Overig

Wat is Moonbirds? Een volledige uitleg over deze collectie

4 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Wat is Moonbirds? Een volledige uitleg over deze collectie

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wat is Moonbirds? De NFT markt werd in 2021 ineens razend populair. Na een harde opkomst te hebben gehad, volgde ook een harde instorting. Ineens leek niemand meer geïnteresseerd in NFT’s, nadat de prijzen begonnen te dalen in November 2021.

Toch is het mogelijk om een succesvolle NFT collectie te lanceren in de bear market. Dat bewees de Moonbirds NFT collectie in April van 2022. De collectie was op dat moment erg populair en is inmiddels zelfs uitgegroeid tot de 7e grootste collectie tot nu toe.

Maar wat is Moonbirds precies? Wat maakt Moonbirds zo uniek? En wat is het geheim achter het succes van de Moonbirds NFT collectie? Dat, en meer, lees je in dit artikel over Moonbirds. Laten we snel beginnen!

Wat is Moonbirds?

Moonbirds is een NFT collectie van 10.000 unieke NFT’s, oftewel non-fungible tokens. De collectie werd gelanceerd op 16 April 2022, midden in de bear market dus. Het is dan ook erg knap van de collectie dat ze, ondanks de verschrikkelijke marktcondities, toch hebben kunnen uitgroeien tot één van de grootste collecties op de markt.

Als je kijkt naar de lijst van succesvolste NFT collecties aller tijden, kijkend naar het totale handelsvolume tot nu toe, dan staat Moonbirds op plek 7. Hiermee staat Moonbirds dus onder grote collecties zoals de Bored Ape Yacht Club of de Crypto Punks, maar boven andere grote collecties zoals Doodles, Cool Cats, World of Women, Crypto Kitties en Pudgy Penguins.

De Moonbirds collectie bestaat dus uit 10.000 unieke NFT’s, die elk hun eigen kenmerken hebben. Tot nu toe werd er al voor bijna 150.000 ETH aan Moonbirds verhandeld. Enorm veel geld dus. De floor price van Moonbirds staat op het moment van schrijven (26 oktober 2022) op een bedrag van 9,12 ETH, wat volgens huidige prijzen ongeveer gelijk staat aan $11.000. Na de goede launch van Moonbirds, midden in de bear market, houdt de collectie dit dus ook prima vol.

Wat maakt de collectie uniek?

Moonbirds NFT project

Een voorbeeld van een Moonbird

Moonbirds is dus één van de grootste collecties op de NFT markt aller tijden, maar hoe kan dit? Wat maakt Moonbirds zo bijzonder? Laten we daar eens naar gaan kijken.

Allereerst lanceerde Moonbirds dus in een enorm lastige situatie gezien de markt. Hoewel dit het succesvol lanceren van een NFT collectie moeilijk kan maken, kan het ook juist een wapen blijken. Lukt het je namelijk toch om in zo’n situatie een collectie succesvol de lucht in te krijgen, dan heb je ineens enorm veel krediet binnen de NFT community. Dat gebeurde dus voor Moonbirds. Hierdoor wordt Moonbirds nu ook een beetje éxtra gewaardeerd.

Daarnaast kwam Moonbirds na lange tijd van hetzelfde en nog eens hetzelfde binnen de NFT markt voor het eerst weer eens met vernieuwende art. Hoewel de Crypto Punks natuurlijk ook wel bestaat uit pixel art, is dit enorm eenvoudige pixel art. De pixel art van Moonbirds is wat ingewikkelder. De art ziet er erg leuk uit en dit soort kunst was vrij nieuw op de markt. Ook dit zal dus zeker hebben meegespeeld in het succes van Moonbirds.

Als laatste, en misschien wel het belangrijkste, is het goed om te weten dat een Moonbirds NFT ‘more than just an avatar’ is. Zo geeft de collectie ook aan op hun eigen website. Inderdaad, je kunt je Moonbirds NFT instellen als profielfoto op Twitter en dat opzich is natuurlijk al erg leuk, maar je hebt er eigenlijk niet zoveel aan.

Daarnaast krijg je met je Moonbirds NFT ook toegang tot een exclusieve community. Aangezien het inkopen van jezelf in deze community niet goedkoop is, gezien de hoge floor price, kom je hier terecht met mensen die je anders waarschijnlijk niet zomaar elke dag tegen zou komen.

Ook kun je je NFT als het ware ook staken, oftewel vastzetten, om extra rewards te verdienen. Bij Moonbirds wordt het staken van je NFT ‘nesten’ genoemd.

Moonbirds is daarnaast niet zomaar een collectie. Nee, het is een initiatief vanuit PROOF. PROOF is een collectief van NFT verzamelaars en kunstenaars, die met elkaar een groep vormen doordat zij allemaal holder zijn van een PROOF NFT. Om je in te kopen bij dit collectief moet je dus een PROOF NFT in je bezit hebben.

Daarvan staat de floor price op dit moment op maar liefst 40 ETH. Het kost volgens de huidige prijzen (26 oktober 2022) dus meer dan $50.000 om je in te kopen bij dit collectief. Naast Moonbirds werkt PROOF aan nog meer NFT projecten. Als volgende zullen zij een collectie die op dit moment ‘Highrise’ genoemd wordt lanceren.

De toekomst van Moonbirds NFT’s

Moonbirds is dus een onderdeel van PROOF. Dit collectief is erg cryptisch over haal plannen. Ze maken weinig bekend en delen dan ook niet echt roadmaps of iets dergelijks. Het is dus lastig te zeggen wat voor ontwikkelingen er in de toekomst zullen plaatsvinden rondom Moonbirds.

Wat we in elk geval wel weten, is dat de mensen bij PROOF volop aan de slag zijn. Als het niet voor Moonbirds is, dan is het wel voor één van de andere projecten waaraan PROOF werkt. Wie weet gaan al deze projecten in de toekomst wel op een bepaald manier samenwerken! De tijd zal het leren.

Alles over Moonbirds in het kort

Moonbirds is dus een NFT collectie van 10.000 unieke NFT’s. Elke NFT heeft zijn eigen kenmerken en is dus op een bepaalde manier zeldzaam. Moonbirds zijn echter niet zomaar NFT’s. Ze bieden je ook toegang tot een exclusieve community en daarnaast kun je ze staken.

Moonbirds is een initiatief van het collectief PROOF. Zij werken aan meerdere NFT collecties en lanceren binnenkort een nieuwe collectie, genaamd Highrise.

Wat de toekomst van Moonbirds allemaal nog gaat brengen zal de tijd ons leren. Wij houden de ontwikkelingen in elk geval nauw in de gaten…

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *