Investeren

De voor- en nadelen van maandelijks investeren in crypto

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » De voor- en nadelen van maandelijks investeren in crypto

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Zou je graag willen investeren in crypto? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat je daarvoor twee verschillende mogelijkheden kan benutten. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om één keer in te stappen met een aanzienlijk bedrag. Ondanks het gegeven dat het hanteren van deze werkwijze zeker de nodige interessante voordelen met zich meebrengt moet het gezegd dat er ook nadelen aan verbonden zijn.

Om deze nadelen het hoofd te bieden geven heel wat mensen er in de praktijk de voorkeur aan om niet éénmalig, maar wel periodiek in te stappen. Dit bijvoorbeeld door middel van maandelijkse stortingen. Ben jij ook één van deze mensen en wil je graag ontdekken welke voor- en nadelen maandelijks investeren in crypto met zich meebrengt? Dan moet je absoluut zeker verder blijven lezen!

Wat zijn de voordelen van maandelijks investeren in crypto?

Voordelen en nadelen maandelijks crypto investeren

Wat zijn voor- en nadelen van maandelijks in crypto investeren?

Wellicht heb je jezelf weleens afgevraagd hoeveel Bitcoin je zou moeten bezitten. Je bent niet de enige. Investeren in crypto is iets wat bijzonder veel mensen vandaag de dag maar wat graag willen doen. Dit gezegd hebbende dient er rekening mee te worden gehouden dat lang niet iedereen daar uiteraard een even groot cryptocurrency beleggingsbudget voor beschikbaar heeft, in tegendeel.

Omwille van deze reden kan het uitvoeren van een éénmalige, grote investering in de praktijk wel eens een probleem blijken te zijn. Dat hoeft evenwel helemaal niet zo erg te zijn, in tegendeel. Het wordt tegenwoordig eigenlijk toch door de meer gerenommeerde investeerders vooral aangeraden om periodiek in te stappen. Dit niet in het minst omdat je op die manier het zogenaamde koersrisico binnen de perken kan houden.

Op welke manier je ook van plan bent om te gaan investeren, in de praktijk is het altijd een vereiste om voldoende te diversifiëren. De kans bestaat dan ook dat je van plan bent om niet alleen maar te beleggen in bijvoorbeeld crypto, maar ook in aandelen. Zelfs binnen het segment van de cryptomarkt is het een goed idee om een beetje spreiding te voorzien.

Geloof je buiten Bitcoin ook stellig in de toekomst van Ethereum of een bepaalde andere altcoin? Dan kan het nooit kwaad om ook daar een beetje in te investeren. In ieder geval doe je op deze manier aan risicospreiding en met een beetje geluk komt dit ook jouw rendement over de lange(re) termijn alleen maar ten goede.

Maandelijks investeren in crypto zorgt er in ieder geval in de praktijk altijd voor dat je elke gewenste vorm van diversifiëring eenvoudiger kan gaan toepassen. Ook dat is uiteraard een zeer interessant voordeel.

De cryptocurrency markt valt niet te timen

Eén van de vaakst gehoorde stellingen onder traditionele beleggers is dat het timen van de markt in de praktijk ronduit onmogelijk is. Dat is een stelling die we alleen maar kunnen bijtreden. Wanneer je er dan voor kiest om in één keer in te stappen met een groot bedrag zal je altijd worden blootgesteld aan het grootste koersrisico.

Er wordt namelijk niet gewerkt aan een gemiddelde aankoopkoers. De prijs waarvoor je instapt is ook de waarde waartegen jouw investering zal worden aangehouden. Gaat de koers dan onderuit? Dan duikt jouw rendement dus meteen aanzienlijk in het rood. Maandelijks investeren in crypto voorkomt dit waardoor het koersrisico danig afneemt.

Maandelijks investeren betekent echt maandelijks investeren

Wellicht één van de belangrijkste nadelen die zijn verbonden aan maandelijks investeren in crypto heeft betrekking tot het feit dat deze periodiciteit door heel wat mensen niet wordt gerespecteerd. Voor menig aantal mensen die op deze manier graag willen investeren in crypto geldt dat ze na verloop van tijd toch maar afhaken. Het vergt immers continue inspanningen om trouw te kunnen blijven aan de initieel vooropgestelde doelen.

Dat dit in de praktijk zo lastig blijkt te zijn is niet zelden het gevolg van het feit dat mensen op bepaalde momenten geconfronteerd zullen worden met een zogenaamde bear market. Tijdens een dergelijke periode neemt het vertrouwen onder investeerders af met als gevolg dat ze niet langer bereid zijn om nog te blijven investeren.

Bovenstaande is nochtans een vereiste wanneer je consequent wil kunnen werken aan een echt interessante gemiddelde aankoopkoers. Dit is voor het merendeel van de mensen sowieso de belangrijkste reden om ervoor te kiezen om bijvoorbeeld de zogenaamde DCA-methode te gaan hanteren. Het spreekt namelijk voor zich dat het timen van de markt in de praktijk helemaal niet mogelijk is.

Dit betekent dat je nooit met zekerheid kan weten of je nu al dan niet instapt tegen een echt interessante koers. Ben je dus met andere woorden van plan om maandelijks te investeren in crypto? Zorg er dan altijd voor dat je, je bewust bent van de inspanningen die dit vereist.

Ook interessant om te lezen: Is het verstandig om tijdens een recessie in crypto te investeren?

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

241 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *