Cryptomarkt

Crypto staking bij Bitvavo: Uitleg voor crypto beginners

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto staking bij Bitvavo: Uitleg voor crypto beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Passief inkomen: is het te mooi om waar te zijn of is het echt mogelijk? Dat is voor velen een vraag. Vandaag bieden we je een antwoord. Via crypto is namelijk op een aantal manieren mogelijk om op een passieve manier gebruik te maken van de manieren om een inkomen te verdienen. Eén daarvan is crypto staking.

Staking is het vastzetten van crypto in ruil waarvoor je meer cryptomunten krijgt. Waar dit vroeger erg ingewikkeld was, wordt het door de exchanges inmiddels erg eenvoudig gemaakt. Een van de exchanges die je hierbij kan helpen is Bitvavo.

Maar hoe werkt dat precies? Wat is staking? Wat is er allemaal mogelijk via Bitvavo? En hoe begin je met crypto's staken via deze exchange? Dat, en meer, lees je in dit artikel over crypto staking bij Bitvavo.

Wat is crypto staking?

Een blockchainnetwerk opereert decentraal. Om dit mogelijk te maken maakt zo’n netwerk gebruikt van een consensus algoritme. Dit consensus algoritme valideert de transacties die gebruikers proberen uit te voeren op het netwerk, zonder dat hier een tussenpersoon aan te pas hoeft te komen.

Er zijn een heleboel verschillende consensus algoritmes. Eén daarvan is Proof of Stake (PoS). Bij Proof of Stake zetten gebruikers hun cryptomunten vast binnen het netwerk, waardoor de transacties dus gevalideerd kunnen worden. De gebruikers maken het dus mogelijk voor het netwerk om decentraal te opereren. In ruil hiervoor ontvangen zij rewards, in de vorm van cryptomunten. Dit kan voor gebruikers een manier zijn om een passief inkomen te genereren.

Bij crypto staking zetten gebruikers dus hun cryptocurrency vast, in ruil waarvoor ze cryptomunten ontvangen. Een aantal jaar geleden was staking erg ingewikkeld. Destijds kon je dit namelijk enkel binnen de blockchainnetwerken zelf doen. Tegenwoordig bieden vele exchanges het echter ook aan, waardoor het een stuk eenvoudiger is geworden.

Kun je staken bij Bitvavo?

Eén van de exchanges die staking aanbiedt, is de Nederlandse exchange Bitvavo. Bitvavo werd in 2017 opgericht en wordt inmiddels in heel Europa gebruikt. Via deze exchange is het dus ook mogelijk om een passief inkomen uit crypto te halen, namelijk door te staken.

De antwoord op de vraag is dus “ja, staking bij Bitvavo is mogelijk”. Laten we eens gaan kijken naar wat de mogelijkheden omtrent Bitvavo staking allemaal zijn.
✅ Bitvavo account aanmaken »
Bitvavo crypto's staken

Maak gratis een Bitvavo account aan en start met cryptocurrency staking.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Welke munten kun je staken bij de exchange?

Crypto bij Bitvavo staken uitleg

Uitleg over het staken van crypto bij Bitvavo

Ook bij Bitvavo is het dus mogelijk om te staken. Via de exchange kun je maar liefst 20 verschillende coins staken, oftewel een passief inkomen te genereren door 20 verschillende coins vast te zetten binnen de exchange.

De lijst bestaat uit zowel grote coins, als kleine coins. Een aantal coins uit de lijst van munten die je kunt staken bij Bitvavo zijn bijvoorbeeld Bitcoin (BTC), Cardano (ADA) en Ethereum (ETH), maar ook Ontology (ONT), Tezos (XTZ) en Tether (USDT).

De volledige lijst van munten die kunt staken bij Bitvavo, met daarbij de percentages die je kunt ontvangen op deze coins, is als volgt:

 • Ark (ARK) – 1.07%
 • Bitcoin (BTC) – 0.77%
 • Bitcoin Cash (BCH) – 1.02%
 • Cardano (ADA) – 4.25%
 • Chainlink (LINK) – 0.49%
 • Cosmos (ATOM) – 10.00%
 • Dai (DAI) – 6.1%
 • Ethereum (ETH) – 1.01%
 • Litecoin (LTC) – 1.04%
 • Luna (LUNA2) – 6.0%
 • ICON (ICX) – 7.5%
 • NEO (NEO) – 0.52%
 • Ontology (ONT) – 0.51%
 • Solana (SOL) – 5.0%
 • Tether (USDT) – 6.1%
 • Tezos (XTZ) – 0.66%
 • Tron (TRX) – 1.03%
 • USD Coin (USDC) – 6.1%
 • VeChain (VET) – 0.49%
 • Waves (WAVES) – 5.5%

Je hebt dus genoeg opties als je kijkt naar de munten die beschikbaar zijn voor staking via Bitvavo. Echter, wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges – zoals bijvoorbeeld Binance of Kucoin – heb je bij Bitvavo relatief weinig opties. Desalniettemin zijn deze opties, zeker voor beginnende crypto handelaren, meer dan voldoende.

Crypto staking bij Bitvavo: Hoe start je daarmee?

Het staken bij Bitvavo is erg eenvoudig. Sterker nog, misschien doe je het op dit moment al zonder dat je het überhaupt door hebt. Je hoeft bij Bitvavo namelijk enkel een knopje aan te schakelen in de instellingen van Bitvavo. Onder instellingen ga je namelijk naar ‘Account instellingen’, waar je vervolgens ‘Staking ingeschakeld’ ziet staan. Wanneer je deze knop aanzet zul je automatisch beginnen met staken.

Staken bij Bitvavo

Inschakelen van crypto staking in je Bitvavo account

Je hoeft dan dus niets anders meer te doen. Als je vanaf nu een van de munten die in het staking lijstje staan in je bezit hebt, zul je hier automatisch een rendement op ontvangen. Hierdoor wordt je positie in de munt, als je kijkt naar de hoeveelheid coins die je hebt, dus automatisch groter. Het kan echter natuurlijk nog altijd wel dat je eurowaarde minder wordt, omdat de munt in waarde daalt.

Dit brengt ons dan ook meteen bij het grootste risico van staking bij Bitvavo. Je denkt dat je een passief ‘inkomen’ genereert. Dit is ook zeker waar. In cryptomunten genereer je inderdaad een inkomen en zul je over tijd meer munten hebben dan dat je eerst had. Echter, je investering kan nog altijd minder waard worden, namelijk wanneer de prijs van de coin harder daalt dan de stijging van je hoeveelheid munten. Let hier dus altijd mee op en ga er niet zomaar vanuit dat je slapend rijk wordt. Dit is namelijk zeker geen garantie.

☑️ Tip: Heb je hulp nodig met het aanmaken van een Bitvavo account? Lees dan onze handleiding. 

Bitvavo staking: alles wat je moet weten in het kort

Crypto staking is een manier waarop je een passief inkomen kunt verdienen met crypto. Je zet je cryptomunten dan op een bepaalde plek vast en in ruil hiervoor zul je meer cryptomunten krijgen als beloning.

Ook bij Bitvavo is dit mogelijk. Je hebt hier de keuze uit maar liefst 20 verschillende munten om te staken. Dit zijn zeker veel verschillende opties, maar het zijn er minder dan de hoeveelheid opties die je bijvoorbeeld bij Binance hebt.

Al met al lijkt staking via Bitvavo een optie die je zeker een overweging kunt nemen. Het komt echter zeker niet zonder risico’s. Ook wanneer je staket bij Bitvavo kun je namelijk geld verliezen. Let hier dus altijd goed mee op en denk goed na over de hoeveelheid risico die je bereid bent te nemen!
✅ Bitvavo account aanmaken »
Cryptocurrency staking Bitvavo

Maak gratis een Bitvavo account aan en start met crypto staking.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *