Trading

Wyckoff trading methode: Wat moet je er over weten?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Wyckoff trading methode: Wat moet je er over weten?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Het lukraak uitvoeren van een bepaalde handeling op de beurs is iets wat je bij voorkeur niet moet doen. Dit geldt niet alleen voor de traditionele aandelenbeurs, maar ook voor de cryptomarkt. Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende methodes verschenen die je kunnen helpen bij het (aanzienlijk) verhogen of verbeteren van je slaagkansen op een succesvolle handeling op de cryptomarkt.

Eén van deze methodes die meteen ook bijzonder vaak is geproefd luistert naar de naam ‘Wyckoff Trading’. Heel wat mensen die hier gebruik van hebben gemaakt door de jaren heen hebben er de financiële voordelen van ondervonden. Wil jij deze ook graag aan de lijven ondervinden? Dan is het zeker interessant om verder te blijven lezen!

Kennismaking met Richard D. Wyckoff

Wanneer we het hebben over de Wyckoff methode moeten we natuurlijk ook de nodige aandacht besteden aan de uitvinder, namelijk Richard D. Wyckoff. Hij was op een zeker ogenblik één van de meest gerenommeerde Amerikaanse aandeelhandelaars. Bovendien was hij eveneens de oprichter van het Magazine of Wall Street.

Wyckoff staat eveneens bekend als redacteur van het boek Stock Market Technique. Al deze verschillende activiteiten maken reeds duidelijk dat hij beschikte over een uitstekende kennis van de financiële markt die op vandaag ook relevant is voor de cryptomarkt.

Het is dan ook helemaal niet voor niets dat Wyckoff wordt bestempeld als één van de absolute grondleggers evenals pioniers van de technische analyses waar we op vandaag gebruik van maken.

Hoe wordt de Wyckoff trading methode toegepast?

Toepassing van Wyckoff trading methode

Drie toepassingsmogelijkheden van de Wyckoff trading methode

In eerste instantie is het uiteraard zo dat de Wyckoff trading methode vergelijkbaar met andere handelsmethodes is gericht op de gewone aandelenmarkt. Dat spreekt voor zich. Dit gezegd hebbende kan er in de praktijk worden vastgesteld dat de zogenaamde “wetten” die door Wyckoff in het leven zijn geroepen ook doorgetrokken kunnen worden naar bijvoorbeeld de cryptomarkt.

Wil jij zelf deze gerenommeerde en bovendien ook vaak beproefde handelsmethode kunnen toepassen? Dan is het in de praktijk zeker en vast interessant om de onderstaande wetten te volgen.

1.) De trend wordt bepaald door de wet van vraag en aanbod

De eerste regel die aan de basis ligt van de Wyckoff methode is er eigenlijk één die zeer eenvoudig is. Wanneer de vraag groter is dan het aanbod zullen de prijzen komen te stijgen. Is het aanbod groter dan de vraag? Dan zal dat een drukkend effect hebben op de koers.

De verhouding welke bestaat tussen enerzijds de vraag en anderzijds het aanbod kan worden bestudeerd door de prijs evenals het volume ten opzichte van elkaar te vergelijken. Hoewel dit in eerste instantie wellicht vrij eenvoudig lijkt moet het gezegd dat het in de praktijk wel de nodige oefening en ervaring vereist om dit nauwkeurig te kunnen doen en goed te kunnen begrijpen.

Voor alle duidelijkheid, deze regel ligt absoluut niet alleen aan de basis van deze Wyckoff trading methode. Ze geldt immers als één van de meest fundamentele wetten binnen elke financiële markt.

2.) Oorzaak en gevolg helpen je bij het inschatten van de waarschijnlijkheid van een trend

Voor deze wet of regel geldt dat ze duidelijk maakt dat er geen sprake is van een willekeurig verschil tussen vraag en aanbod. In plaats daarvan is er altijd sprake van een bepaalde oorzaak. Een periode van zogenaamde accumulatie zal bijvoorbeeld naar alle waarschijnlijkheid een opwaartse trend als gevolg hebben. Is er sprake van een periode van distributie? In dat geval zal er zich naar alle waarschijnlijkheid weer een neerwaartse trend laten optekenen.

Voor Wyckoff zelf geldt dat hij gebruik maakte van punt- evenals figuurgrafieken om een oorzaak te meten evenals de omvang van het effect te kunnen projecteren. Dit zorgde ervoor dat hij in staat werd om de waarschijnlijkheid van een bepaalde trend in te kunnen schatten nadat de accumulatie of distributie zone werd doorbroken. In alle eerlijkheid moet er echter worden gezegd dat dit in de praktijk best behoorlijk complex is.

3.) Wyckoff trading methode: De wet van inspanning versus resultaat

De derde en laatste wet die deel uitmaakt van de Wyckoff trading methode heeft betrekking tot inspanning versus resultaat. Deze wet stelt dat veranderingen in de prijs het gevolg zijn van een bepaalde geleverde inspanning welke wordt weergegeven door het handelsvolume. Voor deze regel geldt dat ze een signaal geeft voor een mogelijke verandering in de trend die zich in de nabije toekomst voor zal gaan doen.

Een verandering in de richting van de koers kan immers gesignaleerd worden door een verschil tussen het volume enerzijds en de prijs anderzijds. Wanneer de prijsactie in harmonie is met het volume bestaat er een aanzienlijke kans dat de huidige trend zich zal verder zetten. Lopen het volume en de prijs aanzienlijk uit elkaar? In dat geval zal er naar alle waarschijnlijkheid vastgesteld moeten worden dat de markttrend zal stoppen of van richting zal veranderen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *