Trading

Beginnen met crypto trading in 3 eenvoudige stappen

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Beginnen met crypto trading in 3 eenvoudige stappen

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wanneer je aan crypto trading wil doen spreekt het voor zich dat je ergens zal moeten beginnen. Voor elke trader geldt dan ook dat hij of zij op een bepaald ogenblik voor het eerst een bepaalde trade zal moeten uitvoeren. Dat lijkt eenvoudiger gezegd dan gedaan. Het is namelijk zo dat heel wat mensen in deze fase niet precies weten wat ze nu wel en wat ze nu vooral niet moeten doen. Handelen in crypto hoeft in de praktijk helemaal niet zo complex te zijn als je mogelijks op het eerste zicht verwacht.

Dit gezegd hebbende bestaan er wel een aantal valkuilen waar je de nodige aandacht aan zal willen en moeten besteden. Wil jij ook graag meer te weten komen over het zetten van je eerste stappen in de tradingwereld? Dan is verder blijven lezen zeker en vast de boodschap!

Stap 1: Bepaal de crypto assets waarmee je wil traden

Begin met crypto trading

Uitleg over het beginnen met crypto trading

In eerste instantie spreekt het voor zich dat je voor jezelf moet bepalen in welke cryptovaluta je graag wil gaan handelen. We maken hierbij grofweg een onderscheid tussen Bitcoin en de verschillende altcoins die op de markt zijn terug te vinden.

In het bijzonder voor beginnende crypto traders wordt het in de praktijk vaak aangeraden om vooral te focussen op BTC trading. Dit omwille van verschillende redenen. De belangrijkste reden is uiteraard terug te vinden in het feit dat de volatiliteit bij Bitcoin een stuk beperkter is in vergelijking met de volatiliteit bij de altcoins.

Het feit dat er minder intense koersbewegingen worden gemaakt bij Bitcoin zorgt er in de praktijk voor dat je minder snel grote rendementen zal weten te realiseren. Anderzijds is echter het bedrag waarmee je gaat traden wel beter beschermd. De kans dat je dus met andere woorden bij één enkele trade die onder water komt te staan meteen je volledige inleg gaat verliezen is zeer klein.

Ben jij iemand die beschikt over een groter risicoprofiel en / of beschik je reeds over de nodige ervaring met traden op de reguliere aandelenmarkt? In dat geval kan het natuurlijk zomaar een compleet ander verhaal worden. Dan zou je immers eventueel wel kunnen overwegen om aan de slag te gaan met de wat volatielere altcoins. Dit is in de praktijk uiteraard een keuze die je vooral voor jezelf moet maken.

Stap 2: Bepaal hoe je precies aan crypto trading wil doen

Voordat je begint met crypto trading, is het goed om voor jezelf inzichtelijk te hebben welke manier van cryptocurrency trading het beste bij jou past. Wanneer we het hebben over crypto trading hebben we het eigenlijk over een verzameling van allerhande trading mogelijkheden. We maken hierbij met name een onderscheid tussen:

  1. Daytrading
  2. Swing trading

In tegenstelling tot de aandelenbeurs is het zo dat de cryptomarkt geen openingstijden kent. Dit betekent dus eigenlijk dat je een trade (in theorie) zo lang in stand kan houden als je zelf wil. Er zijn geen overnight fees waar je rekening mee moet houden en je hoeft er ook niet voor te vrezen dat je op een bepaald moment je trade niet meer kan sluiten. Dit gezegd hebbende is het zo dat een succesvolle trade vaak je continue aandacht vereist. Het is mede omwille van deze reden dat veel mensen er toch graag voor kiezen om ook hun crypto trade zo kort mogelijk te houden.

Wil je er zeker van zijn dat jouw risico tijdens het uitvoeren van een trade zoveel mogelijk binnen de perken kan worden gehouden? Dan zal je kunnen vaststellen dat swing traden voor jou mogelijks nog net wat interessanter is. Op deze manier baseer je jouw handelingen immers volledig op een technische analyse die wordt uitgevoerd. Dit leidt in de praktijk vaak tot zeer interessante resultaten.

Lees ook eens onze ‘Crypto voor beginners'-handleiding

Stap 3: Leer welke belangrijke indicatoren relevant kunnen zijn voor jouw trade

Het is met crypto trading op korte termijn mogelijk om een zeer aantrekkelijk rendement te realiseren. Dit gezegd hebbende is het ook mogelijk dat je trade onder water komt te staan. In het laatste geval brengt dit uiteraard steevast de nodige verliezen met zich mee. Niet zelden is er zelfs sprake van totaalverlies. Dit gezegd hebbende zijn er verschillende zekerheden of verzekeringen die je kan gebruiken om jouw risico zoveel mogelijk binnen de perken te kunnen houden.

Gebruikmaken van één of meerdere indicatoren kan je hier absoluut bij helpen. Op die manier is het immers mogelijk om geen sprong in het diepe te maken, maar net elke handeling die je uitvoert goed doordacht te doen. In het bijzonder voor beginnende traders die nog niet over veel ervaring beschikken geldt dat het zeker de moeite waard kan zijn om te proberen zoveel mogelijk indicatoren te benutten die kunnen helpen om de risico’s zo beperkt mogelijk te houden.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *