Blockchain

Curio Cards: De eerste NFT gebouwd op de Ethereum blockchain

3 minuten leestijd

Crypto.be » Blockchain nieuws » Curio Cards: De eerste NFT gebouwd op de Ethereum blockchain

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Voor menig aantal projecten die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze beginnen als een soort van experiment. Dat geldt ook voor verschillende projecten die zijn terug te vinden op de cryptomarkt. Eén van de voorbeelden die we wat dit betreft kunnen aanhalen is het zogenaamde Curio Cards. Voor dit project geldt dat ze is bedacht door een groep kunstenaars. Voor elke kunstenaar geldt dat hij of zij aan de slag ging met het maken van een NFT kunstwerk.

In totaal hebben uiteindelijk 7 kunstenaars hun medewerking verleent aan de collectie bestaande uit 30 verschillende soorten kaarten. Ook interessant om te weten? Curio Cards was het eerste NFT-project dat werd gebouwd op de blockchain van Ethereum. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan is het zeker interessant om alle informatie hier op deze pagina door te nemen.

Kennismaking met de Curio Cards NFT-collectie

Curio Cards NFT

Curio Cards NFT-collectie

De Curio Cards collectie bestaat dus in totaal uit 30 verschillende kaartsoorten. Voor elk type kaart geldt dat ze beschikt over een eigen, specifieke oplage. Het aantal in oplages kan variëren gaande van 111 tot maar liefst 2.000 exemplaren. In totaal is er dan ook sprake van 297.000 Curio Cards NFT's. Voor zover bekend zijn er 4.000 exemplaren vernietigd, verdwenen of staan ze ergens geparkeerd op een vergeten wallet.

Eén van de verschillende NFT's luistert naar de naam ‘Education'. Dit werk heeft nummer 26 en kent een oplage van 106 exemplaren. Het betreft een kunstwerk van Daniel Friedman. De grootste oplage kent de ‘Painting' NFT. Deze is afkomstig van de hand van de grafisch designer Phneep en geeft de Mona Lisa weer.

Een kunstenaarscollectief bestaande uit 7 kunstenaars

De kans is ontzettend groot dat de zeven kunstenaars die een bijdrage hebben geleverd aan het tot stand komen van deze NFT-collectie niet meteen tot de verbeelding zullen spreken. Toch moet het gezegd dat er zeker wel enkele interessante feitjes over aangehaald kunnen worden. In ieder geval zijn de zeven namen die hebben gezorgd voor de totstandkoming van deze collectie de volgende:

  1. Daniel Friedman
  2. Phneep
  3. Cryptograffiti
  4. Cryptopop
  5. Robek World
  6. Thoros of Myr
  7. Marysol Vengas

Eén van de vaakst besproken NFT's is deze afkomstig van de Filipijnse crypto artiest en schrijver Cryptopop. Hij heeft een duidelijke missie, namelijk het naar de blockchain brengen van dieren. Voor zijn Curio Card (met nummer 19 genaamd ‘Dog Training') geldt dat ze is gebaseerd op een zeer bekend schilderij van honden die met kaarten spelen. Van deze Curio Card wordt gezegd dat ze enigszins als voorspelling heeft gefungeerd voor de opkomst van Doge en Shiba Inu.

Eerste NFT-collectie ooit op Ethereum

Het is algemeen bekend dat NFT’s behoorlijk risicovolle objecten zijn om in te investeren. Dit gezegd hebbende kan er toch worden vastgesteld dat heel wat gerenommeerde bedrijven of partijen verspreid over de wereld interesse hebben om er actief mee bezig te zijn.

Eén van deze partijen is het gerenommeerde veilinghuis Christie’s. Zij koos er dan ook in 2021 voor om een collectie bestaande uit in totaal 30 kaarten te veilen. De veiling leverde uiteindelijke een bedrag op van  zo’n slordige 1,2 miljoen Amerikaanse dollar.

Bovendien was er sprake van een extra bijzondere touch bij deze veiling. Het was namelijk voor het eerst dat er bij het veilinghuis kon worden geboden in de cryptomunt Ethereum (ETH) en het winnende bod uiteindelijk ook daadwerkelijk in ETH werd voldaan.

Hoe interessant zijn de Curio Cards om in te investeren?

Wanneer je informatie opzoekt over één of meerdere NFT’s spreekt het voor zich dat je dit doet met op z’n minst de intentie om er in te gaan investeren. Een belangrijke vraag die je, je daarbij dan logischerwijs altijd moet stellen heeft te maken met hoe interessant een dergelijke investering precies is. Wat dit betreft moet er rekening worden gehouden met verschillende belangrijke aspecten.

In eerste instantie moet je bijvoorbeeld nadenken over het toekomstpotentieel van de NFT. Wat dit betreft lijken Curio Cards een streepje voor te hebben omdat ze tot de eerste generatie NFT’s behoren. Dit gezegd hebbende zou dat er ook voor kunnen zorgen dat ze op een bepaald moment in de toekomst als achterhaald bestempeld kunnen worden.

Voordat je gaat investeren in een bepaalde NFT-collectie is het altijd van belang om even voor jezelf uit te proberen maken hoe interessant het toekomstpotentieel is dat eraan verbonden is. Daarbij is het altijd een goed idee om jezelf de vraag te stellen hoe opgewassen de NFT-collectie in kwestie kan zijn tegen mogelijks nieuwe exemplaren die op de markt zullen worden geïntroduceerd.

Zal de interesse met andere woorden ook in de toekomst nog steeds voldoende zijn om een bepaald rendement op jouw initiële aankoopprijs te kunnen realiseren of niet? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke afwegingen die je moet maken voordat je in een NFT-collectie gaat investeren.

Ook interessant om te lezen: Wat is NFT 2.0 nu precies?

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Blockchain

Jouw domeinnaam op de blockchain met ENS

3 minuten leestijd
Wanneer we de evolutie onder de loep nemen die de blockchain en de cryptowereld door de jaren heen heeft doorgemaakt kunnen we…
Blockchain

Ardana, de eerste stablecoin op het Cardano ecosysteem

3 minuten leestijd
Cardano kennen we uiteraard allemaal wel. Voor dit project geldt dat ze al een behoorlijk lange tijd in ontwikkeling is. Ondertussen kunnen…
Blockchain

Proof of Work (PoW) consensusalgoritme complete uitleg

4 minuten leestijd
Wil je te weten komen wat het Proof of Work consensusalgoritme is? Lees dan dit artikel en doe kennis op over het…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *