Trading

3 vragen over crypto handelen (trading) beantwoord

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » 3 vragen over crypto handelen (trading) beantwoord

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

  • Crypto handelen (trading) richt zich op de korte termijn
  • Handelen in crypto's is mogelijk in een bullmarkt en bearmarkt
  • Winstgevend cryptocurrency traden vergt kennis en ervaring

Wanneer je geld wil verdienen met crypto kan je daarvoor op twee verschillende manieren te werk gaan. In eerste instantie kan je ervoor kiezen om te investeren in crypto voor de lange(re) termijn. Dit betekent dat je een bepaald bedrag investeert in één of meerdere cryptocurrencies waar je vervolgens gedurende een lange tijd zo goed als geen omkijken meer naar hebt.

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt, is crypto handelen. In dit geval is er geen sprake van een investering op lange termijn, maar zal je net willen proberen om binnen een zo kort mogelijke tijdspanne geld te verdienen.

Ben jij vooral geïnteresseerd in deze tweede optie? Dan moet je zeker en vast verder blijven lezen. Zo kom je meer te weten over handelen in cryptocurrencies.

Wat is crypto handelen precies?

Crypto handelen (trading) vragen

Wat is crypto handelen (trading) nu precies?

Laat ons om te beginnen even kijken naar wat crypto handelen nu precies is. Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangehaald is, is het vooral van belang om te weten dat je hierbij speculeert op de korte termijn. Dat brengt een aantal voor-, maar ook nadelen met zich mee.

Op het gebied van voordelen spreekt het bijvoorbeeld voor zich dat je over de mogelijkheid beschikt om relatief snel geld te kunnen verdienen door te traden. Voor heel wat mensen die crypto gaan traden geldt dat ze reeds over ervaring beschikken met bijvoorbeeld daytrading.

Indien dat eveneens voor jou geldt, is de kans zeer groot dat je erin kan slagen om enkele succesvolle trades te doen met crypto assets.

Er zijn aan crypto handelen natuurlijk niet alleen maar voordelen verbonden. Indien je kiest voor een investering op lange(re) termijn, dan zal je kunnen vaststellen dat je bij een daling van de koers over de mogelijkheid beschikt om die verliezen nog terug in te lopen. Dat is niet het geval wanneer je aan trading gaat doen.

In die situatie kan een trade die ‘onder water staat' er dan ook zomaar voor zorgen dat je wordt geconfronteerd met bepaalde verliezen die je niet meer meteen kan ophalen. Je dient er dus wel rekening mee te houden dat er per definitie meer risico’s zijn verbonden aan het traden met cryptocurrencies dan dat er verbonden zijn aan investeren in crypto.

Wanneer kan je aan crypto handelen (trading) doen?

In principe is het altijd mogelijk om aan crypto handelen (trading) te doen. Dit betekent in de praktijk dat je ervoor kan kiezen om zowel bij een positief als bij een negatief marktsegment te handelen in crypto's.

Is er sprake van een zogenaamde bullmarkt? Dan zal je meer dan waarschijnlijk willen speculeren op een stijging van de koers en zal je jouw trades daar op af gaan stemmen.

Wanneer er echter sprake is van een bearmarkt wordt het tegenovergestelde een feit. Met andere woorden zal je dan als trader naar alle waarschijnlijkheid de focus vooral willen leggen op het shorten van coins.

In ieder geval maakt de handel in crypto het dus zowel mogelijk om rendement te behalen wanneer er sprake is van een stijging als bij een daling van de koers.

Voor wie is cryptocurrency handelen het overwegen waard?

Bijzonder veel mensen zijn op zoek naar manieren om extra geld te verdienen. Daarbij wordt er niet zelden voor gekozen om gebruik te maken van verschillende assets. Het kan daarbij dan zowel gaan om aandelen als om bijvoorbeeld crypto of een andere assetklasse.

Indien je graag geld wil verdienen met crypto, dan zal je tot de vaststelling komen dat crypto handelen een niet onbelangrijk voordeel met zich mee kan brengen. Door op deze manier te handelen, zal je immers tot de conclusie komen dat je niet perse bent aangewezen op de lange(re) termijn om geld te kunnen verdienen. Zelfs binnen één dag is het op deze manier mogelijk om een bepaald rendement te realiseren.

Het belangrijkste probleem wat zich stelt, is dat je in principe als trader bereid moet zijn om je te verdiepen in de fundamentele eigenschappen van crypto handelen. Het lukraak uitvoeren van één of meerdere trades zal namelijk in de praktijk naar alle waarschijnlijkheid beslist niet het gewenste resultaat opleveren, integendeel. Door je te verdiepen in bijvoorbeeld trading signalen zal je tot de vaststelling komen dat het mogelijk wordt om het potentiële succes van jouw trade zoveel mogelijk te optimaliseren.

Wil jij dus graag in een zo kort mogelijke periode een zeker rendement kunnen realiseren met jouw crypto trades? Dan is het een goed idee om je grondig te gaan verdiepen in de basisprincipes die van toepassing zijn op deze vorm van handelen of beleggen. Ben je bereid om dat te doen? Dan kun je zomaar ondervinden dat je door te traden een meer dan degelijke winst kunt realiseren – bovenop jouw initiële investeringen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *