Investeren

De populairste cryptocurrency investeringsstrategieën

4 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » De populairste cryptocurrency investeringsstrategieën

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Als je van start wil gaan met crypto heb je een aantal dingen nodig, denk aan een initiële investering, een exchange, maar ook een strategie. Jouw cryptocurrency investeringsstrategie kan namelijk een grote invloed hebben op het rendement dat je uiteindelijk zult behalen.

Er zijn een heleboel verschillende strategieën beschikbaar. In de basis gaat het erom dat jij een strategie uitkiest die het beste bij jou past. Wil jij bijvoorbeeld erg actief bezig zijn met de handel van crypto? Of wil jij achterover zitten en simpelweg afwachten wat er gebeurt met je cryptocurrency's?

Voor elk type handelaar is er wel een strategie. In dit artikel kijken we naar 4 veelvoorkomende investeringsstrategieën: Day trading, swing trading, HODL en DCA. Hopelijk kun jij aan de hand van dit artikel bepalen welke crypto investment strategy het beste bij je past!

Day trading cryptocurrency strategie

Day trading is een crypto investment strategy die tegenwoordig erg populair is. Dit komt met name omdat er op het internet veel wordt geadverteerd met day traders die in Lamborghini’s of Ferrari’s rijden met de winsten die ze hebben gemaakt door het traden van crypto.

Day trading is een investeringsstrategie waarbij een handelaar cryptomunten koopt en verkoopt – vaak binnen enkele minuten. Op elke trade hoopt de day trader dan een aantal procent winst te pakken. Op zich is dit niet veel, maar als je al deze 1% en 2% winsten bij elkaar optelt, kan het uiteindelijk zorgen voor een mooi rendement.

Day trading vereist de meeste technische crypto analyse kennis van alle strategieën in dit artikel en je zou dan ook kunnen zeggen dat dit de moeilijkste strategie is. Er zijn dan ook veel meer day traders die geld verliezen, dan day traders die geld verdienen aan het dagelijks verhandelen van cryptocurrency.

Swing trading investeringsstrategie

Ook swing trading is erg geliefd als strategie onder crypto handelaren. Swing trading is een strategie waarbij je een trade voltooid binnen enkele dagen of weken. Je houdt de cryptomunt bij deze investment strategy dus over het algemeen wat langer vast dan bij day trading.

Wanneer je naar de grafiek van het prijsverloop van een cryptomunt kijkt, zie je dat deze in volatiliteitsgolven beweegt. Je ziet vaak wel een duidelijke uptrend of downtrend, maar deze lijn verloopt niet recht. Deze lijn beweegt zich vaak golvend. Als swing trader hoop jij deze golven allemaal mee te pakken.

Zo koop je bijvoorbeeld op het laagste punt van de golf en hoop je te verkopen op het hoogste punt van de golf. Wanneer je het merendeel van deze golfen meepakt, dan maximaliseer je jouw uiteindelijke rendement.

Er zijn zelfs traders die ook het dalende gedeelte van de golf proberen mee te pakken. Dit doen zij dan door middel van een zogeheten ‘short positie'. Een short positie is een positie waarbij je er eigenlijk op ‘gokt’ dat de prijs van een bepaalde asset gaat dalen. Je maakt dan dus winst op de daling van een bepaalde munt.

HODL als crypto investment strategy

Een andere veelvoorkomende crypto investment strategy is HODL, oftewel ‘Hold On for Dear Life'. Bij deze strategie kies je ervoor om een bepaalde cryptomunt te kopen en deze in principe niet meer te verkopen. Je houdt deze simpelweg jaren vast en hoopt dat prijsstijging van deze asset zo substantieel is, dat je er een mooi rendement aan over hebt gehouden.

HODL als tactiek is in principe natuurlijk niet nieuw. Ook op de aandelenmarkt worden aandelen gekocht met het doel deze pas over tientallen jaren te verkopen. De uitspraak HODL komt echter wel uit de crypto community.

DCA cryptocurrency investeringsstrategie

crypto investment strategies

DCA als crypto investeringsstrategie

DCA is een strategie die in principe voorkomt binnen elke financiële markt. DCA is een afkorting voor ‘Dollar Cost Averaging' en het houdt in dat je elke X voor X bedrag aan een bepaalde asset koopt. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag voor €5 aan de cryptocurrency Bitcoin (BTC) kopen, of elke week voor €100.

Je houdt daarbij geen rekening met voor welke prijs je koopt, aangezien je ervan uitgaat dat het regelmatig kopen van Bitcoin ervoor zorgt dat je uiteindelijk tot een mooie gemiddelde prijs komt.

DCA is misschien wel de meest voorkomende crypto investment strategy. Deze wordt niet alleen op de cryptomarkt gebruikt, maar bijvoorbeeld ook op de aandelenmarkt en zelfs of de goud- en zilvermarkt. De DCA-investeringsstrategie is populair onder de handelaren, omdat deze weinig tot geen technische kennis vereist en toch voor enorm mooie rendementen kan zorgen.

Bekende cryptocurrency investeringsstrategieën in het kort

Binnen crypto zijn er een heleboel verschillende crypto investment strategies te verzinnen. De één wordt echter meer gebruikt dan de ander. Een aantal van de populairste crypto investment strategies zijn:

  • Day trading – bij day trading koop en verkoop je dezelfde munt binnen een kort tijdbestek en hoop je een aantal procent winst per trade te pakken.
  • Swing trading – bij swing trading koop en verkoop je dezelfde munt op een iets langer timeframe. In dit geval houd je de munt soms wel enkele dagen vast.
  • HODL – bij HODL, oftewel Hold On for Dear Life, koop je een bepaalde cryptomunt en hou je die gewoon trouw vast. In sommige gevallen hou je deze wel jaren vast en hoop je op deze manier een zo hoog mogelijke winst te bereiken.
  • DCA – bij DCA, ook wel Dollar Cost Averaging, koop je bijvoorbeeld elke week of elke maand voor een bepaald bedrag een bepaalde munt. Zo kun je bijvoorbeeld elke maand voor €100 aan Bitcoin (BTC) kopen. Hierbij hou je niet per se rekening met de prijs, omdat je ervan uitgaat dat het maandelijks kopen van dezelfde munt er uiteindelijk voor zorgt dat je tot een mooie gemiddelde prijs komt.

Zo zie je maar dat er hele diverse mogelijkheden qua crypto investment strategies zijn. Welke cryptocurrency investeringsstrategie of trading strategie past het beste bij jou?

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *