Overig

Wat is de Mutant Ape Yacht Club? – Een volledige uitleg

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Wat is de Mutant Ape Yacht Club? – Een volledige uitleg

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

NFT’s: je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Er zijn vele grote collecties. Eén daarvan is de Mutant Ape Yacht Club. Op die collectie leggen we vandaag een vergrootglas.

De collectie is onderdeel van het bedrijf Yuga Labs, dat ook verantwoordelijk is voor onder andere collecties als de Bored Ape Yacht Club en de Crypto Punks.

Maar wat maakt de Mutant Apes zo bijzonder? Wat houdt de collectie precies in? En hoe ziet de toekomst eruit? Dat, en meer, lees je in dit artikel over de Mutant Ape Yacht Club NFT collectie. Laten we snel beginnen!

Wat is de Mutant Ape Yacht Club?

De Mutant Ape Yacht Club is een collectie die sterk verbonden is aan de tweede grootste NFT collectie aller tijden, namelijk de Bored Ape Yacht Club. Het grappige is dat de Mutant Ape Yacht Club zelf is uitgegroeid tot de derde grootste NFT collectie aller tijden, met een handelsvolume van in totaal bijna 500.000 ETH. Daarmee staat de Mutant Ape Yacht Club onder de Crypto Punks en de Bored Ape Yacht Club, maar boven collecties als Azuki, Moonbirds en de Doodles in het lijstje van grootste NFT collecties ooit.

De Mutant Ape Yacht Club is, net als de Bored Ape Yacht Club en de Crypto Punks, onderdeel van het bedrijf Yuga Labs, dat daarnaast ook bezig is aan een metaverse, genaamd The Otherside. Ook van deze metaverse zijn er al NFT’s beschikbaar, namelijk de land plots die onderdeel zullen zijn van deze metaverse. Deze vier collecties zijn de grootste collecties op de markt, als je kijkt naar het totale handelsvolume. Je kunt dus wel zeggen dat Yuga Labs een enorm krachtige speler is op de NFT markt.

De Mutant Ape Yacht Club is een collectie die bestaat uit 20,000 unieke Apes. Mutant Apes zijn Bored Apes, maar dan nadat ze een chemische serum hebben genomen. Hierdoor hebben ze bijzondere kleuren gekregen, zijn ze gesmolten en hebben ze nog een aantal andere kenmerken die totaal anders zijn dan de Bored Apes.

De Mutant Ape Yacht Club is een volledig unieke collectie. En eentje met grote successen. Laten we eens kijken naar hoe het succes van de Mutant Apes tot stand is gekomen.

Het succes van de Mutant Ape Yacht Club uitgelegd

Mutant Ape Yacht Club

Mutant Ape Yacht Club #00096

De Mutant Ape Yacht Club collectie werd op 28 augustus 2021 gelanceerd. Destijds wat het op twee manieren mogelijk om een Mutant Ape te krijgen. In totaal kwamen er dus 20,000 Mutant Apes op de markt. 10,000 hiervan werden gelanceerd via een mint, zoals NFT collecties dit vaak doen. De andere 10,000 werden echter op een bijzondere manier aan Bored Ape holders gegeven.

Elke Bored Ape Yacht Club holder kreeg namelijk een NFT in hun wallet gedropt. Deze NFT was een serum, oftewel een soort drankje. Ze konden ervoor kiezen deze serum te verkopen, maar ze konden deze ook gebruiken om een Mutant Ape te creëren, door de serum te combineren met hun Bored Ape.

Of ze de serum nu verkochten, of ervoor kozen om een Mutant Ape Yacht Club te creëren, het was in elk geval een erg lucratieve airdrop voor de Bored Ape holders. Dit laat maar weer eens zien hoe machtig Yuga Labs inmiddels is op de NFT markt. Wat ze ook uitbrengen, het wordt succesvol.

Hoe ziet de toekomst eruit voor deze collectie?

Wat de plannen zijn rondom de Mutant Ape Yacht Club precies zijn is niet bekend. Het bedrijf achter de collectie, Yuga Labs, is sowieso vrij cryptisch rondom de toekomstplannen die het heeft rondom de collecties.

Het is wel bekend dat Yuga Labs op dit moment druk bezig is met de ontwikkeling rondom hun eigen metaverse, The Otherside. Hoewel het bedrijf aangeeft dat dit een online omgeving gaat worden voor iedereen, en dus niet enkel de holders van hun NFT collecties, zou het zomaar eens kunnen dat ook de Mutant Ape Yacht Club een prominente rol gaat spelen in deze digitale wereld.

Wij houden de ontwikkelingen rondom de Mutant Ape Yacht Club in elk geval nauw in de gaten en zullen je dan ook op de hoogte houden over interessant nieuws rondom deze collectie.

De Mutant Ape Yacht Club in het kort

De Mutant Ape Yacht Club is een collectie van het bedrijf Yuga Labs, dat ook achter collecties als de Bored Ape Yacht Club en de Crypto Punks zit. Sterker nog, de collectie staat erg sterk in verband met de Bored Ape Yacht Club. Deze NFT collectie ontstond namelijk naar een airdrop die bij de Bored Ape holders gedropt werd.

De Mutant Ape Yacht Club bestaat ui 20,000 unieke NFT’s, die elk hun eigen kenmerken hebben en hierdoor allemaal totaal anders zijn. De één is dan ook zeldzamer dan de ander, waardoor de ene NFT duurder is dan de andere. Alles bij elkaar is de NFT collectie op dit moment erg veel waard en is het de derde grootste NFT collectie tot nu toe ooit op de markt. Boven de Mutant Ape Yacht Club staan enkel nog de Bored Ape Yacht Club collectie en de Crypto Punks collectie.

Wat er in de toekomst allemaal nog gaat gebeuren rondom de Mutant Ape Yacht Club collectie is nog onbekend. Wij houden de ontwikkelingen in elk geval nauw in de gaten en zullen je hier dan ook altijd over op de hoogte houden!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *