Overig

Rarible uitleg: Maak kennis met dit multi-chain NFT platform

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Rarible uitleg: Maak kennis met dit multi-chain NFT platform

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Voor iedereen die geïnteresseerd is in zogenaamde NFT's geldt dat ze ongetwijfeld wel al eens gehoord zullen hebben over Rarible. Het gaat hierbij namelijk om één van de grootste NFT-marketplaces die er op moment van schrijven bestaan. Het platform werd in het leven geroepen aan het begin van het jaar 2020 door twee Russische ontwikkelaars. Het ging daarbij om Alexei Falin en Alex Salnikov.

In eerste instantie is het natuurlijk zo dat zeer veel NFT-enthousiastelingen ervoor kiezen om gebruik te maken van OpenSea als handelsplatform. Dit gezegd hebbende neemt ook de invloed van Rarible op de markt zeer sterk toe. Op moment van schrijven beschikt dit platform dan ook niet voor niets over zo'n slordige 1,6 miljoen gebruikers. Samen hebben ze reeds voor meer dan 270 miljoen dollar verhandeld op het platform.

De functie van de RARI-token van Rarible

Rarible multi-chain NFT platform

Uitleg over Rarible multi-chain NFT platform

Rarible heeft zichzelf als doel vooropgesteld om een zogenaamde decentrale autonome organisatie te worden. Deze zou in de praktijk dan ook uiteraard zowel beheerd als bestuurd moeten worden door de community en de gebruikers.

Door middel van de native token, de zogenaamde RARI wordt het mogelijk voor gebruikers om mee te beslissen over de toekomst van het platform. Gebruikers hebben de mogelijkheid om deze token te verdienen door te handelen in NFT's op het platform van Rarible. Zo kan je in principe rekenen op een extra stukje rendement.

Welke NFT's kunnen worden verhandeld op Rarible?

Voor een NFT-platform als Rarible geldt dat ze in de praktijk fungeert als digitale marktplaats. Deze maakt het mogelijk voor jou als gebruiker om op zoek te gaan naar één of meerdere NFT's waar jij interesse in hebt om te kopen. Daarbij is het mogelijk om zeer eenvoudig bepaalde filters in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld concreet zoeken naar een specifiek type NFT. Wat dit betreft kan je een keuze maken tussen (onder meer) de onderstaande soorten NFT's:

  • Kunst
  • Fotografie
  • Games

Het spreekt voor zich dat het overgrote merendeel van de NFT-investeerders op de markt in het bijzonder geïnteresseerd zijn in digitale kunst. Er kan evenwel worden vastgesteld dat dit tegenwoordig wel een echt bijzonder ruim begrip is. Deze categorie kan immers zowel bestaan uit gepixelde plaatjes als uit zeer artistieke, waardevolle kunstwerken. In ieder geval, Rarible maakt het mogelijk om geheel op basis van jouw voorkeuren op zoek te gaan naar een bepaalde voor jou interessante NFT. Heb je een specifiek budget in gedachten? Dan kan ook deze als filter worden ingesteld.

Ondersteuning voor verschillende wallets

Van belang om te weten voordat je gebruik gaat maken van een bepaalde NFT-marketplace is welke wallets er precies door de partij in kwestie worden ondersteund. Voor Rarible geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit op moment van schrijven vijf verschillende wallets, namelijk:

  1. MetaMask
  2. WalletConnect
  3. Beacon
  4. Blocto
  5. Torus

Wanneer je een connectie hebt gemaakt met jouw wallet ben je meteen klaar om te gaan handelen met jouw eerste NFT’s. Bij het opvragen van een bepaalde NFT zal je tot de conclusie komen dat je meteen heel wat interessante informatie voor de kiezen krijgt. Zo wordt niet alleen duidelijk wie de maker is van de NFT, daarnaast kan je bijvoorbeeld ook meteen vaststellen of ze deel uitmaakt van een bepaalde collectie of niet. Afhankelijk van de ingestelde mogelijkheden door de maker is het al dan niet mogelijk om ook een bepaald bod uit te brengen op de NFT die je wenst te kopen.

Zelf een NFT maken op Rarible? Ook dat is uiteraard mogelijk!

Het spreekt voor zich dat Rarible het als NFT-marktplaats niet alleen maar mogelijk maakt om NFT's te kopen. Je kan er ook zelf een bepaald exemplaar op aanbieden. Dit doe je zeer eenvoudig door rechts bovenaan naar ‘create' te navigeren. Je dient er rekening mee te houden dat een NFT een unieke asset is welke bijgevolg slechts op één enkele blockchain kan bestaan.

Bij het aanmaken van jouw NFT zal je dan ook steeds moeten bepalen op welke blockchain je jouw NFT wil gaan minten. Verder kan je bij het aanmaken van je NFT op Rarible rekenen op de standaard mogelijkheden. Zo kan je als maker bijvoorbeeld perfect aangeven of je NFT moet worden aangeboden tegen een vaste prijs of je ook biedingen mogelijk wil maken.

Een gerenommeerd platform voor het verhandelen van NFT’s

Wanneer je graag wil handelen in NFT’s spreekt het voor zich dat je daar bij voorkeur voor gebruik zal willen maken van een betrouwbaar en gerenommeerd platform. Uiteraard is OpenSea veruit de bekendste naam op de markt, maar toch moet het gezegd dat ook Rarible reeds behoorlijk aan de weg heeft gebouwd.

De mogelijkheden die ze aanbiedt kunnen dan ook in de praktijk zomaar tegemoetkomen aan de eisen en verwachtingen van de meeste (potentiële) NFT-investeerders. Let wel op, ben je van plan om te gaan investeren in één of meerdere NFT’s? Hou er dan altijd rekening mee dat je kiest voor een investering in een uitermate volatiele asset.

Ook interessant om te lezen: De meest bekende NFT collecties

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *