Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Is LiteBit een betrouwbaar platform?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Is LiteBit een betrouwbaar platform?

Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar weer eens hoe cruciaal het is dat je jouw crypto op een veilige plek bewaart, want anders kun je van de ene op de andere dag zomaar ineens alles kwijt zijn.

Vandaag kijken we naar LiteBit; één van de grootste crypto aanbieders van België en Nederland. Velen vragen zich namelijk af hoe betrouwbaar LiteBit is. In dit artikel werpen wij daarom een licht op de betrouwbaarheid van LiteBit en geven we antwoord op de vraag: Is LiteBit een veilige plek om jouw crypto’s te bewaren?

Een inleiding tot LiteBit

Betrouwbaarheid LiteBit beoordeling

Beoordeling betrouwbaarheid van LiteBit

LiteBit is een Nederlandse crypto aanbieder die al sinds 2013 actief is op de cryptomarkt. Bij deze aanbieder kun je verschillende soorten cryptocurrency kopen en verkopen. Daarbij kun je denken aan Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Ook minder bekende altcoins kunnen aangekocht en verkocht worden bij LiteBit.

Naast het kopen en verkopen van cryptocurrency biedt LiteBit eveneens de mogelijkheid om je crypto op te slaan in een zogeheten ‘built-in wallet’, waardoor je jouw cryptovaluta’s eenvoudig op de exchange kunt bewaren.

Eén van de grootste voordelen van LiteBit is dat het een van de weinige aanbieders is die het direct aankopen van cryptocurrency met Bancontact en iDEAL mogelijk maakt. Dit komt omdat LiteBit bij De Nederlandsche Bank (DNB) staat ingeschreven als crypto aanbieder, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Binance.

Daardoor is het voor Belgische en Nederlandse gebruikers gemakkelijk om snel en veilig cryptocurrency bij LiteBit te kopen.

Hoe betrouwbaar is LiteBit?

De betrouwbaarheid en veiligheid van een crypto aanbieder is van groot belang voor gebruikers die hun cryptocurrency op de exchange willen opslaan of ermee willen handelen. Laten we daar dan ook eens naar gaan kijken, want hoe is het met de veiligheid van LiteBit gesteld?

Om fraude te voorkomen, heeft LiteBit een team dat dagelijks transacties en verdachte activiteiten controleert. LiteBit heeft ook een beloningsprogramma voor derden. Wanneer kwetsbaarheden worden ontdekt, beloont LiteBit diegene die de kwetsbaarheid meldt.

Zoals eerder gezegd heeft LiteBit een built-in wallet voor gebruikers die hun cryptocurrency op de exchange willen opslaan. Deze wallet is beveiligd met 2FA authentication (tweestapsverificatie) om te voorkomen dat de verkeerde personen toegang krijgen tot de wallet.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een hardware wallet, zoals een Ledger of Trezor, om extra beveiliging te bieden voor je cryptocurrency. Over het algemeen worden hardware wallets gezien als de aller veiligste optie om je crypto te bewaren.

Op basis van de informatie op de website van LiteBit lijkt het platform betrouwbaar en veilig te zijn. Toch is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met je cryptocurrency en je eigen beveiliging te verbeteren; bijvoorbeeld door het gebruik van een sterk wachtwoord en het activeren van 2FA. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw crypto’s en online wallet zo veilig mogelijk zijn. LiteBit kun je dus zien als een betrouwbare en veilige crypto aanbieder, die het gemakkelijk maakt om crypto te kopen, te verkopen, en op te slaan.

✅ LiteBit account aanmaken »

Een blik op LiteBits financiële positie

Een ander groot pluspunt qua veiligheid van LiteBit betreft het gegeven dat alle crypto’s die zij voor hun klanten beheren, 1 op 1 gedekt zijn. Anders gezegd, zij bewaren alle cryptocurrency’s in eigen wallets en zijn daardoor niet afhankelijk van partijen zoals Genesis, FTX en Blockfi.

Dit versterkt de financiële positie van LiteBit, hetgeen periodiek door een onafhankelijke auditor getoetst wordt. Dankzij de jaarlijkse audits hebben klanten inzage in de financiële positie van LiteBit en wordt daarnaast aangetoond dat zij alle crypto’s daadwerkelijk in eigen beheer hebben.

De betrouwbaarheid van LiteBit samengevat

LiteBit is een populaire en betrouwbare crypto aanbieder voor Nederlandstalige gebruikers, zowel in Nederland als België, die het gemakkelijk maakt om cryptocurrency te kopen en verkopen. Daarnaast biedt LiteBit de mogelijkheid om je crypto’s veilig op te slaan in een online wallet.

Een ander belangrijk aspect van LiteBits veiligheid is het feit dat zij alle crypto’s 1 op 1 dekken. Dit betekent dat LiteBit haar kapitaal niet uitleent aan andere partijen of investeert in digitale currencies. De cryptomunten die zij voor hun klanten beheren, zijn daardoor te allen tijde beschikbaar en aantoonbaar.

Hoewel ze goede beveiligingsmaatregelen treffen om de website en de wallets van gebruikers te beschermen, zoals beveiligingsupdates, is het altijd belangrijk om je eigen beveiliging te verbeteren om zo de kans op cyberaanvallen en andere ongevallen te verkleinen. Door het gebruik van een sterk wachtwoord en het activeren van 2FA, kun je ervoor zorgen dat jouw cryptocurrency’s – en dus je geld – zo veilig mogelijk zijn.

Al met al lijkt LiteBit een betrouwbare en veilige optie te zijn voor gebruikers die cryptocurrency willen kopen, verkopen of opslaan. Toch is het altijd belangrijk om je eigen due diligence te doen voordat je besluit om je cryptocurrency op een bepaalde exchange op te slaan of ermee te handelen, om ervoor te zorgen dat je een keuze maakt die het beste bij jouw behoeften past.

LiteBit.eu exchange

Veilig en gratis een LiteBit account aanmaken

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…
Cryptomarkt

Is de digitale euro een bedreiging voor crypto?

3 minuten leestijd
Centrale bank digitale munten (CBDC’s) zijn een hot topic in de financiële wereld en er is veel discussie over of ze een…