Trading

Crypto trading signalen: Hoe werken ze precies?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Crypto trading signalen: Hoe werken ze precies?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Op het ogenblik dat je in een bepaalde asset gaat investeren spreekt het voor zich dat je daarvoor altijd op voorhand het nodige onderzoek moet doen. Enkel en alleen op die manier is het namelijk mogelijk om voor jezelf te kunnen bepalen of de asset in kwestie de geplande investering al dan niet waard is. Eenzelfde noodzaak bestaat ook voor crypto trading.

Door gebruik te maken van zogenaamde crypto trading signalen zal je tot de conclusie komen dat het mogelijk is om te bepalen wanneer een trade potentieel interessant kan zijn en wanneer je er vooral zo ver mogelijk van uit de buurt moet blijven. Voor heel wat traders zijn het net deze crypto trading signalen die precies die zekerheid weten te bieden waar ze naar op zoek zijn.

Wil jij hier graag meer over te weten komen? Blijf dan zeker verder lezen en je komt alles te weten over deze belangrijke signalen.

De basis van crypto trading signalen

Crypto trading signalen werking

Basis van crypto trading signalen uitgelegd

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat nu precies de basis vormt van crypto trading signalen. Het gaat hierbij in de praktijk concreet om de eenvoudigste vormen van signalen op basis van een technische analyse die verschillende zaken duidelijk maken. Denk hierbij concreet aan:

 • Wanneer je een bepaalde cryptomunt moet kopen
 • Waar je precies jouw stop loss moet plaatsen
 • Wanneer je moet overgaan tot verkopen

In principe is het zo dat het altijd vooraleer een bepaalde crypto trade uit te voeren wordt aangeraden om een technische analyse te doen. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze hier helemaal geen zin in hebben of dat ze daarvoor gewoon de vereiste kennis niet voor handen hebben.

In dat geval kunnen crypto trading signalen je helpen om alsnog het maximale uit je trade te kunnen halen. Voor het merendeel van deze signalen geldt dat ze worden verstrekt in bijvoorbeeld de besloten groepen die je terug kan vinden op Discord.

Let op, het is zeer belangrijk om te weten dat deze groepen niet verward mogen worden met pump- & dumpgroepen. Deze zijn namelijk heel wat anders.

Hoe werken crypto trading signalen precies?

Het hele achterliggende principe en de volledige werking van crypto trading signalen ziet er in de praktijk behoorlijk complex uit. Dit gezegd hebbende valt dat eigenlijk best wel mee. In eerste instantie is de werking ervan afhankelijk van het soort trade welke wordt uitgevoerd. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen de drie verschillende trades die hieronder staan opgelijst:

 1. Spot trades
 2. Swing trades
 3. On-chain trades

Wanneer er sprake is van een swing trade wordt de volledige markt door analisten in het oog gehouden met als doel om de meest uiteenlopende opportuniteiten te kunnen benutten. In het merendeel van de gevallen wordt er hiervoor gebruik gemaakt van een exchange met een goede ondersteuning voor een groot aantal verschillende cryptomunten, zoals Binance en Bitvavo. Op die manier heeft men altijd de mogelijkheid om efficiënt te anticiperen op een bepaalde opportuniteit.

Hoe werkt een on-chain analyse?

Voor een on-chain analyse geldt crypto trading signalen op een iets andere manier werken. Voor een technische analyse geldt dat ze in de praktijk prijsactie volgt. Dat is niet het geval bij een on-chain analyse. Daarbij wordt er dan ook een diepgaand beeld geschetst.

Voor on-chain analyses geldt dat ze minder draaien rond de exacte inkoop- en verkoopmomenten van crypto's. Er wordt daarbij dan ook voornamelijk gekeken naar de wie, wat en hoe elementen om op die manier een goed beeld te kunnen schetsen voor de lange(re) termijn. Eenvoudig gezegd betekent dit eigenlijk het volgende:

 • Wie gebruikt de cryptomunt?
 • Waarom wordt de cryptomunt gebruikt?
 • Hoe wordt de cryptomunt gebruikt?

Bovenstaande elementen zorgen ervoor dat er in de praktijk kan worden vastgesteld dat deze vorm van analyse vooral interessant is voor investeringen op langere termijn en niet voor crypto trading.

Crypto trade signalen bij spot trades

Last but not least zijn er uiteraard ook nog de crypto trade signalen bij zogenaamde spot trades. Hierbij kan er worden vastgesteld dat een signaal op basis van een technische analyse er zo uitziet:

 • De naam van de cryptomunt (of het handelspaar)
 • Van welke timeframe er sprake is
 • De toelichting van de technische analyse
 • Het inkoopmoment
 • De stop loss
 • Het verkoopmoment (vaak meerdere verkoopmomenten)
 • De grafiek

Wanneer je begint met crypto trading en zelf nog niet zoveel ervaring met het (ver)handelen van crypto hebt, dan spreekt het voor zich dat je er wel zeker van moet kunnen zijn dat de crypto trading signalen die worden verstrekt ook echt over een degelijke kwaliteit beschikken. Enkel en alleen op die manier kan je jouw kapitaal bewaken en kan je uitzicht houden op een potentieel zeer aantrekkelijk rendement.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *