarantee, oftewel de Bitvavo account-garantie.

De Bitvavo account-garantie houdt in dat klanten tot 100.000 euro terug kunnen krijgen in het geval dat een derde partij ongeoorloofd toegang krijgt tot een account en de tegoeden zonder toestemming opneemt. In dat geval zal Bitvavo de zaak onderzoeken, en als er bewijs wordt gevonden van ongeoorloofde activiteit wordt tot 100.000 euro terugbetaald.

Bitvavo doet er in ieder geval alles aan om hun klanttegoeden zo veilig mogelijk te houden, en ook met de huidige crisis lijkt het erop dat Bitvavo veilig is.

BlockFi legt het wel af door blootstelling aan FTX

Het internationale handels- en leenplatform BlockFi lijkt inmiddels helaas wel aan zijn einde te komen. Precies een week geleden werden de geldopnames op het platform stilgezet en nu komen er berichten naar buiten dat BlockFi van plan is om faillissement aan te vragen.

Het bedrijf had naar eigen zeggen een “significante blootstelling aan FTX en het geassocieerde handelsbedrijf Alameda”. Na de omval van Terra (LUNA), UST en de cryptomarkt als gevolg accepteerde BlockFi een kredietlijn van 400 miljoen dollar van FTX US.

Er waren geruchten dat het inmiddels failliet verklaarde FTX nog met Binance om de tafel zat over eventuele financiële hulp, maar dat lijkt inmiddels verloren hoop te zijn.

Hoe houd ik mijn crypto veilig?

Veel bedrijven staan nu instabiel en het vertrouwen in gecentraliseerde beursen (CEX) staat op een all-time low. Voor wie zijn geld echt niet toevertrouwt aan een exchange is er altijd nog de optie om crypto te bewaren in een wallet, en dan het liefst zelfs een hardware wallet (wallet in fysieke vorm i.p.v. op de computer).

Ook aan een eigen wallet zitten risico’s verbonden, maar het wordt over het algemeen toch als veiliger beschouwd. Zorg er met een eigen wallet in ieder geval voor dat je de bijbehorende seedphrase altijd veilig bewaard en dat je nooit iemand anders toegang geeft tot je wallet. Lees hier meer over hoe je veilig Bitcoin kan bewaren.

Voetnoot: Dit nieuwsartikel is tot stand gekomen in samenwerking met crypto specialist Harold Hamersma

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

236 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *