Cryptomarkt

In gesprek met: Christophe De Beukelaer (Les Engagés)

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » In gesprek met: Christophe De Beukelaer (Les Engagés)

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

In de rubriek ‘In gesprek met' spreken wij met crypto-experts in België en Nederland. Deze keer hebben wij een interview met Christophe De Beukelaer gehouden.

Als Belgisch politicus voor Les Engagés (voorheen bekend als cdH) streeft Christophe naar het creëren van extra bewustzijn op het gebied van crypto onder de inwoners van België.

Wij stelden Christophe 7 vragen over onder andere zijn achtergrond, politieke ambities en het monetair systeem in België.

Hallo Christophe, kun je iets over jouw achtergrond vertellen en hoe je met crypto gestart bent?

Christophe De Beukelaer

In gesprek met Christophe De Beukelaer

“Ik heb een economische achtergrond en ben als ondernemer al een geruime tijd bezig met het uitbouwen van meerdere bedrijven. Zaken zoals klimaat, financiën en energie hebben mij altijd geïnteresseerd. Echter, ik nam bijvoorbeeld het monetair systeem in België altijd voor wat het was. Enkele jaren geleden ben ik met iemand in contact gekomen die zich al met crypto's bezighield. Zodoende heb ik in 2017 de stap gezet om te investeren in cryptovaluta's.”

“Dit heeft ertoe geleid dat ik mijzelf verder ben gaan verdiepen in crypto en bockchain. Ook ben ik destijds in gesprek geraakt met diverse crypto-experts in België, wat geresulteerd heeft in veel nieuwe kennis. Ik begon steeds beter de achterliggende gedachte, de toepassingsmogelijkheden en de kansen met betrekking tot cryptocurrency in te zien en wilde dit graag op politiek gebied uitdragen. Al snel kwam ik erachter dat het monetair systeem in België niet afgestemd was op crypto en blockchain.”

Wat is jouw kijk op het huidige monetair systeem in België?

“Het huidige monetair systeem in België is, net zoals in veel andere landen, conservatief. De financiële sector blijft achterlopen op de maatschappij, omdat er weinig animo voor vernieuwing vanuit het bedrijfsleven en de politiek is. In feite zijn er enkele grote organisaties en invloedrijke mensen die veel impact op het Belgische monetair systeem hebben. Mijn steven is om de financiële markt voor veel meer mensen interessant en toegankelijk te maken. Dit doe ik door bijvoorbeeld events zoals de Brussels Blockchain Week te organiseren en daarnaast actief te zijn in de Belgische politiek met de politieke partij Les Engagés.”

Wat wil je binnen de Belgische politiek bewerkstelligen op het gebied van crypto?

“Globaal gezien wil ik op het gebied van crypto twee dingen bereiken binnen de Belgische politiek. Allereest wil ik ervoor zorgen dat men beter geïnformeerd wordt over cryptocurrency's en blockchain. Denk daarbij aan de toepassingsmogelijkheden, de voordelen dan wel de kansen, de aandachtspunten, enzovoort. Mijns inziens hebben crypto en blockchain veel voordelen te bieden en zou het niet iets moeten zijn waar men ‘bang' voor is. Het maakt juist onderdeel uit van een sociale evolutie; niet alleen binnen financiële instellingen, maar binnen de gehele samenleving.”

“Ten tweede streef ik ernaar om extra bewustwording te creëren onder de inwoners van België. Nu is het zo dat velen hun geld bij een bank ondergebracht hebben. Daarmee wordt hun geld door een gecentraliseerde partij beheerd. De vraag is dan of dit geld echt van hen is, of dat zij het in bruikleen van de bank krijgen. Ik ben van mening dat de juiste balans tussen een centrale en decentrale manier van geld beheren van belang is. Er zou daarom veel meer samengewerkt moeten worden tussen centrale en decentrale partijen, in plaats van elkaar tegen te werken.”

Als parlementslid heb je ervoor gekozen om jouw salaris in Bitcoin om te zetten, hoe werd daarop gereageerd?

De keuze om mijn salaris in Bitcoin te laten uitbetalen, is bedoeld als statement. Vanuit de crypto community werd daar vanzelfsprekend positief op gereageerd. Daarnaast werd er in de binnen- en buitenlandse media veel gesproken en geschreven over mijn beslissing om mijn salaris in Bitcoin om te zetten. Zodoende heeft dit statement tot extra bewustwording van cryptocurrency geleid, wat mijn doel was.”

“Er waren ook minder positieve reacties en sommigen reageerden sceptisch op mijn beslissing om het salaris om te zetten naar Bitcoin. Toch merk ik nu dat, zeker ten tijde van de stijgende inflatie, steeds meer mensen begrip hebben voor mijn statement en het tot nadenken stemt.”

Wat wordt de rol van crypto in de toekomst, denk je?

“Ik wil niet te veel speculeren over de rol van crypto in de toekomst. Het kan namelijk alle kanten op gaan voor wat betreft de toepassingsmogelijkheden. Echter, ik ben van mening dat crypto en blockchain blijvend zijn en ze een steeds belangrijker onderdeel worden van ons dagelijks leven in de toekomst.”

Wat is jouw kijk op NFTs (non-fungible tokens)?

“Ik zie NFTs niet per definitie als iets goeds of slechts. Naar mijn idee is het nut van NFTs afhankelijk per ‘user case'. Lost een NFT-project bijvoorbeeld een bepaald probleem op? Dan vind ik dat het van meerwaarde is. Denk bijvoorbeeld aan NFTs in de kunst. Het biedt de mogelijkheid om het bezit van kunst sneller en goedkoper te behandelen. Daardoor kunnen meer mensen genieten van deze kunstwerken dan voorheen, omdat ze toegankelijker zijn. Dit is slechts één van de vele voorbeelden van toepassingsmogelijkheden wat een NFT van nut maakt.

Welke tip – of tips – wil je beginnende crypto investeerders meegeven?

“Om te beginnen is het belangrijk om alleen geld te investeren in crypto's wat je kunt missen. Daarom is het verstandig om als beginner eerst kleine beetjes te investeren in crypto, zodat je kennis opdoet en geen risico loopt op het verliezen van grote bedragen. Wees ook vooral voorzichtig wanneer je belegt in cryptovaluta's. Er zijn namelijk heel wat ‘scams', oftewel oplichtingspraktijken, waardoor je jouw crypto's kunt kwijtraken. Tot slot is een lange termijn visie van belang. Het is raadzaam om lang vol te houden als crypto investeerder, waardoor je veel kennis opdoet over zowel de waarde en het nut van crypto's, evenals de algehele cryptomarkt.”


Wij bedanken Christophe voor zijn tijd en het delen van zijn inzichten. Wil je meer te weten komen over zijn politieke partij? Bezoek dan de website van Les Engagés.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

241 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *