Cryptomarkt

Bitvavo x Diamond Pigs: Geautomatiseerde crypto-handel

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Bitvavo x Diamond Pigs: Geautomatiseerde crypto-handel

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Bitvavo is een samenwerking aangegaan met Diamond Pigs, een bedrijf dat zich specialiseert in het automatisch managen van cryptocurrencies. Dit maakt het mogelijk voor Bitvavo-gebruikers om hun wallet automatisch te beheren, door middel van een gekozen beleggingsstrategie.

Wat zijn de voordelen van Diamond Pigs voor Bitvavo-gebruikers?

Bitvavo werkt samen Diamond Pigs

Bitvavo werkt samen met Diamond Pigs

Met Diamond Pigs kunnen Bitvavo-gebruikers volledig geautomatiseerd handelen. Dit is op basis van handels-bot algoritmes die geïntegreerd zijn met Bitvavo.

Gebruikers die ervoor kiezen om gebruik te maken van dit nieuwe systeem hebben keuze uit vier verschillende soorten beleggingsstrategieën. Deze strategieën zijn onder te verdelen in twee categorieën:

  • Actieve strategieën: deze strategieën voeren relatief veel transacties uit (een aantal per week). Ze bieden bescherming door crypto te verkopen als het marktsentiment negatief wordt en ze blijven in euro's als er geen goede koopmogelijkheden zijn.
  • Passieve strategieën: deze strategieën zorgen vooral voor een goed gebalanceerd beleggersportfolio. Hierbij wordt op aangegeven tijdstippen het portfolio in balans gebracht door bepaalde coins te verkopen en bepaalde coins te kopen. Deze strategieën stappen nooit uit digitale valuta.

✅ Ontvang 1 maand gratis bij Diamond Pigs »

Voor sommige gebruikers is Diamond Pigs dus een goede oplossing, want het bespaart veel tijd en ook de vereiste kennis en inzicht die nodig is om succesvol te zijn wordt minder.

Verder biedt Diamond Pigs natuurlijk geen garantie om rijk te worden, maar het kan je wel helpen bij beleggen in cryptocurrencies.
Bitvavo account aanmaken »
Bitvavo account voor Diamond Pigs

Maak gratis een Bitvavo account aan en gebruik Diamond Pigs.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Welke beleggingsstrategieën kan ik kiezen op Bitvavo met Diamond Pigs?

Er zijn een aantal beleggingsstrategieën die je kunt kiezen wanneer je van Diamond Pigs gebruikmaakt. Deze strategieën bespreken wij onderstaand.

Berkshire – Top 10 Crypto Index

Berkshire is momenteel de enige passieve strategie. Zoals uit de naam al blijkt, verdeelt deze index strategie jouw geld over de 10 grootste cryptocurrencies (gebaseerd op marktkapitalisatie). Maandelijks vindt er een herbalancering plaats en verder doet deze strategie niks met je geld.

Deze strategie beschermt je portfolio door te diversifiëren (spreiden over meerdere cryptocurrencies),  maar het biedt geen bescherming tegen prijsdalingen.

Duroc – Smart Crypto Selection

Duroc houdt alle grote én kleine cryptocurrencies in het Bitvavo-aanbod in de gaten en het is dan ook een actieve beleggingsstrategie.

Duroc houdt posities aan wanneer de markt zijwaarts gaat en besluiteloos lijkt. Wanneer de markt omhoog gaat pakt het winsten.

Volgens Bitvavo is het een goede keuze om voor Duroc te gaan als je een breed gediversifieerde wallet wilt, maar ook wilt inspelen op prijsbewegingen.

Hereford – Bitcoin Protection

Hereford is ook een actieve beleggingsstrategie. Deze strategie baseert zich op swing en marktsentiment handelsmethoden.

Het speciale aan Hereford is dat het alleen handelt in Bitcoin (BTC). Het koopt wanneer het sentiment positief is en verkoopt bij marktdalingen. Deze strategie is volgens Bitvavo geschikt voor Bitcoin-maximalisten, oftewel mensen die alleen geloven in Bitcoin.
Bitvavo account aanmaken »
Account bij Bitvavo openen

Maak gratis een Bitvavo account aan en gebruik Diamond Pigs.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Pennywell – Green Crypto Selection

De vierde en de laatste beleggingsstrategie is ook een actieve strategie. Pennywell is bedoeld voor de mensen die duurzaam willen beleggen.

Pennywell richt zich op milieuvriendelijke tokens, dus tokens waarbij het draaiende houden van de blockchain bijvoorbeeld weinig energie verbruikt.

Deze strategie is net als Duroc geprogrammeerd om tijdens een zijwaartse markt posities aan te houden en winsten te nemen als de markt omhoog gaat. Het verschil tussen Duroc en Pennywell is dat Duroc alle cryptocurrencies op Bitvavo monitort en Pennywell alleen de “duurzame” crypto's.

Hoe ga ik van start met Diamond Pigs op Bitvavo?

Op de website van Diamond Pigs kan je eerst in Play Mode met fictieve bedragen verschillende beleggingsstrategieën proberen.

Als het bevalt, dan kan je ervoor kiezen om een Bitvavo account aan te maken en je Bitvavo Wallet via de API te koppelen aan Diamond Pigs.

Let wel op: Starters kunnen gratis gebruik maken van Diamond Pig's diensten, maar als jouw saldo hoger is dan €200 zitten er kosten aan verbonden.

De actieve strategieën (Duroc, Hereford en Pennywell) kosten 0,167% per maand en 15% van de winst. De kosten van Berkshire, de passieve strategie, zijn 0,25% per maand.

Houd er dus rekening mee dat als je kiest voor de geautomatiseerde cryptohandel van Diamond Pigs, dat je er ook wat voor betaalt.

Meer lezen over deze crypto trading tool: Wat is Diamond Pigs en hoe kun je het gebruiken?

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

11 artikelen

Over de auteur
Wekelijks voorzie ik jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor volg ik nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Belgische, Nederlandse en internationale cryptomarkt.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *