Overig

Investeren in de Metaverse: Hoe doe je dat precies?

4 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Investeren in de Metaverse: Hoe doe je dat precies?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Steeds meer mensen willen investeren in de metaverse. De metaverse is een digitale versie van de wereld waarin je een totaal ander leven kunt lijden. Afgelopen jaar werd de metaverse ineens heel populair, nadat Mark Zuckerberg aankondigde de naam van Facebook te veranderen naar Meta.

Deze populariteit zorgde dan ook voor veel interesse vanuit blockchain en cryptocurrency investeerders, want ook in de metaverse kun je investeren. Maar hoe doe je dat? Dat is waar we naar kijken in dit artikel over het investeren / beleggen in de metaverse.

Hoe investeer je in de Metaverse?

‘Metaverse’: als je dat woord 5 jaar geleden zei had niemand enig idee waar je het over had. Vorig jaar, in 2021, kwam er echter ineens een enorme hoeveelheid hype rondom de metaverse. Mede doordat er binnen crypto een hype rondom de metaverse ontstond, maar ook doordat Facebook officieel haar naam veranderde naar Meta en plannen openbaarde over het bouwen van een eigen virtuele wereld, had ineens iedereen het over de zogeheten metaverse.

Steeds meer mensen wilden er dan ook in investeren, maar hoe doe je dat? Er zijn een heleboel manieren waarop je kunt investeren in de metaverse. Vandaag kijken we naar drie van die manieren, namelijk: Cryptomunten, NFT’s en aandelen. Laten we snel beginnen.

Cryptomunten

Eén van de manieren om te investeren in de metaverse, is door te beleggen in bepaalde cryptomunten die verbonden zijn aan de metaverse. De metaverse in het algemeen is vrij nauw verbonden aan crypto en er zijn dan ook een heleboel cryptoprojecten die zich bezighouden met deze digitale vorm van de wereld.

Zo kun je bijvoorbeeld investeren in een cryptomunt van een project dat zelf aan een eigen metaverse bouwt. Dat zijn echter lang niet alle opties. Zo zou je bijvoorbeeld ook kunnen investeren in een cryptomunt van een blockchain waarop een metaverse wordt gebouwd, of in een cryptomunt die gebruikt wordt als betaalmiddel binnen een andere metaverse.

Ook daar houdt het niet bij op. Er zijn simpelweg een heleboel verschillende manieren waarop cryptomunten verbonden kunnen zijn de metaverse en dus mogelijk kunnen profiteren van een eventuele groei hiervan.

Laten we eens kijken naar een aantal concrete voorbeelden van metaverse-gerelateerde cryptomunten waarin je zou kunnen beleggen wanneer je wil investeren in de metaverse.

  • Decentraland (MANA) – Decentraland is een cryptoproject dat bouwt aan haar eigen metaverse. In Decentraland kun je simpelweg een digitaal leven leiden en de token, $MANA, dient als bouwsteen voor het hele ecosysteem. Zo is $MANA bijvoorbeeld het betaalmiddel binnen Decentraland.
  • Ethereum (ETH) – als je het hebt over bouwstenen, heb je het binnen crypto al snel over Ethereum. Ethereum is een blockchain waarop tal van verschillende protocollen gebouwd worden, waaronder ook metaverse projecten.
  • Render Network (RNDR) – Render Network is een bijzonder project. Het is namelijk een GPU rendering network waarbij nodes hun rekenkracht bieden om op een decentrale manier rendervermogen te bieden. Een metaverse moet live heel veel kunnen renderen en een project als Render Network kan hier dus bij helpen.

NFT’s

Cryptomunten is niet de enige categorie binnen crypto die zomaar eens een prominente rol kan gaan spelen binnen de metaverse. Datzelfde zou kunnen gelden voor NFT’s. De kans is namelijk zeer aanwezig dat een groot deel van de items die gebruikt gaan worden in de metaverse non-fungible tokens zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de karakters die je kunt zijn in de metaverse, de kleding die je kunt dragen of de auto waarin je kunt rijden. Het zouden zomaar allemaal NFT’s kunnen zijn. Dit betekent dan ook dat NFT’s veel waard kunnen worden, wanneer de metaverse groot wordt.

Hier kan men nu al van profiteren, bijvoorbeeld door te investeren in NFT’s die onderdeel zijn van blockchain games met een metaverse aspect. Kijk bijvoorbeeld eens naar de game Axie Infinity. Binnen deze games spelen NFT’s een grote rol. Als de metaverse groot wordt en daarmee ook Axie Infinity, zouden deze NFT’s mogelijk flink in waarde kunnen stijgen.

Aandelen

Investeren in metaverse uitleg

Een Metaverse-versie van Parijs

Naast cryptomunten en NFT’s, kun je het ook buiten crypto zoeken wanneer je wil investeren in de metaverse. Er zijn namelijk ook een heleboel beursgenoteerde bedrijven die zich bezighouden met de metaverse.

Denk hierbij bijvoorbeeld het aandeel Meta (NASDAQ: META), dat zich na de naamsverandering van Facebook, Inc. naar Meta Platforms, Inc. volledig bezighoudt met de metaverse.

Daar houdt het niet bij op. Zo heb je bijvoorbeeld ook het aandeel NVIDIA (NASDAQ: NVDA). NVIDIA maakt computer hardware, zoals videokaarten. Deze videokaarten kunnen zomaar eens een grote rol gaan spelen in de metaverse, omdat ze net als Render Network zorgen voor rekenkracht. Daarnaast zijn videokaarten nodig om blockchainnetwerken, zoals dat van Bitcoin (BTC), te laten draaien, omdat ze zorgen voor de rekenkracht die nodig is om te minen.

Zo zijn er nog een heleboel aandelen waarin je kunt investeren wanneer je wil investeren in de metaverse. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Unity Software (NYSE: U), Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), Roblox Corp (NYSE: RBLX) en CloudFlare (NYSE: NET).

Investeren in de Metaverse samengevat

Investeren in de metaverse kan dus op veel verschillende manieren. Vandaag keken we naar drie van die manieren, namelijk cryptomunten, NFT’s en aandelen.

Investeren in de metaverse kun je dus bijvoorbeeld doen door te beleggen in cryptomunten. Er zijn namelijk heel veel cryptomunten die op welke manier dan ook verbonden zijn met de metaverse. Als de metaverse dan groeit, zou de vraag naar deze munten ook stijgen en daarmee de prijs.

Ditzelfde geldt voor NFT’s. Op een aantal verschillende manieren kunnen NFT’s een hele grote rol spelen in de metaverse. Als de metaverse dan daadwerkelijk groot wordt, zou de vraag naar deze NFT’s ook stijgen en daarmee – waarschijnlijk – de prijs.

Wederom geldt hetzelfde voor aandelen die verbonden zijn met de metaverse. Wanneer de metaverse groot wordt, zullen de bedrijven die hiermee verbonden zijn groter worden, betere cijfers neerzetten en daarmee hun aandeel aantrekkelijker maken. Hierdoor zou de vraag dan stijgen en waarschijnlijk ook de prijs.

Ook interessant om te lezen: Curio Cards NFT's collectie ETH blockchain

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *