Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor spionage opgepakt. Na een jarenlange celstraf kwam hij eerder deze week verrassend genoeg vrij. Deze verrassende vrijlating gaat ook nog gepaard met een geheimzinnige Bitcoin donatie van $500.000. Van wie is deze donatie afkomstig? En waarom is deze donatie exacte gedaan?

Onverwachte vrijlating

Al langere tijd was het vrij rustig om Julian Assange. De klokkenluider zat immers in de gevangenis en kon letterlijk en figuurlijk geen kant op. Des te verrassender was het nieuwsbericht deze week dat hij onverwacht vrijgelaten werd.

Assange zat lange tijd in de Verenigde Staten van Amerika vast. Hij had maar liefst achttien aanklachten tegen zich lopen, waaronder aanklachten voor het openbaar maken van geheime Amerikaanse defensiedocumenten. Afgelopen week kwam hij vrij nadat hij op het eiland Saipan een deal met de Amerikaanse justitie had gesloten.

De vrouw van Julian Assange kwam vervolgens direct in actie. Zij vroeg om een bedrag van $520.000 om een schuld bij de Australische overheid af te lossen. Op deze oproep werd al snel gehoor gegeven, maar niet direct op de manier waarop was gerekend.

Donatie van 8,2 BTC

Op de website van Julian Assange is informatie te vinden over het doen van donaties. Daarbij staat ook een speciaal Bitcoin donatie adres benoemd. Juist op dit adres werd afgelopen week 8,2 BTC ontvangen. Gezien de huidige Bitcoin koers staat dit gelijk aan een bedrag van ongeveer $490.000. Met deze ene donatie had de vrouw van Julian Assange dus al bijna het benodigde bedrag binnen.

Wie heeft deze donatie gedaan?

Wat crypto en Bitcoin zo sterk maakt, is de anonimiteit. Soms is deze anonimiteit echter ook soort van vervelend. Niemand weet nu immers wie deze donatie aan Assange gedaan heeft.

Uiteraard doemden al snel enkele namen op in de media. Eén van de namen was die van Andrew Tate. Hij hintte op eventuele betrokkenheid door een cadeau emoji op een tweet op X te reageren. Ook de naam van Twitter oprichter Jace Dorsey dook al snel op. Van Dorsey is bekend dat hij een grote voorstander is van crypto. Het zou daarom logisch zijn dat hij een donatie met Bitcoin zou doen. Wat Dorsey al helemaal ‘verdacht’ maakt, is onderstaande tweet. Deze tweet kwam qua tijdstip perfect overeen met de timestamp van de BTC transactie:

Waarom een donatie in Bitcoin?

Bovenstaande uitleg laat precies het voordeel van een donatie in Bitcoin zien. Niemand weet op dit moment wie de donatie aan Assange gedaan heeft. Alleen als Assange dit nieuws zou delen, zou men hier achter komen. Maar, in principe weet Assange ook niet van wie hij de donatie van ruim $490.000 heeft ontvangen.

Dit kan overigens zomaar een doorbraak in dergelijke donaties zijn. Een dergelijke donatie is altijd anoniem en hoeft ook niet altijd opgemerkt te worden. In dit geval was daar wel sprake van, mede doordat het Bitcoin adres van Assange op zijn website vermeld staat

[sc name=”bitvavo-bitcoin”][/sc]

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…