Cryptomarkt

Crypto nieuws zaterdag 29 oktober: koers november, ETH alert

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws zaterdag 29 oktober: koers november, ETH alert

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws zaterdag 29 oktober 2022: Ook op de laatste zaterdag van de maand brengen we natuurlijk het laatste crypto nieuws. We geven een overzicht van de crypto koersen, blikken vooruit naar de crypto koersverwachting in november en delen het laatste cryptonieuws uit binnen- en buitenland.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

We zagen deze week de koersen opleven. Daardoor kunnen we na de negatieve koersen van vorige week deze week positieve crypto resultaten melden.

De Bitcoin (BTC) steeg de afgelopen week met 6,18%. Toch was haar rol bescheiden, want alle crypto uit de top 25 scoorden positief en daar zaten flinke uitschieters tussen. De grootste cryptowinst van de week was met +34,43%% voor Dogecoin (DOGE). Dit kunnen we verklaren doordat speculanten massaal op een rol voor DOGE hopen nu Doge-enthousiast Elon Musk Twitter definitief heeft overgenomen.

De maandresultaten werden ook positief beïnvloed door de positieve week, maar hier zien we nog wel enkele verliezen. In de top 25 zien we ChainLink (LINK) cryptocurrency” href=”https://crypto.be/cryptomunten/chainlink-link/” rel=””>ChainLink (LINK) over de afgelopen 30 dagen 14,05% in waarde dalen. De grootste stijging over die periode is met +31,92% eveneens voor Dogecoin (DOGE). Als we deze buiten beschouwing laten voert Polygon (MATIC) de ranglijst aan met +22,90%. De Bitcoin (BTC) is ook hier bescheiden met +5,71%.

Vandaag is de markt negatief gestemd, de Bitcoin (BTC) verliest 2,19%, terwijl Uniswap (UNI) met -6,26% het grootste verlies uit de top 25 lijdt. Er zijn ook enkele positieve resultaten te zien. Dogecoin (DOGE) voert de winnaars aan met + 4,22%.

Daarmee verwachten we dat de cryptomarkt de maand oktober positief af zal sluiten. Het goede nieuws is dat we daarmee opnieuw bevestigen dat oktober een positieve maand is voor crypto (alleen in 2014 en 2018 verloor de Bitcoin in oktober). Aandachtspunt is dat dit wel het jaar met het laagste winstpercentage in oktober wordt. Ook november is traditioneel een goede maand voor crypto. Alleen in 2018, 2019 en 2021 verloor de Bitcoin in de novembermaand.

Crypto koersverwachting november

Als we de Bitcoin (BTC) verwachting op basis van technische factoren voor november bekijken zien we dat het een spannende maand kan worden. De ogen zijn gericht op de koers van $ 20.400,- die volgens analisten cruciaal is. Als de koers boven deze grens blijft verwacht men een bull-rally die de koers kan opstuwen naar waardes rond $ 23.000,-. In onderstaande video-analyse zie je waarom experts dit scenario verwachten.

Naast de Bitcoin zijn er meer cryptomunten die op het punt van een zogenaamde bullish reversal staan. Het overzicht met bijbehorende grafieken zie je hier.

Toch zijn er 2 kanttekeningen te maken. Allereerst volgt a.s. woensdag 2 november het volgende rentebesluit van de FED. Men gaat uit van een verhoging van 0,75%. Als de verhoging groter uitpakt kan de cryptomarkt lange tijd in mineur blijven en zullen de bullish scenario's verdwijnen. Daarnaast zouden we op basis van de Bitcoin halving cycle theorie naar de bodem van de BTC-koers (in december) moeten gaan. Daarmee is, ondanks de positieve vooruitzichten, voorzichtigheid geboden.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

In België was het qua nieuws een rustige cryptoweek, terwijl het in Nederland vooral over cryptocrime ging. Zo werd bekend dat er huiszoeking is verricht bij de omstreden crypto-investeerder en adviseur Igor E. Alberts. Eerder was deze opmerkelijke zakenman al in het vizier bij de legendarische scam OneCoin en nu onderzoekt justitie zijn rol bij het al even dubieuze Dagcoin.

Daarnaast deed de rechter uitspraak in een ruzie tussen 2 Nederlandse crypto-beleggers. De ene had de andere aangeklaagd voor schade als gevolg van een hack. De rechter maakte met deze claims korte metten. Het feit dat een belegger niet per definitie verantwoordelijk is voor het verlies van zijn klanten als hij gehackt wordt kan belangrijk zijn voor andere crypto-investeerders.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

Analyses van het aantal Bitcoin (BTC) bezitters dat 1 hele Bitcoin of meer bezit leren dat dit aantal blijft groeien en ook doorgroeide tijdens de koersdalingen van het afgelopen jaar. Dit is een blijk van vertrouwen en duidt erop dat grote investeerders sterk potentieel zien.

Ripple (XRP) wordt steeds decentraler. Dat blijkt uit updates van de organisatie achter de crypto. Zo meldde het bedrijf dat zij voor het eerst minder dan 50% van de hoeveelheid BTC in omloop bezit. Ook gaf zij aan nog slechts 4 van de meer dan 130 validatienodes te beheren.

Tot slot signaleren on-chain metrics dat grote investeerders niet instappen op de prijsstijging van Ethereum (ETH), sterker nog, het handelsvolume daalt. Daarmee ligt een bearish correctie of zelfs een bear trend op de loer.

Voor nu fijn weekend! Lees ook eens ons andere cryptocurrency nieuws op Crypto.be.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *