Cryptomarkt

Crypto nieuws vrijdag 4 november: winst, JP Morgan en Musk

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws vrijdag 4 november: winst, JP Morgan en Musk

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Het crypto nieuws is inmiddels een vaste traditie aan het eind van de week. Ook deze week bekijken we de crypto koersen van vorige week en blikken we vooruit met de koersverwachting voor komende week. Daarna zetten we het Nederlandse en Belgische cryptonieuws voor je op een rij. We sluiten af met het belangrijkste internationale cryptonieuws.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

We zagen in ons crypto nieuwsoverzicht van vorige week al veel positiviteit en die lijn trok zich deze week door. De Bitcoin (BTC) noteerde namelijk een plus van 1,75%. Afgezien van een klein verlies (-0,36%) voor Tron (TRX) was het een positieve week voor de top 25 crypto. De grootste winst was in de afgelopen week met + 54,43% voor Dogecoin (DOGE), dat profiteerde van het nieuws dat Elon Musk Twitter had overgenomen.

Met de tweede positieve week op rij zien we natuurlijk ook het maandrendement voor crypto stijgen, maar nog niet alle cryptomunten uit de top 25 profiteren mee. Van de belangrijkste cryptomunten verliest Ethereum Classic (ETC) over 30 dagen het meest met -10,32%. De grootste winst van de maand was voor Dogecoin (DOGE) dat 80,27% pluste. Daarmee hield zij Polygon (MATIC) met +32,07 % op afstand.

De vraag is hoe lang dit zo blijft. De live cryptokoersen zijn namelijk positief, maar Dogecoin (DOGE) is de uitzondering. Het verlies van 7,96% duidt erop dat beleggers hier hun winst nemen. Daarvan profiteert OKB (OKB), want deze crypto noteert met +24,70% de grootste winst van het moment. Het rendement van de Bitcoin (BTC) oogt daarbij met +2,26% wat bescheiden.

Crypto koersverwachting voor de komende week

We zien dat de Bitcoin (BTC) momenteel vooral beweegt tussen de $ 20.053,- en $ 20.910,-, waarmee de consoliderende trend in tact blijft. De vraag is of de grootste cryptomunt deze week door de bovengrens kan breken. Als dit het geval is kunnen we een uitbraak naar $ 22.106,- verwachten. Als we vervolgens analyseren hoe de grote investeerders handelen zien we dat het aantal transacties van $ 100.000,- toeneemt en dat is een teken dat de whales terug komen om te investeren. Hoewel dit niet heel overtuigend is, kunnen we dit als teken van bullish herstel zien. In onderstaande video-analyse zie je de onderbouwingen.

Als de bullish tendens gebroken wordt kunnen we terugvallen in de consolidatietrend, tenzij de koers onder de $ 20.053,- komt. In dat geval moeten we rekening houden met een koersdaling naar $ 19.315,-.

De verwachting is dat de rest van de cryptomarkt vooralsnog in correlatie met de Bitcoin zal bewegen. Hiermee bewegen we dus in een onzekere markt. Een van de strategieën die in zo'n situatie tot rendement kan leiden is de Dollar Cost Averaging strategie.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

Als eerste grote, wereldwijde cryptobeurs kreeg Coinbase deze week haar registratie van De Nederlandsche Bank om haar diensten officieel in Nederland aan te bieden. Hiermee zet Coinbase de volgende stap naar Europese uitbreiding. Eerder ontving zij al vergunningen om haar activiteiten elders in Europa, zoals in Italië, Ierland en Duitsland aan te bieden. In afwachting van goedkeuring van registraties die in andere Europese landen zijn aangevraagd wordt Nederland de vierde hub die Coinbase voor Europese expansie zal gebruiken.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

Daar waar de koersverwachting voor de Bitcoin op korte termijn positief is, blijkt zakenbank JP Morgan minder optimistisch. De crypto-analisten van deze bankreus verwachten een langdurige tegenwind in de cryptomarkt nu steeds meer venture-capitalists (grote investeerders) zich terugtrekken uit de cryptomarkt. Het geïnvesteerd vermogen in het 3e kwartaal is nog maar 1/3 van het geïnvesteerd vermogen over dezelfde periode vorig jaar.

Klaarblijkelijk denkt de grootste cryptobeurs ter wereld, het door ons gereviewde Binance, daar anders over. CEO CZ kondigde namelijk aan dat zij juist op zoek is naar overnamekandidaten.

Daarnaast vielen analisten Lark Davis en Onchain Edge op door deze week de juiste Bitcoin-voorspellingen te doen.

Tot slot staan we even stil bij de laatste ontwikkelingen rondom Twitter. We zagen al dat Dogecoin (DOGE) daalt omdat investeerders winst nemen. Aanleiding is een online nieuwsbericht dat Twitter haar ontwikkeling van een crypto wallet zou pauzeren, maar dit bericht is niet bevestigd door Elon Musk en/of Twitter. Toch wordt de Dogecoin (DOGE), samen met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) genoemd als de crypto die het meest zal profiteren van de aankoop van Twitter door Musk.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *