Overig

De Bloktopia metaverse, wat moet je erover weten?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » De Bloktopia metaverse, wat moet je erover weten?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De metaverse kan rekenen op steeds meer interesse. Daarmee vertellen we naar alle waarschijnlijkheid niets nieuws. Eén van de metaverse-projecten die op de markt zijn terug te vinden is het zogenaamde Bloktopia.

Voor dit project geldt dat ze eigenlijk bestaat uit één grote wolkenkrabber opgebouwd uit 21 verschillende levels. Het getal van 21 is niet zomaar per toeval gekozen. Het is dan ook een verwijzing naar het feit dat er van Bitcoin slechts maximaal 21 miljoen BTC-tokens kunnen zijn.

Ben jij ook benieuwd om meer te weten te komen over dit potentieel interessante metaverse-project? Dan is verder blijven lezen de boodschap.

Metaverse gebouwd op de blockchain van Polygon

Bloktopia metaverse uitleg

Uitleg over de Bloktopia metaverse

Voor de gedecentraliseerde metaverse Bloktopia geldt dat ze is gebouwd op de blockchain van Polygon. Niet alleen werd ze gebouwd op haar blockchain, daarnaast wordt ze er ook financieel door ondersteund. Polygon mag zich vandaag de dag de meest gebruikte layer 2 oplossing noemen die op de markt is terug te vinden.

Voor Bloktopia geldt concreet dat ze voor deze blockchain heeft gekozen omwille van de aanwezige EVM-compatibiliteit. Deze zorgt ervoor dat er niet alleen kan worden gerekend op een (zeer) hoge transactiesnelheid, bovendien kunnen de transactiekosten sterk binnen de perken worden gehouden. Tel daarbij ook nog eens een gebruikservaring van hoge kwaliteit bij op en het mag duidelijk zijn dat deze keuze meer dan weloverwogen is geweest.

Verhandelen van virtueel onroerend goed in Bloktopia

Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt binnen de wereld van Bloktopia is (uiteraard) het verhandelen van onroerend goed. Hier wordt binnen Bloktopia naar verwezen als zijnde ‘REBLOK'. Niet alleen is het mogelijk om het virtuele onroerend goed te kopen en terug te verkopen, daarnaast is het ook goed om te weten dat je de eigendommen waar je eigenaar van bent kan verhuren.

Op deze manier is het mogelijk om passief inkomen te verdienen. Eén van de mogelijkheden die op dit vlak worden aangeboden is het verhuren van je grond aan bijvoorbeeld adverteerders. Zij kunnen er vervolgens een billboard op plaatsen waar jij geld mee verdient.

Het inrichten van jouw onroerend goed binnen de wereld van Bloktopia kan op verschillende manieren gebeuren. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat je ervoor kan kiezen om een online winkel te openen. Voor bedrijven geldt dat ze ook hun bedrijf naar Bloktopia kunnen brengen waardoor ze bijvoorbeeld het laatste nieuws kunnen delen met inwoners van die virtuele wereld. Voor de eerste verdiepingen van het Bloktopia project geldt in ieder geval dat ze aanzien kan worden als één groot, virtueel winkelcentrum.

Geld verdienen met Bloktopia ADBLOK

Zowat het belangrijkste verdienmodel waar investeerders in virtueel onroerend goed in Bloktopia op kunnen rekenen heeft betrekking tot het zogenaamde Bloktopia ADBLOK. Voor het project geldt dat ze op moment van schrijven reeds een mooie samenwerking heeft afgesloten met verschillende merken. Een deel van de advertentie-inkomsten die worden binnengehaald gaan naar de NFT-houders van het onroerend goed waar de billboard op is terug te vinden.

De prijs die adverteerders moeten ophoesten voor hun advertenties is sterk afhankelijk van de locatie in kwestie. Voor billboards op de eerste verdieping geldt bijvoorbeeld dat ze veruit het meest zullen opleveren voor de eigenaar van het crypto vastgoed. Dit omdat elke bezoeker van het Bloktopia project de wolkenkrabber uiteraard via deze weg binnenkomt. De bezoekersaantallen zullen bij deze verdieping dan ook merkelijk hoger liggen waardoor ook de prijs om er te kunnen adverteren toeneemt.

De BLOK-token van Bloktopia

Voor elk metaverse-project geldt dat ze uiteraard over haar eigen native token beschikt. Bloktopia vormt op dat vlak geen uitzondering, in tegendeel. Voor de BLOK-token geldt dat je ze nodig hebt om niet alleen onroerend goed te kopen op de marktplaats van Bloktopia, maar ook eventuele andere items waar je graag eigenaar van wil worden.

Dit zorgt ervoor dat de token een cruciale rol vertegenwoordigt binnen het ecosysteem van het project. Naast het kopen van onroerend goed kan de token eveneens worden gebruikt om een eigendom te leasen. Bovendien kan de token eveneens worden gebruikt om deel te kunnen nemen aan exclusieve evenementen en pre-sales.

Passief inkomen verdienen met BLOK staking

Het netwerk van Bloktopia wordt veilig gehouden door middel van staking. Je BLOK staken zorgt er uiteraard voor dat je kan rekenen op extra (passieve) inkomsten onder de vorm van meer BLOK. Bloktopia beschikt over verschillende pools waar je gebruik van kan maken. Opvallend, voor verschillende van deze pools geldt dat ze slechts over een tijdelijk karakter beschikken.

Diverse pools die in het verleden bestonden zijn er tegenwoordig dan ook niet meer. Op moment van schrijven is het mogelijk om een keuze te maken uit drie verschillende pools die gebruikt kunnen worden voor het staken van jouw BLOK-tokens. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit de volgende mogelijkheden:

  • 90 dagen staking tegen een rendement van 20 procent
  • 180 dagen staking tegen een rendement van 40 procent
  • 360 dagen staking tegen een rendement van 60 procent

Des te langer je jouw BLOK-tokens vastzet, des te hoger het rendement dus zal komen te liggen dat je kan verwachten. Zoveel spreekt voor zich. Let wel, het spreekt voor zich dat dit ook de nodige risico’s met zich meebrengt. Scherpe koersdalingen kunnen bijvoorbeeld het rendement dat je door te staken ontvangt in rook doen opgaan. Het mag duidelijk zijn dat Bloktopia opnieuw een potentieel interessant meta-verse project is welke mogelijks interessant kan zijn om je in te verdiepen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *