Overig

Space Time Memory, de NFT-collectie van Lamborghini

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Space Time Memory, de NFT-collectie van Lamborghini

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Het is ondertussen ook bij jou ongetwijfeld wel bekend dat verschillende bekende en gerenommeerde bedrijven ervoor hebben gekozen om uit te pakken met een eigen NFT-collectie. Dat geldt eveneens voor het prestigieuze automerk Lamborghini. Zij heeft ervoor gekozen om uit te pakken met de zogenaamde ‘Space Time Memory' NFT-collectie.

Lamborghini zou Lamborghini niet zijn wanneer ze er niet voor zou kiezen om haar collectie zo exclusief mogelijk te houden. Ze heeft er dan ook voor gekozen om slechts vijf NFT’s te lanceren. Deze exclusiviteit heeft uiteraard ook een keerzijde. De prijzen van de non fungible tokens van Lamborghini zijn immers behoorlijk stevig.

Wat moet je weten over de ?

Lamborghini NFT-collectie Space Time Memory

Wat houdt de Space Time Memory NFT-collectie in?

Lamborghini is zeker niet het enige automerk dat ervoor kiest om uit te pakken met een eigen NFT-collectie, in tegendeel. Eerder gingen namelijk merken als Audi en Porsche haar reeds voor. De NFT-collectie van Lamborghini bestaat zoals reeds aangegeven uit in totaal vijf verschillende items. Dit maakt meteen duidelijk dat er sprake is van een zeer exclusief project. Als potentiële investeerder in één van deze vijf NFT's is het bovendien interessant om te weten dat er ook een fysiek item bij hoort. Het gaat hierbij om de zogenaamde Lamborghini Space Key.

Zoals bovenstaande reeds aangeeft heeft Lamborghini voor haar NFT-collectie gekozen voor een ruimtethema. Voor de NFT's geldt dat ze zelfs bepaalde elementen bevatten uit de ruimte. Het gerenommeerde automerk koos er namelijk voor om in het jaar 2019 een monster naar het internationaal ruimtestation te sturen. Toen het monster terug op de Aarde arriveerde werd ervoor gekozen om elementen deel uit te laten maken van de Space Key. Voor elke NFT geldt dat ze beschikt over een unieke code die steevast is gekoppeld aan de Space Key die erbij hoort.

Samenwerking met NFT PRO

Voor het kunnen realiseren van de Space Time Memory collectie is Lamborghini een samenwerking aangegaan met het bedrijf NFT PRO. Dit is een onderneming welke zich zoals de naam reeds aangeeft focust op NFT-oplossingen voor bedrijven.

Samen werd onder meer besloten dat de collectie op de markt moest worden gebracht op een ludieke datum. Hiervoor werd 1 februari 2022 gekozen. Dit omdat dit de eerste dag is van het nieuwe maanjaar. De kunstenaar waar een beroep op werd gedaan voor de collectie luistert naar de naam Fabian Oefner.

Niet-officiële Lamborghini NFT-collectie

Op moment van schrijven geldt dat alleen de Space Time Memory NFT-collectie de enige, echte, officiële NFT-collectie is van het gerenommeerde automerk. Waarom we dit aangeven? Omdat er ook andere personen en partijen zijn die een soort van Lamborghini NFT op de markt hebben gelanceerd.

Een bekend voorbeeld van zo’n persoon is de artiest Shl0ms. Hij koos ervoor om een prachtige Lamborghini Huracan op te blazen. Voor de opgeblazen stukken geldt dat ze vervolgens zijn aangeboden als NFT’s. Het gaat concreet om een collectie bestaande uit 999 NFT’s. Dit is uiteraard een behoorlijk stuk meer in vergelijking met de standaard, officiële collectie van Lamborghini.

Voor de onderdelen van de tot de verbeelding sprekende wagen geldt dat ze niet allemaal op de markt zullen worden aangeboden. Van de 999 NFT's zullen er dan ook slechts 888 worden aangeboden. Voor de resterende 111 geldt dat ze bewaard zullen worden door het team achter de schermen. Initieel werden de NFT's aangeboden tegen een prijs van 0,5 ETH.

Hoe interessant is de Space Time Memory Collectie om in te investeren?

Niemand beschikt over een glazen bol. Dit betekent dat het op moment van schrijven moeilijk te peilen valt hoe populair de Space Time Memory NFT’s in de toekomst precies zullen zijn. In vergelijking met menig aantal andere NFT’s kan er wel worden vastgesteld dat voor deze collectie natuurlijk geldt dat er een zeer gerenommeerd merk achter schuilgaat.

Nog een belangrijk voordeel is terug te vinden in het feit dat er slechts een zeer beperkt aantal NFT’s worden uitgegeven. Daar waar andere collecties al snel uit honderden tot zelfs duizenden non fungible tokens bestaan heeft Lamborghini (zoals we van het merk hadden kunnen verwachten) gekozen voor exclusiviteit. Dat maakt het investeringspotentieel meteen een behoorlijk stuk aanzienlijker.

Ondanks de explosieve groei die NFT’s ondertussen hebben meegemaakt moet het gezegd dat ze eigenlijk nog steeds in hun kinderschoenen staan. De verwachting is dan ook dat er de komende jaren nog heel wat meer nieuwe NFT-collecties op de markt zullen verschijnen. Daarmee zal uiteraard ook de concurrentie significant toenemen.

Mede omwille van deze reden is en blijft een investering in NFT’s toch een uiterst risicovolle onderneming. Dit gezegd hebbende blijkt de collectie van Lamborghini op het eerste zicht wel alles in huis te hebben om succesvol te zijn.

Ook interessant om te lezen: Uitleg over de metaverse van Bloktopia

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *