Cryptomarkt

Crypto nieuws vrijdag 11 november: koersen, FTX gered en DNB

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws vrijdag 11 november: koersen, FTX gered en DNB

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws vrijdag 11 november 2022: Ook deze vrijdag duiken we in het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Daarnaast analyseren we de crypto rendementen van vorige week en blikken we vooruit naar de koersverwachting van volgende week.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

Vorige week zagen we positieve resultaten en leek de verwachting bullish. Zoals we weten liep het door de machtsstrijd tussen Binance en FTX anders. Hier komen we in het nieuws uitgebreid op terug.

De hele situatie leidde tot een bloedbad onder de top 25 crypto. Zo verloor de Bitcoin (BTC) in een week 14,18%. In de top 25 spande Solana (SOL) echter de kroon. Deze verloor liefst 40,57%. Toch waren niet alle koersen van de grootste crypto negatief. Opvallende uitschieter was Polygon (MATIC) met + 12,77% over de afgelopen week.

Door de klap in de markt kwamen de maandresultaten uiteraard ook onder druk te staan. Zo schoot de Bitcoin (BTC) in het rood met over 30 dagen een verlies van 9%. Ook over deze periode is de poedelprijs van de top 25 voor Solana (SOL) met – 40,49%. Aan de andere kant zien we ook hier positief presterende cryptomunten. De maandwinst was het hoogst voor Dogecoin (DOGE) met + 47,52%.

Vandaag zien we (mede door het goede nieuws dat we verderop bespreken) dat het vertrouwen in de markt terugkeert. Afgezien van enkele stable coins zien we groene cijfers. Bitcoin (BTC) stijgt op het moment van schrijven 4,07%. Koploper in de top 25 is Solana (SOL) met 15,02%, maar deze wordt op de hielen gezeten door onder meer Polygon (MATIC) en Litecoin (LTC), die het crypto rendement ook in percentages met dubbele cijfers noteren.

Crypto koersverwachting voor de komende week

Uiteraard zijn er ook deze week technische analyses te over om de cryptokoersen in te schatten. De technische analyses voor de Bitcoin (BTC) zijn niet eenduidig zoals je in onderstaande video-analyse kunt zien.

Analisten schatten echter in dat de markt in de komende week vooral bepaald zal worden door niet-technische factoren, zoals het vertrouwen in de markt en de gebeurtenissen rondom Bitvavo en FTX. Daarmee zien we een onzekere markt waar grote koersschommelingen kunnen plaatsvinden. Een goede stop loss en exit-strategie is in zulke periodes onontbeerlijk.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

Vlak voor de spreekwoordelijke ‘p' uitbrak in de cryptomarkt kwam De Nederlandsche Bank met een kritisch rapport. Zo waarschuwden zij voor de risico's van beleggen in crypto en gaven zij aan dat zij crypto niet als geld zien.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

Het grote cryptonieuws was natuurlijk de machtsstrijd tussen cryptobeurzen Binance en FTX. Nadat Binance dreigde alle FTX-tokens in bezit te verkopen. Hierdoor ontstond een verkoopgolf. Dit was het begin van een kettingreactie. FTX bleek namelijk niet liquide genoeg om alle uitbetalingen te doen, waarna de markt verder instortte.

Vervolgens leek redding nabij toen Binance over leek te willen nemen. Dat was weer snel voorbij toen kopman CZ via Twitter bekend maakte dat hij van overname afziet. De ontwikkelingen volgen zich snel op. Zo gaat het gerucht dat FTX-topman Sam Bankman-Field op de Bahama's gearresteerd is.

Veel belangrijker is het nieuws dat een consortium onder aanvoering van Justin Sun (voormalig TRON-kopman), OKX en wellicht enkele hedge-fondsen miljarden willen investeren om FTX te redden. De ontwikkelingen rondom deze reddingspoging zullen het sentiment in de markt zeker bepalen.

Dat geldt ook voor de ontwikkelingen rondom een andere cryptomunt. Zoals we zien is de crypto koers rondom Solana (SOL) momenteel erg volatiel. Enerzijds komt dit door geruchten dat een van de investeerders in het project onder druk staat door de gebeurtenissen bij FTX.

Een ander probleem is dat er onduidelijkheid is over 28,5 miljoen SOL. Deze zouden volgens de roadmap vrijkomen op 10 november. De dag ervoor maakte het dev team achter de cryptomunt Solana (SOL) echter bekend dat de zogenoemde ‘unlock' tot nader order is uitgesteld.

Op basis van technische analyses zien we dat de bearish trend aanhoudt tot de munt weer boven $ 28,75 stijgt. Ook hier zien we echter dat marktontwikkelingen momenteel dominant zijn. Het wordt dus weer een spannende cryptoweek.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *