Investeren

Is cryptocurrency investing nog steeds interessant in 2022?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Is cryptocurrency investing nog steeds interessant in 2022?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Voor elke investeringsmarkt geldt dat ze bepaalde pieken en dalen doormaakt. Dat is voor de cryptomarkt niet anders. Wanneer je reeds een behoorlijke tijd meedraait in deze markt is de kans in ieder geval ontzettend groot dat je behoorlijk wat hebt meegemaakt.

Zo zijn er verschillende bullmarkten geweest waarin de koersen snel zijn opgelopen naar onverwachte hoogtes, maar hebben ook enkele crashes ervoor gezorgd dat de schrik er bij menig aantal investeerders goed in zit. De vraag die veel mensen zich vandaag de dag dan ook stellen is of cryptocurrency investing al dan niet nog interessant is.

We trachten je het antwoord op deze vraag te geven in dit artikel. Het spreekt voor zich dat je, voordat je besluit te investeren in crypto's, wel altijd je eigen onderzoek moet doen.

Waarom fluctueert het sentiment op de cryptomarkt zo aanzienlijk?

Cryptocurrency investing 2022

Cryptocurrency investing: Nog steeds interessant in 2022?

In de basis is het zo dat cryptomunten over een sterk gelijkaardig karakter beschikken als aandelen. Dit uit zich op verschillende vlakken.

Allereerst is er natuurlijk het volatiele aspect waar deze assets over beschikken. Voor aandelen geldt uiteraard dat de koers waarover ze beschikken zowel omhoog als omlaag kan gaan. Dat geldt ook voor de waarde van cryptomunten. Ook hiervoor geldt dat ze regelmatig niet onaanzienlijke koersverschillen laten optekenen.

De fluctuaties die we kunnen vaststellen op de cryptomarkt blijken echter in de praktijk een behoorlijk stuk groter te zijn in vergelijking met deze op de traditionele aandelenmarkt. Hoe komt dat nu precies?

De reden waarom de koersen op de cryptomarkt in die mate fluctueren is terug te vinden in het feit dat er nog steeds sprake is van een niet gereguleerde markt. Dit maakt dat ook zogenaamde pump & dump scenario’s nooit helemaal uitgesloten kunnen worden.

Bovendien geldt voor de assets die deel uitmaken van de cryptomarkt dat ze volgens menig aantal experten niet over een intrinsieke waarde beschikken. Ondanks het feit dat dit op vandaag nog steeds voer is voor discussie moet het gezegd dat het ontbreken van een fundamentele waarde eveneens het volatiliteitsaspect niet ten goede komt.

De fluctuaties op de cryptomarkt zullen dan ook naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst blijven aanhouden. Dit is iets waar je als investeerder dus zeker aandachtig voor moet zijn.

Hoe risicovol is cryptocurrency investing anno 2022?

Cryptocurrencies zijn en blijven een volatiele asset. Dit betekent dat je er op korte termijn veel geld mee kan verdienen, maar ook mee kan verliezen.

Voor menig aantal assets welke deel uitmaken van de cryptomarkt zoals uiteraard Bitcoin en zelfs ook Ethereum geldt dat ze steeds vaker worden bestempeld als een soort van ‘store of value. Ondanks de vele scherpe dalingen die deze assets in het verleden hebben laten optekenen zijn ze steeds teruggekeerd om telkens weer hogere pieken neer te zetten.

Wanneer je aan het begin van een bullmarkt kan instappen of wanneer je bijvoorbeeld iemand bent die best wat van traden afweet zal je al snel tot de conclusie komen dat deze markt voor jou potentieel heel wat interessants in petto heeft. Dit zorgt ervoor dat een investering in crypto ook vandaag de dag nog steeds een berekend risico kan zijn voor heel wat investeerders.

Conclusie: is cryptocurrency investing tegenwoordig nog interessant?

Op het ogenblik dat je een investering doet moet je er rekening mee houden dat je geconfronteerd kan worden met bepaalde risico’s. Dat spreekt voor zich. Hoe groot de risico’s precies zijn waarmee je te maken kan krijgen, is in de praktijk sterk afhankelijk van verschillende factoren.

Voor de cryptomarkt geldt dat ze een ongereguleerde markt is waardoor die risico’s doorgaans een stuk hoger zijn gelegen. Dat gezegd hebbende is het een eeuwenoude beurswijsheid om niet al je eieren in hetzelfde mandje te leggen.

Valt dat mandje om? Dan zal je namelijk niets anders kunnen dan vaststellen dat al je zuurverdiende eieren (nagenoeg) allemaal stuk zijn. Veel mensen denken dat ze goed gediversifieerd beleggen, maar uiteindelijk wordt duidelijk dat hun volledige vermogen in één enkele markt zit, namelijk in de traditionele financiële markt. Een goede spreiding is dat allerminst.

Steeds vaker komt het dan ook voor dat mensen die aan cryptocurrency investing doen dit zien als een soort van hedge tegen de reguliere financiële markt. Dat kunnen we best begrijpen. Het staat als een paal boven water dat met name het continue blijven bijdrukken van geld door onder meer de Amerikaanse Centrale Bank op een bepaald moment wel fout moet lopen.

Ook onze eigen euro staat danig onder druk wat ervoor zorgt dat het geloof in deze fiat currency langzaam maar zeker afneemt. Een stukje hedgen door te investeren in een alternatieve markt zoals de cryptomarkt zou dan ook in de praktijk eigenlijk geen kwaad kunnen.

Wees je echter zoals steeds uiteraard wel bewust van de risico’s die hier mogelijks aan verbonden kunnen zijn.

Investeer veilig in cryptocurrency

Als je besloten hebt dat je wilt investeren in cryptocurrency's, dan zijn er diverse aanbieders waar je uit kunt kiezen. Hieronder plaatsen wij twee aanbieders die erg geschikt zijn voor beginnende crypto handelaren.


Goedkoop en eenvoudig
 • Ideaal voor beginners
 • Meest gebruiksvriendelijk
 • ✅ Keuze uit 175+ munten
 • ✅ Speciale welkomstbonus*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * €1.000 verhandelen zonder handelskosten

Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Crypto's met Bancontact kopen
 • ✅ Mooie welkomstbonus*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Relatief duur
 • * Gratis €10 handelstegoed

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

229 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoeveel kapitaal heb je nodig om te investeren in crypto?

3 minuten leestijd
Eén van de wellicht vaakst gestelde vragen onder nieuwe of potentiële investeerders in crypto heeft te maken met de hoeveelheid kapitaal die…
Investeren

Hoe betrouwbaar is het passief inkomen uit crypto?

3 minuten leestijd
De cryptomarkt biedt ons als mensen (net als de traditionele markt) verschillende manieren om een bepaald inkomen te realiseren. We maken hierbij…
Investeren

Vormt crypto een alternatief voor je (fiat) spaargeld?

3 minuten leestijd
Het vermogen waar mensen vandaag de dag over kunnen beschikken kan verschillende vormen aannemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ervoor kan kiezen…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *