Cryptomarkt

FTX review en ervaringen: Beoordeling van deze exchange

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » FTX review en ervaringen: Beoordeling van deze exchange

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

⚠️ Update redactie 12 november 2022: Cryptobeurs FTX kampt met liquiditeitsproblemen en heeft in de Verenigde Staten uitstel van betaling aanvraagd. Dit kan als een voorstadium van een faillissement gezien worden. Ons dringende advies is om weg te blijven bij deze cryptobeurs.

De zoektocht naar de exchange die het beste naar je past kan een hele lange zijn. Er zijn zoveel keuzes en zoveel exchanges die ook daadwerkelijk goed zijn. Vandaag helpen we je een handje.

Eén van die goede exchanges is FTX. De exchange werd in 2019 gelanceerd en groeide al snel uit tot één van de grootste op de markt. En dat is niet voor niets.

Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over deze crypto exchange. Wat is FTX? Wat kun je allemaal met FTX? En wat maakt deze cryptobeurs zo bijzonder? Dat, en meer, lees je in dit artikel over de bekende cryptocurrency exchange FTX. Laten we snel beginnen!

Wat is de exchange FTX?

FTX is één van de grootste cryptocurrency exchange op de markt op dit moment. De exchange werd opgericht in 2019 en groeide in de nog maar 3 jaar dus uit tot één van de grootste exchanges op de markt. Het crypto handelsplatform werd opgericht door Gary Wang en Sam-Bankman Fried. De twee zaten enige tijd daarvoor samen op MIT, een prestigieuze universiteit die bekendstaat om haar expertise op het gebied van technologie.

Gekeken naar handelsvolume per 24 uur is FTX op dit moment de 4e grootste exchange op de markt. Per 24 uur wordt er namelijk voor ongeveer $1.4 miljard verhandeld via het platform. Daarmee zijn enkel Binance, Coinbase en ByBit nog groter. Via FTX zijn in totaal 332 verschillende munten en tokens beschikbaar, dat is minder dan bij Binance, maar meer dan bij ByBit. Deze 332 verschillende munten en tokens kunnen verhandeld worden in maar liefst 521 handelsparen.

Naast het crypto handelsplatform groeide het bedrijf FTX inmiddels uit tot iets wat veel groter is dan dat. Het bedrijf doet namelijk vele acquisities binnen de crypto industrie. Een voorbeeld van een acquisitie die FTX heeft gedaan is bijvoorbeeld Blockfolio, een platform waarop je je cryptoportfolio kunt tracken door alle wallets en exchanges met elkaar te combineren.

Wat kun je allemaal met deze exchange?

FTX ervaringen

De interface van de exchange FTX

Het is natuurlijk niet voor niets zo dat FTX uitgegroeid is tot één van de grootste exchanges op de markt. Als je kijkt naar bijvoorbeeld features, zie je gewoon dat FTX simpelweg een hele goede exchange is. Via FTX kun je op een heleboel verschillende manieren gebruikmaken van de mogelijkheden die je hebt met crypto. Laten we eens kijken naar wat de mogelijkheden allemaal zijn bij deze exchange.

Allereerst kun je gebruikmaken van de spot markets, wat betekent dat je munten en tokens simpelweg kunt kopen en verkopen. Naast de spot markets, kun je ook gebruikmaken van de futures markets. Als je trade in futures, handel je eigenlijk in contracten die je het recht bieden om een bepaalde munt of token binnen een bepaalde tijd voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Zo kun je dus gebruikmaken van je TA kennis om een winst te behalen uit crypto.

Daarnaast kun je via FTX gebruikmaken van leverage. Je handelt dan eigenlijk in crypto met geleend geld. Hierdoor vergroot je je potentiële winst, maar neem je ook een stuk meer risico op je. Je kunt bij het gebruik van leverage zelfs meer dan je inleg verliezen. Let hier dus zeker mee op.

Daar blijft het echter nog niet bij. Je kunt je crypto via FTX namelijk ook staken. Wanneer je dit doet zet je je crypto voor een bepaalde tijd vast. In ruil hiervoor ontvang je dan tokens, waardoor je je potentiële winst vergroot. In principe is het gegarandeerd dat je je positie vergroot, als je kijkt naar de hoeveelheid tokens of munten die je hebt. Je kunt echter alsnog geld verliezen, namelijk wanneer de prijs van de door jou gestakete munt of token verder daalt dan het staking percentage dat jij ontvangt.

Dan zijn er nog een aantal andere functies die je kunt gebruiken bij FTX. Zo heeft de exchange ook een eigen NFT platform. Via dit platform kunnen NFT’s verhandeld worden. Dit is echter wel een beperkte selectie aan NFT’s.

De voor- en nadelen van de cryptobeurs FTX

Uiteraard heeft FTX als crypto handelsplatform zowel voordelen als nadelen. Laten we eens kijken naar een aantal van deze voordelen.

De voordelen van FTX

Allereerst de voordelen, want wat zijn precies de voordelen van FTX als crypto exchange?

 • Veel mogelijkheden – zoals in het kopje hiervoor al is besproken: je hebt bij FTX simpelweg enorm veel mogelijkheden. Je kunt bekende crypto's aankopen, verkopen, leverage gebruiken, staken en zelfs in NFT’s handelen.
 • Lage kosten – deze kosten FTX zijn erg laag. In principe betaal je handelskosten van 0.1% op elke trade bij FTX, maar deze kunnen nog lager worden. Je krijgt namelijk korting op je handelskosten wanneer je FTX Token (FTT), de token van FTX in bezit hebt.

De nadelen van deze exchange

En dan nu de nadelen. Wat zijn de voornaamste nadelen van FTX?

 • Klantenservice – de klantenservice van FTX is niet altijd even goed bereikbaar. Zolang alles goed gaat is dit natuurlijk niet zo’n groot probleem, maar wanneer het een keer fout gaat is het toch fijn als je contact op kunt nemen met de klantenservice.
 • FTX laat veel risico toe – via FTX kun je met een flinke leverage traden, waardoor je op een simpele en snelle manier heel veel risico op je kunt nemen. Voor ervaren traders is dit een voordeel, omdat ze sneller winsten kunnen behalen. Echter, onervaren traders gaan hier vaak mee de fout in. Let hier dus mee op!

Alles wat je moet weten over FTX in het kort

FTX is een exchange die in 2019 werd gelanceerd en inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste exchanges op de markt. Dat is niet voor niets. Via de exchange heb je een heleboel verschillende mogelijkheden. Zo kun je simpelweg crypto kopen en verkopen, maar ook gebruikmaken van leverage, waardoor je je potentiële winst, maar ook je risico vergroot.

FTX heeft verschillende voor- en nadelen. Zo heb je bijvoorbeeld veel mogelijkheden en lage kosten, maar is de klantenservice ook niet al te goed en laat de exchange enorm veel risico toe.

Hopelijk hebben we je vandaag een handje kunnen helpen in jouw zoektocht naar de exchange die het beste bij je past.

Liever een Nederlandstalige exchange?

We kunnen naar aanleiding van deze FTX review concluderen dat deze crypto aanbieder prima voldoet aan alle verwachtingen. Wanneer je echter liever voor een Nederlandstalige crypto aanbieder wilt kiezen, dan kun je bijvoorbeeld jouw cryptocurrency's kopen bij de exchange Bitvavo of de cryptobeurs Coinmerce. Onderstaand vergelijken wij deze twee Nederlandse aanbieders met elkaar.


Goedkoop en eenvoudig
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Keuze uit 175+ munten
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10

Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Crypto's met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *