Trading

TradingView: Een complete handleiding over deze trading tool

4 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » TradingView: Een complete handleiding over deze trading tool

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Als actieve crypto trader of day trader zul je waarschijnlijk gebruikmaken van technische analyse. Technische analyse is een techniek waarbij cryptohandelaren patronen proberen te herkennen in grafieken, om zo het toekomstige prijsverloop van een bepaalde asset proberen te voorspellen.

Om dit te kunnen doen, hebben traders een tool nodig waarmee ze grafieken kunnen analyseren. Je komt dan al snel uit op TradingView. Dit is veruit de grootste software als het gaat om het analyseren van grafieken.

Maar wat is TradingView precies? Wat kun je ermee? En waarom zou je voor deze trading software kiezen? Wij leggen het graag aan jou uit in dit artikel.

Wat is TradingView?

Cryptocurrency trading software

Uitleg over deze software voor traders

TradingView is een tool die gebruikt kan worden om technische analyse uit te voeren. Technische analyse is een techniek waarmee handelaren het toekomstige prijsverloop van een bepaalde asset proberen te voorspellen door bepaalde patronen in de grafiek te herkennen. TradingView is dan ook een tool waarmee de prijsgrafieken van financiële activa bekeken en geanalyseerd worden.

Via TradingView kun je in principe alle grafieken wel bekijken, aangezien de meeste beurzen met deze cryptocurrency trading software verbonden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de grafieken van Bitcoin (BTC) en de Ethereum (ETH) koers en grafieken bekijken” href=”https://crypto.be/koersen/eth-koers/” rel=””>grafieken van Ethereum (ETH) bekijken, maar ook die van de aandelen Apple (AAPL) en Microsoft (MSFT). Via TradingView kun je zelfs de grafieken van olie of goud volgen.

TradingView is dus echt een all-in-one tool als het gaat om technische analyse. Naast het bekijken van grafieken, biedt TradingView je eveneens een heleboel mogelijkheden om deze te analyseren. Zo kun je de grafieken analyseren door deze te bekijken met indicatoren. Daarnaast kun je bijvoorbeeld zelf trendlijnen tekenen in de grafieken.

Op deze manier hoopt TradingView je alle gereedschappen aan te bieden die je nodig hebt om een zo waterdicht mogelijke technische analyse uit te voeren. Maandelijks heeft TradingView maar liefst 30 miljoen gebruikers en je zou dus kunnen zeggen dat het een ‘industry-standard tool' is onder de handelaren van financiële activa.

De voordelen van TradingView

Het is uiteraard niet zonder reden dat TradingView maar liefst 30 miljoen actieve gebruikers per maand heeft. Het programma heeft als technische analyse simpelweg enorm veel voordelen. De voornaamste hiervan lees je hieronder.

  • Eenvoudig te begrijpen – wanneer je voor het eerst gebruikmaakt van TradingView lijkt het een erg ingewikkelde tool, omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn binnen TradingView. Als je echter even je best doet om de tool te leren kennen, blijkt het dat het een erg overzichtelijk en eenvoudig programma is.
  • Enorm veel mogelijkheden – er is geen enkele technische analyse tool die zoveel verschillende mogelijkheden heeft als TradingView. Zo kun je gebruikmaken van verschillende indicatoren, tekeningtools en zelfs alerts.
  • Alle assets beschikbaar – in principe zijn alle financiële activa beschikbaar via TradingView. Als je dan naast crypto ook ineens een goed koopmoment zoekt via olie, kun je dit alsmede via deze software voor traders vinden.

De nadelen van deze trading software

Als je naar de meningen op het internet luistert, heeft TradingView eigenlijk niet zoveel nadelen. Eén nadeel wat je wel vaak terug ziet komen, is dat TradingView een erg teleurstellende klantenservice heeft. Zeker wanneer je de klantenservice vergelijkt met die van andere technische analyse tools.

Zolang alles goed gaat binnen TradingView heb je natuurlijk ook geen klantenservice nodig, maar zodra er iets misgaat of je iets niet begrijpt, is het toch erg fijn als er een goede klantenservice beschikbaar is. Als je uitgaat van de meningen van andere gebruikers, is dit bij TradingView dus niet het geval.

Hoe installeer je deze software op jouw device?

TradingView crypto

TradingView uitleg voor crypto trading

Hoewel TradingView ook als web app beschikbaar is, hebben de meeste traders het programma als geïnstalleerde app op hun PC of laptop. Dit is eenvoudig te doen. Allereerst ga je simpelweg naar de website van TradingView en klik je rechtsboven in de hoek op ‘Get Started’.

In dit scherm zul je je ‘Plan’ uit moeten kiezen. Hierbij heb je de keuze uit ‘Pro’, ‘Pro +’ en ‘Premium’, maar kun je ook kiezen voor ‘Basic’, wat een gratis alternatief is. Hoe duurder je plan, hoe meer opties je hebt. Voor nu kiezen we echter voor ‘Basic’, aangezien deze gratis en dus voor iedereen beschikbaar is.

Hiervoor scroll je een stukje naar onder en klik je op ‘Try free basic’. Vervolgens wordt je gevraagd om een account aan te maken via één van de aangegeven opties. Kies de optie die jij het fijnste vindt en maak een account aan.

Ga vervolgens naar deze link. Via dit scherm kun je de desktop applicatie van TradingView downloaden. Je hebt de keuze uit Windows, macOS en Linux. Kies het operating system waarop jij deze trading software wil installeren. Vervolgens zal de installer starten met downloaden.

Wanneer deze gedownload is, moet je deze openen en volg je simpelweg de stappen. Als laatste zul je terechtkomen bij de knop ‘Finish’. Hierna is TradingView geïnstalleerd op je desktop. Log nogmaals in met het account dat je zojuist hebt aangemaakt en je bent klaar om van start te gaan met technische analyse.

Gefeliciteerd! Je hebt TradingView geïnstalleerd op jouw device en kunt nu volop van start gaan met het technisch analyseren van verschillende cryptomunten.

TradingView samengevat

TradingView is een technische analyse software die door veel traders gebruikt wordt om het toekomstige prijsverloop van financiële active te voorspellen. Zo kun je ook voor crypto deze software voor traders gebruiken. Bijna alle crypto assets zijn beschikbaar voor de analyse via TradingView.

TradingView heeft een enorm breed aanbod aan verschillende features. Zo kun je gebruikmaken van verschillende indicatoren en kun je bijvoorbeeld ook alerts ontvangen wanneer een assets een bepaalde prijs aantikt.

Kortom, TradingView is een zeer uitgebreide, maar toch simpel te gebruiken technische analyse tool. Het programma wordt elke maand door maar liefst 30 miljoen traders gebruikt en is daarmee de grootste trading tool voor crypto op de markt.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *