Trading

Een passief inkomen door middel van crypto trading robots

4 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Een passief inkomen door middel van crypto trading robots

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

“The greater the passive income you can build, the freer you will become.” is een interessante quote van de auteur Todd M. Fleming. Passief inkomen wordt steeds populairder. Het wordt gezien als een ideaalscenario, waardoor men minder hoeft te gaan werken of zelfs helemaal niet meer hoeft te werken. Passief inkomen zou een middel zijn, waardoor je fulltime op het strand kunt zitten en tóch kunt blijven verdienen.

Het klinkt heel ver weg, maar met crypto hoeft het dat niet te zijn. Binnen crypto heb je namelijk crypto trading robots. Dit zijn robots die automatisch trades voor je uitvoeren, waardoor je winsten kunt behalen zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Laten we eens gaan kijken hoe dit precies werkt en hoe je zo’n crypto trading robot in je voordeel kunt gebruiken.

Wat is een crypto trading robot?

Een crypto trading robot, vaak crypto trading bot genoemd, is een robot die acties op de cryptomarkt automatisch voor je kan uitvoeren. Vaak zijn dit soort trading bots simpelweg algoritmes die acties uitvoeren wanneer ze bepaalde patronen herkennen.

Zo zou jij je crypto trading robot bijvoorbeeld zo kunnen programmeren dat deze koopt wanneer een munt drie keer dezelfde trendlijn heeft aangetikt, om maar één van de vele mogelijkheden te noemen.

Voorbeelden van crypto trading robots

Passief inkomen cypto trading bots

Cypto trading bots in relatie tot een passief inkomen

Inmiddels weet je wat een crypto trading robot is en ben je misschien zelfs van overtuigd dat dit een goede optie voor jou is. Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van crypto trading robots, is het ook belangrijk dat je een aantal voorbeelden van bots hebt gezien. Laten we eens kijken naar een aantal van deze voorbeelden.

Diamond Pigs

In België en Nederland is de crypto trading tool genaamd “Diamond Pigs” bekend. Je kunt deze geautomatiseerde tool koppelen aan jouw trading account bij een exchange zoals Bitvavo. Vervolgens kun je kiezen uit diverse risicoprofielen en Diamond Pigs van start laten gaan. Dankzij de samenwerking tussen Diamond Pigs en Bitvavo kun je met al jouw vragen over deze crypto trading robot terecht bij één van deze twee partijen.

Cryptohopper

Eén van de populairste platformen voor crypto trading robots is Cryptohopper. Cryptohopper biedt een heleboel verschillende trading robots aan. Zo kun je via Cryptohopper je eigen bot programmeren, waarbij je dus zelf bepaald welke strategieën je bot toepast en op welke patronen je bot reageert.

Daarnaast biedt Cryptohopper ook social trading aan, waarbij je een bot hebt die automatisch de trades van andere traders volgt. Zo kun je dus ‘traden als een pro, zonder er een te zijn’. Ook kun je bijvoorbeeld doen aan AI trading, waarbij artificial intelligence de beslissingen voor je maakt.

3Commas

Een ander voorbeeld van een platform waarop je gebruik kunt maken van crypto trading robots is 3Commas. Ook via 3Commas zijn verschillende soorten bots beschikbaar. Zo kun je een eigen trading bot programmeren, maar ook gebruikmaken van de DCA robot. Deze DCA robot koopt elke maand bijvoorbeeld voor €100 aan Bitcoin (BTC) op een moment dat door de bot als goed wordt gezien.

Tevens kun je via 3Commas gebruikmaken van de bots van andere traders. Je kunt zelfs je eigen bots verkopen. Andere handelaren kunnen dan gebruikmaken van jouw bots en vervolgens zul je een commissie ontvangen over de trades die zij uitvoeren via de bot.

De risico’s van crypto trading robots

Het investeren in crypto via crypto trading bots kan zeker zorgen voor een mooi, passief rendement. Helaas komt het echter, logischerwijs, niet zonder risico’s. Laten we eens kijken naar de voornaamste van deze risico’s.

  • Je maakt zelf niet de keuzes – wanneer je gebruikmaakt van een crypto trading robot, geef je de macht over jouw geld eigenlijk uit handen. De bot maakt vanaf dan voor jou de keuzes. Zolang alles goed gaat is dat niet zo’n groot probleem. Zodra er echter wat misgaat, en je ineens veel geld verliest, kun je niet uitleggen hoe dit is gekomen. Als je niet weet hoe het mis is gegaan, is het ook een stuk lastiger om te herstellen.
  • Toezicht houden – de reden dat mensen gebruik willen maken van crypto trading robots, is omdat ze op een passieve manier toch rendement willen behalen met crypto. Als je gebruikmaakt van een bot, is het echter toch belangrijk dat je in de gaten houdt wat deze bot doet. Het kan namelijk zijn dat deze bot bijvoorbeeld een verkeerde strategie uitvoert, waardoor je toch veel geld verliest. Het zal blijken dat je er, in de meeste gevallen, nog altijd veel mee bezig bent.
  • Zeker geen gegarandeerd rendement – een crypto trading robot voert simpelweg acties voor je uit. Dit betekent niet dat de bot de magische regels van crypto kent. Hoewel anderen je het misschien wel willen laten geloven, zorgt een crypto trading robot zeker niet voor een gegarandeerd rendement.

Crypto trading robots samengevat

Crypto trading robots zijn algoritmes die automatisch trades voor je uitvoeren. Zolang het goed gaat, kan het een enorm mooie manier zijn om op een passieve manier een extra rendement te genereren via crypto. Het gebruik van crypto trading robots is helaas echter niet zonder risico’s. Zo heb je weinig controle over wat er gebeurt en is het misschien niet eens zo passief.

Voorbeelden van platformen waarop je gebruik kunt maken van crypto trading robots, zijn Diamond Pigs, Cryptohopper en 3Commas. De beide platformen bieden unieke features aan en het is dan ook van jouw voorkeuren afhankelijk welk platform het beste bij je past.

Crypto trading robots kunnen dus zeker een mooie manier zijn om op een passieve manier een extra inkomen te genereren in crypto. Het is echter belangrijk dat je je bewust bent van de risico’s die komen kijken bij het traden via bots.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *