Crypto.be » Crypto kopen tips » Shiba Inu kopen: Snel SHIB met Bancontact en Kredietkaart aankopen in België

Shiba Inu is de op één na grootste memecoin op de markt. SHIB kwam in het nieuws door de opvallende donatie van de developers aan Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. De donatie, die plaatsvond in 2021, bestond uit 50 miljard Shiba Inu tokens en had een waarde van bijna $1 miljard op het moment van de transactie. Vitalik Buterin besloot deze donatie vervolgens weer te doneren aan de Indian crypto COVID-19 relief fund. Deze donatie heeft veel aandacht gekregen in de crypto gemeenschap en zorgde voor een significante stijging van de prijs van Shiba Inu.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze donatie en hoe dit het beeld van Shiba Inu in de wereld van cryptocurrencies beïnvloed heeft. We onderzoeken ook waarom Vitalik Buterin gekozen is als ontvanger en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst van Shiba Inu.

✅ Direct Shiba Inu kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu 20 euro gratis en jouw eerste €10.000 aan Shiba Inu (SHIB) kopen zonder fees!

Inleiding tot Shiba Inu kopen in België

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is een jonge en opkomende cryptocurrency die zich onderscheidt door enorme populariteit en hype rondom de meme cultuur binnen crypto. Shiba Inu is een token gebouwd op de Ethereum blockchain en is ontworpen om snel, goedkoop en efficiënt te zijn. De token is vernoemd naar het populaire Japans hondenras, de Shiba Inu.

Shibarium is een nieuwe ontwikkeling rondom Shiba Inu. Het is een layer 2 op Ethereum die specifiek is ontworpen rondom Shiba Inu. Het zal dus een extra blockchain laag zijn, bovenop Ethereum. Hierdoor wordt Ethereum sneller en goedkoper, maar kan deze chain gebruikt worden met Shiba Inu als native token. Op die manier wordt SHIB dus bijvoorbeeld gebruikt om de transactiekosten mee te betalen en hierdoor zijn er meer use cases voor de token.

Het is belangrijk om te weten dat Shiba Inu nog een jonge en volatiel token is, en dat beleggen in cryptocurrencies altijd risico's met zich meebrengt. Voordat je besluit om in Shiba Inu te investeren, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en de risico's af te wegen tegen het potentiële rendement. Investeer alleen op basis van je eigen bevindingen en kies altijd een betrouwbare exchange.

Veilig Shiba Inu (SHIB) kopen in België

Als je overweegt om Shiba Inu te kopen in België, is het belangrijk om het op een veilige manier te doen. Hieronder volgen een aantal tips die je kunnen helpen:

  • Hardware wallet. Bewaar je Shiba Inu op een hardware wallet, dit is de meest beveiligde manier om cryptocurrency op te slaan. Dit is afgeschermd van internettoegang en daarom onbereikbaar voor hackers.
  • Doe je eigen onderzoek. Voordat je Shiba Inu koopt, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar deze cryptocurrency. Doe altijd je eigen research en maak alleen beslissingen op basis van je eigen bevindingen.
  • Investeer alleen met geld dat je kunt verliezen. Het beleggen in cryptocurrency brengt altijd enige risico's met zich mee, dus investeer alleen geld dat je niet snel nodig hebt. Weeg het risico af tegen het potentiële rendement.
  • Maak gebruik van een betrouwbaar platform. Er zijn veel platformen waar je Shiba Inu kunt kopen, zorg ervoor dat je een betrouwbare exchange kiest. Wees alert voor oplichtingspraktijken die veel voorkomen in de cryptowereld.

Met deze tips kun je een veilige investering in Shiba Inu overwegen. Het blijft belangrijk om het risico af te wegen tegen het potentiële rendement en je eigen onderzoek te doen voordat je een beslissing maakt. Investeer alleen op basis van je eigen bevindingen!

Waar kun je Shiba Inu / SHIB kopen?

Shiba Inu (SHIB) is dus de op één na grootste memecoin op de markt. Hoewel memecoins vaak nóg volatieler zijn dan reguliere cryptocurrency’s, vinden mensen het toch vaak een interessante optie. Dit lijkt vooral te komen door de hype die er soms rondom memecoins kan hangen. Misschien ben jij inmiddels ook wel geïnteresseerd in het investeren in Shiba Inu. Mocht dit zo zijn, dan wil je waarschijnlijk weten waar je SHIB in België kunt kopen. Laten we dus eens kijken naar de verschillende opties die er zijn.

Shiba Inu bij Bitvavo kopen

Als je op zoek bent naar een manier om Shiba Inu te kopen, dan biedt Bitvavo een oplossing. Als bekende crypto exchange biedt het bedrijf niet alleen de mogelijkheid om Shiba Inu aan te kopen, maar ook een ruim aanbod aan andere populaire cryptomunten. Het kopen van Shiba Inu via Bitvavo is een simpel en snel proces, dankzij de verschillende beschikbare betaalmethodes, zoals Bancontact, iDEAL en PayPal. Let er wel op dat transactiekosten van toepassing zijn en deze bedragen 0,25%.
🏆 Shiba Inu kopen bij Bitvavo »
Shiba Inus met Bancontact kopen

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig SHIB.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

SHIB kopen bij Coinmerce

Investeren in Shiba Inu is heel eenvoudig met Coinmerce. Zoek je naar een betrouwbare crypto exchange in België? Dan is Coinmerce één van de mogelijkheden die je hebt. Het bedrijf biedt niet alleen de mogelijkheid om Shiba Inu te kopen, maar ook een breed scala aan andere cryptomunten. Bij Coinmerce kun je Shiba Inu kopen via verschillende betaalmogelijkheden, waaronder Bancontact, Kredietkaart, iDEAL en bankoverschrijving. Houd er wel rekening mee dat er transactiekosten bij komen kijken, die variëren van 0,4% tot 2,5%.

Shiba Inu kopen bij Coinmerce »
Koop deze cryptomunt met Bancontact

Maak gratis een Coinmerce account aan voor het investeren in Shiba Inu.
🎁 Krijg €10 als welkomstbonus!

Koop Shiba Inu bij LiteBit

Shiba Inu kan ook worden aangekocht via LiteBit, een bekende crypto exchange voor beleggers in België en Nederland. Het bedrijf biedt verschillende mogelijkheden als betaalmethoden, waaronder iDeal, Bancontact, Kredietkaart, Bankoverschrijving, SEPA, GiroPay/Sofort en MyBank, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om te investeren in deze populaire cryptocurrency, op welke manier je wil. Het kopen van Shiba Inu via LiteBit is echter niet zonder kosten. Er komen transactiekosten kijken bij de handel via Litebit, die variëren tussen de 1,25% en 3%, dus wees je hiervan bewust voordat je besluit om in deze munteenheid te investeren.

Shiba Inu kopen bij LiteBit »
Goedkoop deze crypto aanschaffen

Maak gratis een LiteBit account aan voor het snel aankopen van Shiba Inu.

Overige aanbieders van Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu is ook beschikbaar via een heleboel andere crypto exchanges. Eén daarvan is Bybit, een van de grootste crypto exchanges op de markt. Bybit maakt het eenvoudig om Shiba Inu te verkrijgen door middel van verschillende betaalmethoden zoals Bancontact, creditcard of P2P bankoverschrijving. Let op, sommige populaire betaalmethoden in België zijn niet beschikbaar via Bybit. Houdt hier dus rekening mee. Bybit biedt, in vergelijking tot andere crypto exchanges, wel erg lage transactiekosten. De transactiekosten bij Bybit bedragen slechts 0,1%.

Een andere optie is Anycoin Direct, dat diverse bekende betaalmethoden in België aanbiedt, waaronder Bancontact, iDEAL en creditcard. Hierdoor is het voor Belgen eenvoudig om Shiba Inu aan te kopen. Let op, er zijn wel transactiekosten verbonden aan elke aankoop, variërend van 0,3% tot 1%.

Veelgestelde vragen over SHIB kopen beantwoorden

Na het lezen van dit artikel weet je al een hele hoop over wat Shiba Inu precies is en hoe je deze cryptocurrency zou kunnen kopen. Toch zou het zomaar kunnen dat je nog met vragen zit. Hieronder beantwoorden we een aantal van de meest gestelde vragen over SHIB en hoe je deze cryptocurrency kunt kopen.

Is het nu een geschikt moment om Shiba Inu te kopen of niet?

Shiba Inu is de op één na grootste memecoin op de markt. SHIB is een van de inmiddels honderden hond gerelateerde cryptocurrency’s op de markt. Een groot gedeelte van de populariteit rondom Shiba Inu komt dan ook door het meme-gehalte en het feit dat het een grappige en onserieuze cryptocurrency is.

Het is enorm lastig om te zeggen of het nú een geschikt moment is om Shiba Inu te kopen. De cryptomarkt is erg wisselvallig en deze kan van de ene op de andere dag omslaan. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je je eigen onderzoek doet en op basis van de bevindingen die je bij dit onderzoek doet beslissingen maakt.

Zoals met elke investering geldt ook hier, wees voorzichtig bij het investeren in SHIB. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en te beslissen of het op dit moment interessant is om in SHIB te investeren. Houd rekening met zowel de risico's als de potentiële groei en voordelen die SHIB je kan bieden. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt en dat je deze beslissing ook enkel maakt op basis van je eigen bevindingen.

Het is moeilijk te voorspellen hoe de waarde van SHIB zich zal ontwikkelen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het investeren en rekening te houden met het feit dat cryptocurrency's volatiel kunnen zijn. Maar als je op zoek bent naar wat lol tussen al het serieuze in crypto, kan Shiba Inu een optie zijn.

Waarom is Shiba Inu (SHIB) een interessante crypto?

Shiba Inu werd in 2021 op de markt gebracht. De cryptocurrency is opvallend populair en is in korte tijd een van de grootste spelers in de markt geworden.

Er hangt dus erg veel hype rondom Shiba Inu. Veel investeerders zijn geïnteresseerd in SHIB vanwege de opmerkelijke groei die de cryptocurrency in korte tijd heeft doorgemaakt. De hype heeft dus een exponentieel effect. Hoe meer SHIB groeit in populariteit, hoe meer nieuwe investeerders ook weer benieuwd raken.

Ten tweede is Shiba Inu uniek door zijn verering van het hondenras Shiba Inu, waar de cryptocurrency naar vernoemd is. Shiba Inu was ooit uniek, omdat het de cryptomarkt niet zo serieus nam, maar er juist met een grappige noot naar keek. Inmiddels zijn er natuurlijk een heleboel meer memecoins die dit doen.

Net als bij elke investering, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het beleggen in Shiba Inu. Houd rekening met zowel de risico's als de groeipotentieel van SHIB, en zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt. Maak dan ook enkel en alleen beslissingen op basis van je eigen bevindingen.

Is het toegestaan om Shiba Inu (SHIB) in België te kopen?

Het handelen in cryptocurrency’s is in België op dit moment volledig legaal. Aangezien Shiba Inu (SHIB) een cryptocurrency is, betekent dit dat de handel in Shiba Inu is toegestaan. Je kunt dus gewoon SHIB aankopen in België, als je dit wil. Dit kun je dan het beste doen op een platform dat in België is toegestaan, zoals Bitvavo.

Auteur van dit artikel
  • Gijs Ooijen

    Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.