Cryptomarkt

Je wapenen tegen een crypto bearmarkt: 3 manieren beschreven

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Je wapenen tegen een crypto bearmarkt: 3 manieren beschreven

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Voor elke type markt die er in de praktijk bestaat geldt dat er zowel sprake bij kan zijn van een positief als een negatief sentiment. De periode waarvan sprake is zal in grote lijnen ook het sentiment bepalen. In de praktijk praten we bij een veranderend sentiment over enerzijds een bearmarkt en anderzijds een bullmarkt. In het eerste geval is er sprake van een negatief sentiment waardoor de koersen van de verschillende cryptomunten danig onder druk komen te staan.

In het tweede geval, tijdens een zogenaamde bullmarkt is het vooral het positieve sentiment dat de boventoon voert. Tijdens een bullmarkt hoef je, je in de praktijk uiteraard maar weinig zorgen te maken. Eenmaal een bearmarkt is aangebroken wordt dat echter veelal een ander verhaal. Je wilt jezelf natuurlijk zo goed mogelijk tegen een crypto bearmarkt wapenen.

Wil jij graag ontdekken hoe je het hoofd ook tijdens een dergelijke periode koel kan houden? Dan is het zonder meer interessant om alle informatie op deze pagina door te nemen.

Manier 1: Investeer alleen met geld dat je kan missen

Manieren tegen crypto bearmarkt wapenen

Wapen jezelf tegen een crypto bearmarkt met onze 3 manieren

De eerste regel waar je bij investeren in de praktijk altijd rekening mee dient te houden is dat je enkel en alleen mag investeren met geld dat je kan missen. Met missen bedoelen we niet perse dat je het bedrag dat je investeert nooit meer terug zal zien, maar de kans bestaat wel dat je er gedurende enige tijd niet aan zal kunnen.

De volatiliteit van de cryptomarkt kan ervoor zorgen dat de koers van een asset zoals met name Bitcoin zeer snel stijgt, maar ook zeer snel daalt. Indien de laatste situatie zich voordoet spreekt het voor zich dat je naar alle waarschijnlijkheid niet bereid zal zijn om met verlies te verkopen.

Omwille van deze reden is het zeer belangrijk om uitsluitend te investeren met geld dat je op korte termijn terug nodig kan hebben. Met andere woorden, zorg ervoor dat je naast je investering in crypto altijd over voldoende cash reserve beschikt. Enkel en alleen op die manier kan je ook bij een langdurige bearmarkt het hoofd koel houden.

Manier 2: Investeer uitsluitend in cryptomunten waarin je echt gelooft

De cryptomarkt bestaat tegenwoordig uit ontzettend veel verschillende projecten. Daarmee vertellen we ongetwijfeld niets nieuws. Van deze projecten is echter bekend dat slechts een handvol exemplaren naar alle waarschijnlijkheid de tand des tijds zullen doorstaan.

Tijdens nagenoeg elke bearmarkt kan er dan ook worden vastgesteld dat er wel bepaalde projecten afvallen. Het gaat hierbij ook niet zelden om beloftevolle projecten die het potentieel in zich hadden om groot te worden. In het bijzonder wanneer er niet voldoende financiële middelen voor handen zijn voor het achterliggende project achter de cryptovaluta van je keuze is de kans ontzettend groot dat je geconfronteerd zal worden met verliezen die niet meer terug goedgemaakt kunnen worden.

Wil je bovenstaande voorkomen? Investeer dan uitsluitend in cryptomunten waarin je echt gelooft en waar je voldoende onderzoek naar hebt gedaan. Enkel en alleen op die manier zal je kunnen vaststellen dat je vol vertrouwen een bearmarkt kan uitzitten. De drang om op de verkoopknop te drukken en/of om stapsgewijs crypto te verkopen, zal er in ieder geval een flink stuk kleiner door worden.

Manier 3: Zet een passieve inkomstenstroom op met je cryptomunten

Er wordt in de praktijk vaak gezegd dat je tijdens een bearmarkt alleen maar geld kan verliezen. Dat is zeker niet juist. Wat zou je ervan denken mochten we je zeggen dat iedereen ook tijdens de meest woelige bearmarkt altijd over de mogelijkheid beschikt om geld te verdienen? Dat lijkt in eerste instantie misschien vrij onmogelijk, maar dat is het allerminst.

Het is namelijk tegenwoordig zo dat je er bij nagenoeg elke cryptomunt voor kan kiezen om deze te staken. Van zodra je dat doet zal je meteen kunnen rekenen op bepaalde opbrengsten. Voor deze opbrengsten geldt dat je ze gewoon kan herinvesteren waardoor je positie in een bepaalde munt (nog) groter wordt, maar daarnaast kan je de staking opbrengsten ook laten uitbetalen. Zo geniet je van een (extra) passief inkomen.

Bovenstaande lijkt misschien in eerste instantie een druppel op een hete plaat, maar geloof ons als we zeggen dat het dat absoluut niet is. Het feit dat je ook tijdens een bearmarkt, wanneer het bloed door de straten loopt, toch nog steeds bepaalde bedragen binnen ziet komen kan psychologisch een wereld van verschil betekenen.

In ieder geval, wil je tijdens een bearmarkt wat extra gemoedsrust creëren? Dan mag het duidelijk zijn dat je er altijd goed aan doet om staking rewards te activeren voor jouw holdings. Zo creëer je zowel tijdens als buiten een bearmarkt met crypto staking altijd een mooie bron van inkomsten die je zomaar heel wat extra rendement kan opleveren op lange(re) termijn.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *