Blockchain

Quant (QNT) uitleg: Alles wat je moet weten over deze crypto

4 minuten leestijd

Crypto.be » Blockchain nieuws » Quant (QNT) uitleg: Alles wat je moet weten over deze crypto

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Van de blockchaintechnologie wordt de komende decennia enorm veel verwacht. Volgens velen gaat de technologie de hele wereld overnemen. Om dit mogelijk te maken moet er echter nog wel het een en ander veranderen. Zo moet samenwerking tussen de verschillende blockchainnetwerken een stuk eenvoudiger worden.

Dat is dan ook precies waar Quant bij helpt. Quant probeert zowel de samenwerking tussen verschillende blockchainnetwerken, als de toegang tot blockchain voor externe partijen, te vereenvoudigen.

Een cruciaal project dus, maar doet Quant (QNT) dit ook op een goede manier? Wat is QNT? Hoe past de token van Quant in dit proces? En hoe kan het dat QNT zich zo goed staande houdt in de huidige staat van de markt? Dat, en meer, lees je in dit artikel over Quant. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over deze crypto.

Wat is Quant?

Om goed te kunnen begrijpen wat Quant precies is, is het eerst belangrijk om te weten wat blockchain is en hoe het werkt. Laten we daar eerst dus even kort naar kijken. Een blockchain is een systeem waarin data opgeslagen kan worden in een ketting van blokken.

Wanneer een blok eenmaal is gecreëerd, kan de data die hierin staat nooit meer aangepast worden. Hierdoor ontstaat er een netwerk van informatie waarmee niet gesjoemeld kan worden, waardoor er bijvoorbeeld geen fraude plaats kan vinden.

Het wordt nog eens extra mooi, omdat alles decentraal is. Het netwerk wordt namelijk in de lucht gehouden door verschillende nodes, die zich overal op de wereld verbinden. Het kan best voorkomen dat een enkele node wordt gehackt, waardoor deze offline gaat. Het netwerk kan dan echter gewoon blijven draaien, omdat dit maar één van de soms wel honderdduizenden nodes is. Dit effect is dus nihil, waardoor er weinig mis kan gaan.

Volgens velen gaat deze technologie in de toekomst nog veel meer betekenen dan deze nu al doet. Door experts wordt er zelfs gesuggereerd dat deze technologie de wereld echt compleet gaat veranderen. Elke blockchain heeft zijn eigen speciale eigenschap. Om het echt tot een waterdichte technologie te maken die de wereld kan gaan veroveren, is het dus belangrijk dat de verschillende blockchains goed kunnen samenwerken.

Dat is dan ook precies waar Quant zich mee bezighoudt. Interoperabiliteit, zoals dat dan mooi wordt genoemd. Quant zorgt ervoor dat de verschillende netwerken op een zo optimaal mogelijke manier met elkaar kunnen samenwerken. Niet alleen hoopt Quant de samenwerking tussen de verschillende blockchainnetwerken te vereenvoudigen, ze helpen ook andere partijen de weg naar het gebruik van blockchain zo makkelijk mogelijk te maken.

Quant is dus echt een netwerk dat een cruciale rol kan gaan spelen in de wereldwijde adoptie van blockchain. Hierdoor kan Quant in potentie dus ook enorm groot worden. Wanneer steeds meer partijen van over de hele wereld gebruik gaan maken van blockchain via Quant, gaat er steeds meer geld rond binnen Quant, waardoor het netwerk groter wordt en de vraag naar de token stijgt. Hier zou jij als mogelijke investeerders dan van kunnen profiteren.

De QNT token

Quant Network

Het logo van Quant

Dat brengt ons dan ook op de token van het Quant Network: QNT. QNT is een ERC-20 token, wat betekent dat het een token is op het Ethereum netwerk, net zoals ETH, MANA, of APE dat zijn. De token werd gelanceerd via een ICO, oftewel Initial Coin Offering, in 2018 en de maximale supply van QNT is ongeveer 14,6 miljoen, waarvan inmiddels bijna alles in omloop is.

Op dit moment (op het moment van schrijven, 24 oktober 2022) heeft QNT een tokenprijs van bijna $200, om precies te zijn $176,15. Dat brengt het project tot een market cap van ruim $2,5 miljard.

Je kunt wel zeggen dat we ons op dit moment in een bear market bevinden. Als sinds november 2021 blijft de cryptomarkt maar dalen en voorlopig lijkt er geen uitweg te zijn. Quant trekt zich daar niks van aan. Inmiddels is het weer wat afgezakt, maar een maand geleden stond de prijs van QNT nog op maar iets meer dan $100.

In drie weken tijd steeg dat helemaal tot aan $225, waarna de token weer ene lichte daling heeft ingezet. Erg indrukwekkend dus! Volgens velen is dit nog maar een voorbode van wat QNT in de volgende bull market gaat laten zien.

Waarom houdt Quant zich zo goed staande in deze bear market?

Maar hoe kan dat dan? Terwijl elk project rode week na rode week neerzet, stijgt Quant ineens met ruim 100% binnen drie weken. Je kunt het niet verklaren.

De verklaring die op Twitter door verschillende Quant fans wordt gegeven is dat Quant simpelweg gewoon een heel sterk project is, dat erg lang ondergewaardeerd was onder de investeerders. Door het gebrek aan interesse op de markt, bleef de tokenprijs laag en was het project ondergewaardeerd. Nu lijkt de rest het, volgens deze liefhebbers, eindelijk ook door te hebben en dus stijgt Quant dan ook hard.

Een andere verklaring hiervoor is dat Quant, anders dan veel andere blockchainprojecten, al veel echte resultaten boekt, die bijvoorbeeld ook op de aandelenmarkt gewaardeerd zouden worden. Dit is dan ook een verklaring voor het feit dat Quant zich een stuk beter staande houdt dan de meeste andere projecten op de cryptomarkt.

Quant in het kort

Quant is dus een project dat echt een cruciaal probleem op de cryptomarkt oplost: interoperabiliteit. Quant zorgt ervoor dat verschillende blockchainprojecten soepeler met elkaar kunnen samenwerken, maar ook dat reguliere organisaties de weg naar blockchain eenvoudiger weten te vinden.

Als de blockchainindustrie blijft groeien, zal Quant waarschijnlijk ook blijven groeien. Dit is dan ook de reden dat veel investeerders zoveel vertrouwen hebben in Quant. Dit vertrouwen blijkt ook gedurende deze bear market. Hoewel we ons midden in een bear market bevinden zette Quant afgelopen maand gewoon een stijging van ruim 100% neer.

Volgens velen is dit nog maar een voorbode van wat er gaat komen voor Quant. De volgende bull market wordt er in elk geval enorm veel verwacht! Wij houden de ontwikkelingen nauw in de gaten en zullen je hier altijd van op de hoogte houden.

Ook interessant om te lezen: Uitleg over blockchain gaming

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Blockchain

Jouw domeinnaam op de blockchain met ENS

3 minuten leestijd
Wanneer we de evolutie onder de loep nemen die de blockchain en de cryptowereld door de jaren heen heeft doorgemaakt kunnen we…
Blockchain

Ardana, de eerste stablecoin op het Cardano ecosysteem

3 minuten leestijd
Cardano kennen we uiteraard allemaal wel. Voor dit project geldt dat ze al een behoorlijk lange tijd in ontwikkeling is. Ondertussen kunnen…
Blockchain

Proof of Work (PoW) consensusalgoritme complete uitleg

4 minuten leestijd
Wil je te weten komen wat het Proof of Work consensusalgoritme is? Lees dan dit artikel en doe kennis op over het…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *