Trading

Hoe crypto traden je door een bearmarkt kan loodsen

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Hoe crypto traden je door een bearmarkt kan loodsen

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Het sentiment dat heerst op zowel de reguliere aandelenmarkt als op de cryptomarkt kan niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Wanneer het sentiment omslaat en het spreekwoordelijke “bloed door de straten loopt”, dan spreekt het voor zich dat dit er niet bepaald voor zal zorgen dat je geneigd bent om veel geld te gaan investeren.

De positie die je vandaag opent, zou morgen immers zomaar flink onder water kunnen staan en dat is vanzelfsprekend niet de bedoeling. Gelukkig bestaan er ook voldoende manieren om in een bearmarkt een bepaald rendement te kunnen behalen. Eén van deze manieren is het beoefenen van crypto trading.

Wil jij graag ontdekken welke meerwaarde traden in crypto tijdens een bearmarkt voor jou kan betekenen? Dan is verder blijven lezen absoluut de moeite waard.

Bij trading focus je altijd op korte termijn prijsactie

Bearmarkt en crypto trading

Bearmarkt in relatie tot crypto traden

Als je iets met crypto wil gaan doen, dan zal je daarbij een keuze moeten maken tussen twee verschillende mogelijkheden die op de markt beschikbaar zijn.

In eerste instantie is er crypto trading, waarbij de focus komt te liggen op korte termijn prijsactie. In deze situatie ga je dus op basis van een bepaalde evaluatie duidelijk maken waar er zich bepaalde weerstands- en supportlevels bevinden.

Wanneer je deze hebt weten te achterhalen kan je vervolgens op basis van deze data een bepaalde aan- en verkoopprijs instellen. Als je dit goed doet, dan is het mogelijk om op korte termijn veel geld te verdienen. Dit eigenlijk ongeacht het sentiment dat op dat moment heerst op de markt.

Inspelen op dalende koersen kan je snel veel rendement opleveren

In een bearmarkt is het doorgaans zo dat de focus in eerste instantie vooral is gelegen op het inperken van het risico. Pas daarna kan er daadwerkelijk worden gedacht aan het realiseren van een bepaalde hoeveelheid aan winst. Omwille van het feit dat de koersbewegingen tijdens een dergelijke periode vooral over een neerwaartse trend beschikken, is het volgens heel wat experts niet onverstandig om ook te speculeren op een daling van bepaalde assetprijzen.

Inspelen op dalende koersen, en jouw trade daarop afstemmen, kan in de praktijk behoorlijk lucratief uitpakken. Echter, er zijn uiteraard ook risico’s aan verbonden. Het is namelijk zomaar mogelijk dat het sentiment in de markt plots omslaat, waardoor er heel wat ‘groene dagen' elkaar opvolgen. De verliezen die je dan lijdt kunnen in de praktijk behoorlijk oplopen.

Bovendien dien je er rekening mee te houden dat slecht nieuws de prijzen in één klap aardig onderuit kan halen. Het instellen van een automatische verkooporder bij het bereiken van een bepaalde waarde kan dan ook zeker een interessante keuze zijn.

Volatiliteit is tijdens een bearmarkt doorgaans nog intenser

Succesvol crypto traden tijdens een bearmarkt kan ervoor zorgen dat je de verliezen van jouw (eventuele) lange termijn portefeuille aanzienlijk binnen de perken kan houden. Dit gezegd hebbende moet je wel goed weten wat je doet.

Pak je het verkeerd aan? Dan zal je immers tot de conclusie komen dat de niet onaanzienlijke volatiliteit tijdens een bearmarkt er zomaar voor kan zorgen dat je posities onder water komen te staan – met alle gevolgen van dien.

Het wordt hoe dan ook bij het instellen van een trade in de praktijk altijd sterk aangeraden om aan risicomanagement te doen. Zeker in tijden van een bearmarkt is het goed gebruik van een stop loss echt een must.

Let ook op de risico’s van traden tijdens een bearmarkt

Bovenstaande informatie heeft als globale ondertoon dat traden tijdens een bearmarkt eigenlijk vooral interessante voordelen met zich meebrengt. Er kan met absolute zekerheid worden gesteld dat je op deze manier tijdens een bearmarkt geld kan verdienen. Dit gezegd hebbende dien je ook rekening te houden met enkele niet onbelangrijke risico’s.

Wanneer je je in een bullmarkt bevindt, dan zijn de patronen die zich op de charts aftekenen vaak veel eenvoudiger te doorgronden. Dit betekent dat het risico van je trade aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden.

Tijdens een bearmarkt is dat heel wat minder het geval. Dit niet in het minst omdat kleine veranderingen het sentiment meteen behoorlijk aanzienlijk kunnen beïnvloeden of kunnen doen veranderen.

Ondanks het feit dat crypto traden dus zeker potentieel met zich meebrengt in tijden van een bearmarkt, moet vermeld worden dat er dus beslist ook enkele risico’s aan verbonden zijn.

Ben je een beginnende cryptocurrency trader en krijg je meteen te maken met een bearmarkt? Dan zal al snel duidelijk worden dat je er goed aan doet om jouw risicomanagement net wat strikter af te stellen. Dit maakt wel dat er doorgaans weinig marge is voor fouten.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *