Cryptomarkt

Cryptocurrency investeren en trading: Het verschil uitgelegd

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Cryptocurrency investeren en trading: Het verschil uitgelegd

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De cryptomarkt biedt enthousiastelingen niet één, maar wel twee verschillende mogelijkheden om geld te verdienen. In eerste instantie zal je tot de conclusie komen dat je ervoor kan kiezen om geld te investeren in een bepaalde cryptomunt voor de lange termijn. Voor het merendeel van de investeerders geldt dat ze zich daarbij vooral beperken tot Bitcoin en Ethereum.

Een andere mogelijkheid die je hebt is echter crypto traden. Bij de eerste optie is de focus vooral gelegen op de lange termijn terwijl er bij de tweede optie vooral wordt gekeken naar de korte(re) termijn. De volatiliteit waar bepaalde kleine(re) altcoins zich door kenmerken zou je dan zomaar in jouw voordeel kunnen doen werken.

In ieder geval, ben jij benieuwd om het verschil te ontdekken tussen investeren in crypto en crypto trading? Dan is de informatie op deze pagina voor jou interessant!

Investeren in crypto doe je voor de lange termijn

Verschil crypto investeren en traden uitleg

Wat is het verschil tussen crypto investeren en trading?

De eerste optie waarover je beschikt is investeren in crypto voor de lange(re) termijn. Wanneer je van plan bent om dit als beginnende cryptocurrency investeerder te doen, dan zal je tot de vaststelling komen dat je niet elke dag aandacht zal willen schenken aan de positie die je hebt geopend.

In plaats daarvan laat je ze gewoon staan voor de periode die je voor ogen hebt waarna je op één of meerdere verkoopmomenten overgaat tot verkoop. Bij voorkeur bepaal je meerdere verkoopmomenten waardoor je over de mogelijkheid beschikt om tussentijds reeds bepaalde gerealiseerde winsten te verzilveren.

Investeren in crypto voor de lange termijn is dus een vrij passieve vorm van investeren. Je koopt bepaalde tokens aan en je zorgt ervoor dat ze op een veilige plaats worden opgeslagen. Het wordt zeker voor de lange termijn altijd sterk aangeraden om te kiezen voor een optie waarbij je zelf houder bent (en blijft) van de zogenaamde private key.

Wil je tijdens de investeringsperiode graag wat extra rendement kunnen realiseren? Dan kan je ervoor kiezen om je tokens te gaan staken.

Winsten op korte termijn realiseren met crypto trading

Van het lange termijn perspectief bij een investering is bij crypto trading uiteraard geen sprake. Wanneer je van plan bent om te gaan traden met cryptocurrencies zal je dan ook in de praktijk tot de vaststelling komen dat je graag de looptijd van je trade (dus de tijd die de positie open staat) zo beperkt mogelijk zal willen houden. Hoe langer de trade open blijft staan des te groter het risico namelijk in de praktijk zal worden. Ben je erin geslaagd om een efficiënte trade te kunnen maken op korte termijn? Dan kan je meteen een aantrekkelijke winst verzilveren.

Zowel voor een investering in crypto als voor crypto trading geldt dat het altijd van belang is om voorafgaand onderzoek uit te voeren. De manier waarop dat onderzoek dient te gebeuren is echter sterk afhankelijk van de situatie in kwestie. Bij een investering voor de lange termijn in crypto geldt dat er vooral moet worden gekeken naar de fundamentele waarden van de asset en de meerwaarde die ze binnen de markt weet te realiseren.

Wil je liever gaan traden met cryptocurrencies? Dan zal je kunnen vaststellen dat vooral de koersontwikkeling op korte termijn een belangrijk aandachtspunt is. Het uitvoeren van een technische analyse staat dan gelijk aan het voorafgaand onderzoek dat is vereist. Ook gebruikmaken van crypto trading signalen is uiteraard een mogelijkheid.

Het één hoeft het ander niet uit te sluiten, integendeel

Het komt niet zelden voor dat crypto investeerders en crypto traders worden ingedeeld in twee verschillende kampen. Dat is echter helemaal nergens voor nodig, integendeel. Het komt in de praktijk dan ook zeer vaak voor dat mensen die graag geld willen verdienen met crypto beide mogelijkheden trachten te benutten. Het één kan zelfs in de praktijk dienst doen als financiële toestroom voor het ander.

Stel nu bijvoorbeeld dat je ervoor kiest om te beginnen met het traden met cryptocurrencies. Wanneer je enkele succesvolle trades hebt gedaan zal je daardoor op vrij korte termijn een mooie winst hebben weten te realiseren. Deze winst kan je op twee manieren benutten:

  1. Het is mogelijk om ze uit te laten betalen
  2. Je kan ze (her)investeren voor de lange(re) termijn

Indien je kiest voor deze tweede mogelijkheid zal er een soort van wisselwerking ontstaan tussen beide mogelijkheden. De winsten die je gaat halen uit je crypto trades zullen er dan immers voor kunnen zorgen dat je zonder extra vereiste eigen inleg (meer) kan investeren voor de lange termijn.

Ondanks het feit dat investeren in crypto en crypto trading dus duidelijk twee sterk uiteenlopende zaken zijn mag het duidelijk zijn dat het één het ander zeker niet hoeft uit te sluiten, integendeel.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

241 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *